| home | o nama | istorija KPJ-SKJJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | polemike | apeli...| linkovi|

 
 

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 13.

novembar 2007.

 

Od dopisnika Garry Leech-a

Život u FARC kampu

Sreli smo dve zene clanice “Revolucionarne Armije Kolumbije”(FARC) na utvrdjenom mestu, duboko u kolumbijskoj dzungli.Tamo smo cekali u prostoj dvosobnoj sumskoj kolibi,koja sluzi kao kuca lokalne zemljoradnicke porodice.

Više>>>

 


Poziv na Drugu konferenciju komunističkih i radničkih partija Balkana

Dragi drugovi,

Prošle su 2,5 godine otkako smo se kao partije i organizacije Balkana sreli i oformili Konferenciju komunističkih i radničkih partija Balkana u Solunu 23. i 24. aprila 2005. Tokom ovih 2,5 godine nije bilo nikakvih pozitivnih razvoja u političkom i društvenom životu na Balkanu osim narodne borbe...

Više>>>

 


Dodela nagrade " Dragojlo Dudic"

 

    Dana 19.XI.2007. u prepunoj sali Doma RVI u Beogradu dodeljene su, po 36 put, ovogodišnje nagrade "Dragojlo Dudić" za najbolji književni roman - priču i publicistički rad o NOB.

Više>>>

 


Da se podsetimo - ne beše tako davno, ali je zlo veliko!

Pišući o dešavanjima odmah nakon "revolucije", možda bi bolje bilo reći kontrarevolucije od 5. oktobra 2000. godine, NIN je 12.10.2006. godine objavio članak pod naslovom:

„Sezona kameleona"

Više>>>

 
 

07. novembar 2007. - dnevni list VIJESTI - Podgorica

"GENERALNI KONZULAT SFRJ" ORGANIZOVAĆE POHOD 29. NOVEMBRA

AVNOJ ponovo zasjeda u Jajcu

Tivat - Tivatska NVO "29. 11. 43", odnosno "Generalni konzulat SFRJ", u saradnji sa podgoričkom turističkom agencijom "Sky Tours" organizuje putovanje jugonostalgičara u Jajce gdje će 29. novembra biti otvoren obnovljeni Muzej AVNOJ-a.

Više>>>

 

 ANTIKOMUNISTIČKA HISTERIJA U "DEMOKRATSKOJ" EVROPI NE JENJAVA

Od januara 2006. godine kada je usvojena sramna deklaracija Saveta Evrope kojom se demonizuje i izjednačava sa fašizmom socijalizam koji je postojao na prostoru bivšeg SSSR-a, Istočne i Srednje Evrope započeta je opšta antikomunistička kampanja širom Evrope.

Više>>>

 

NKPJ


Zavičaj gerile

 

Neprijatelj: Osiona i pohlepna Amerika će uskoro proglasiti nezavisnost KiM. Jedna agresija manje ili više za ovu grdosiju zla ne predstavlja problem. Ovih dana na Bušovom ranču u Teksasu utvrđena je podrška Engleske, Francuske i Nemačke ovom projektu. Saglasnost “sitne boranije” iz EU se podrazumeva.

Više>>>

 


KONFERENCIJА KOMUNISTIČKIH PАRTIJА SVETА U MINSKU I MOSKVI

 

Povodom proslave 90 - godišnjice Velike oktobarske socijalističke revolucije od 1 - 9. novembra u Minsku i Moskvi 83 komunističke partije sa svih kontinenata održale su konferenciju, uz mnogobrojne manifestacije radnog i svečanog karaktera.

Više>>>

 

NKPJ


GOVOR NJ. EKS. G. FELIPEA PERESA ROKEA, MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA REPUBLIKE KUBE, NA TEMU “POTREBA OKONČANJA EKONOMSKE , TRGOVINSKE I FINANSIJSKE BLOKADE KUBE OD STRANE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA”, 30. OKTOBAR 2007 G.

Ekonomska, trgovinska i finansijska blokada koju su SAD nametnule protiv Kube, i protiv prava naroda koje vi predstavljate u ovoj Skupštini, traje već skoro pola veka.

Više>>>

 


Udruženje Josip Broz Tito – Naša Jugoslavija    Bihać

Poziv svim Antifašistima

Poštovane drugarice i drugovi! Ovim putem Vas obavještavamo i pozivamo da se organizirano odazovete na naš poziv za obilježavanje 65-godišnjice prvog zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću na kojem su prije 65 godina (26.11.1942) postavljeni temelji nekada nam zajedničke države...

Više>>>

 


Intervju generala Stevana Mirkovića, poznatoj italijanskoj radio stanici "Radio Popolare"

Na molbu Sanje Lučić, novinara poznate italijanske radio stanice "Radio Popolare" (http://www.radiopopolare.it) general Stevan Mirković, ljubazno se odazvao i dao polučasovni intervju.

Više>>>

 


Iz aktivnosti „Centar Tito“

- 65 godišnjica formiranja krajiških divizija NOV i POJ

- Obeležavanje 65 godićnjice formiranja 1. proleterske divizije

- Održan skup španskih boraca, potomaka i prijatelja u Beogradu

Više>>>

 

 

SAMOODBRANA( Pravda, 7. novembar 2007)

 Neprijatelj: Nisu nama neprijatelji Albanci već Amerikanci i domaći izdajnici jer hoće da proglase ili potpišu nezavisnost Kosova. SAD medijima  i aktiviranjem paravojnih snaga u Makedoniji i Srbiji stvaraju politicko bezbednosnu scenu za završni udar  u stvaranju Albanije II.

Više>>>

 


Održana 1. sednica izbornog štaba koalicije KOMUNISTI SRBIJE U Vojvodini

 

1. sednica Izbornog staba koalicije KOMUNISTI SRBIJE u Vojvodini, održana je 04.11.2007. godine u Rumi.

Na ovoj sednici je:

Više>>>

 


NKPJ proslavila 90 godina Velike  oktobarske socijalističke revolucije 31. oktobara u velikoj Sali NU “Veselin Masleša” -

Pod zastavom socijlizma danas maršira 1,5 miliradu ljudi širom planete

 

Više>>>

 

NKPJ


"PRAVDA", 31.10.2007.

DAN „D

NEPRIJATELJ: SAD nastavlja vojni pritisak na Srbiju.

R. Gejts, ministar odbrane SAD, na sastanku sa ministrima odbrane jugoistočne Evrope (SEDM) u Kijevu (još malo pa će sastanke s njima održavati na svom ranču u Arizoni) izdiktirao im je zadatke u vezi sa danom „D" (10. decembar 2007. godine).

Više>>>

 


Piše: Fidel Kastro Rus

SAUČESNIČKO ĆUTANJE

 

Svet ne može sebi da dozvoli luksuz da drama NATOovog rata protiv Jugoslavije bude zaboravljena ćutanjem onih koji su bili važni akteri i saučesnici tog brutalnog genocida.

Više>>>

 


Minsk,  IX međunarodni sastanak komunističkih partija posvećen 90-to godišnjici Velike oktobarske socijalističke revolucije

Komunisti sveta protiv nezavisnosti Kosova

 

Više>>>

 

SKOJ-NKPJ


 

   | Nazad | Dalje |

 

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.