| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 26. decembar 2008.

   

Poštovani posetioci!

 

Redakcija Web magazina Komunisti, želi Vam sve najbolje u 2009-oj godini!

 

Želimo, da opet budete veseli i srećni kao MRAVI, a da zauvek iz naših života izbacimo stršljene, stenice,... i svu drugu novokomponovanu gamad! Neka 2009. godina bude godina MRAVA, koji će ponovo postati gospodari svog rada i njegovih rezultata!

 


Slobodan Luković, Ivanjica

Mrav, insekti i gospođa Sova

Ova prica nije iz doba kada sam ja sa radnicima podizao preduzeca, vec je nastala kad odosmo u tranziciju i kada nam ,,strucnjaci" razjebase sve ono sto smo mukom stvorili:

Jednom davno, davno, ziveo je srecan i vredan Mrav, koji je svakog dana dolazio prvi na posao a odlazio poslednji. Bio je vredan, veseo, jednom recju, bio je srecan dok je radio...

Više>>>

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

BESPLATNO ZDRAVSTVO-NOVA OBMANA GRAĐANA

 

Lečenje u privatnim klinikama o trošku redovnog zdravstvenog osiguranja, koje je najavilo Ministarstvo zdravlja, samo je još jedno u nizu praznih obećanja.

Više>>>  

 

NKPJ NG


Sjećanje na borce

U TIVTU SVEČANO OBILJEŽEN NEKADAŠNJI DAN JNA

 

Tivat - Polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima, u Tivtu je juče svečano obilježen 22. decembar – u socijalističkoj Jugoslaviji poznat kao Dan Jugoslovenske narodne armije.

Više>>>

  Konzulat SFRJ -Tivt

U susret Danu JNA

    Centar Tito aktivno se ukjljucuje u sve akcije SUBNOR Srbije povodom Dana JNA 22.12. Njegovi clanovi ucestvovace u poseti Rudom , koju organizuje Sekcija boraca  I Proleterske NOU brigade 20 - 21.12.2008. Pored Rudog planirana je poseta Foci i Tjentistu, znacajnim mestima za istoriju, kako brigade tako i za nasu NOB. Ova poseta doprinece sirenju istine o nasoj NOB koja se danas blati i negira.

Press sluzba Centra Tito

 


Sram te bilo , Srbijo!

 

NEPRIJATELJ  M.Olbrajt nudi svoje usluge novoj američkoj administraciji : sa Vilijamom Koenom, Klintonovim državnim sekretarom za odbranu, razradila je strategiju “humanitarnih intervencija”.” Bombardujmo svuda po svetu da sprečimo genocid i masovni zločin.

Više>>>

 

Mercedesom konzulata provozao se i drug Tito

DELEGACIJA TIVATSKE NVO GLAVNA ATRAKCIJA OBILJEŽAVANJA 65. GODIŠNJICE AVNOJ-A U JAJCU

 

Tivat - Delegacija NVO „Generalni konzulat SFRJ“ iz Tivta bila je jedna od glavnih atrakcija dvodnevne proslave 65. godišnjice istorijskog drugog zasjedanja AVNOJ-a koja je juče završena u Jajcu.

Više>>>

  Konzulat SFRJ -Tivt

Jajce je bilo Šengen

MARKO PERKOVIĆ, GENERALNI KONZUL SFRJ U CRNOJ GORI

 

Sve ono što je AVNOJ proklamovao i uspostavio 1943. godine, jesu danas evropske vrijednosti. Dakle, Jajce je za nas nesumnjivo bilo Šengen, kaže u razgovoru za “Vijesti” Marko Perković, čelni čovjek nevladine organizacije “Generalni konzulat SFRJ” iz Tivta i virtuelni diplomatski predstavnik Titove Jugoslavije u Crnoj Gori.

Više>>>

  Konzulat SFRJ -Tivt

Komunisti Srbije

Održana sednica Centralnog komiteta partije Komunisti Srbije.

Novi predsednik Mr Svetozar  Markanović

 

Više>>>

 

SOLIDARNOST SA OMLADINOM GRČKE

 

Policijska brutalnost koja je dovela do ubistva maloletnog dečaka u Grčkoj jasna je poruka kapitalizma do koje je granice spreman da ide u zaštiti svojih interesa.

Više>>>

 

SKOJ


Dezerter i zločinac – prilog Svečanoj akademiji u čast Slobodana Jovanovića

Kakav si “dasa” vidi se u teškim danima . Blistav um, visoki intelektualac, proslavljeni pravnik i istoričar, pisac, kritičar itd.itd. S. Jovanović je svojim pisanjem i govorima oduševljavao srpsku elitu u Beogradu sve do 1941. Ostavio je “brdo knjiga” iza sebe. Ali, od svega toga mala vajda za naš narod i zemlju.

Više>>>

 

MEĐUNARODNA AKTIVNOST NKPJ:

XII KONGRES KOMUNISTIČKE PARTIJE RUSKE FEDERACIJE (KPRF)

 

U Moskvi je 29.i 30. novembra održan Trinaesti kongres Komunističke partije Ruske federacije.

Više>>>

 

NKPJ


Kumanovska igra

Neprijatelj: Čim Amerika “pozdravlja raspopređivanje Euleksa na KiM i izveštaj Ban Ki Muna o tome, treba da se zamislimo: gde smo se to zeznuli!? Dobili smo poklon od Danajaca(Amerikanaca) – jos jedna diplomatska pobeda i medijsko slavlje . A oni?

Više>>>

 

Dan nad svim danima

(“Devedeset godina od nastanka Jugoslavije” – 30.11)

 

            Teško je danas pisati o divovskoj ideji jugoslovenstva dnevno političkim rečnikom i u dnevno političke svrhe. Hteo pisac ili ne izostanu neke važne stvari. Neverovatno zvuči da u nastanku Demokratske federativne Jugoslavije S.Vasović ne spominje najvažniju stvar – NOB.

Više>>>

 


SAOPŠTENJE SEKRETARIJATA ZA INFORMISANJE

MEĐUNARODNA AKTIVNOST NKPJ

U Sao Paolu održan je Deseti svetski samit komunističkih i radničkih partija od 21. do 23. novembra. Domaćin X samita bila je KP Brazila.

Delegacija Nove komunističke partije Jugoslavije-NKPJ predvodio je generalni sekretar NKPJ, drug Branko Kitanovć.

Više>>>

 

NKPJ


  Odjeci

Povodom 29. novembra, nekadašnjeg opštenarodnog praznika u SFRJ, na jednoj domaćoj pčelarskoj grupi, razmenjeno je više poruka na tu temu, a jednu od njih je poslao član grupe, potpisan kao Goran, koji, jer je bilo i nekih poruka sa negativnom konotacijom o tom prazniku, komunistima,..., napisa:

"Ne treba omalovažavati tuđi trud, znoj i prolivenu krv, bez obzira na političko opredeljenje.

Više>>>

 

Ranije objavljeni članci web magazina KOMUNISTI

 Broj:  1.  2.  3.  4.  5.  6. 7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15.  16. 17.  18.  19.  20. 21. 22.   23.  24.  25.  26.

  | Nazad | Dalje |

 
     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.