| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

BROJ 4.

februar 2007.

Solidarnost mladih sa petoricom heroja

Komunisti u Srbiji na putu ujedinjenja

Antikomunizam kao obaveza

Srbi - narod sa tri države

Jugoslovenski komunisti - izbori i odluke o ujedinjenju..

Generalni sekretar Radničke partije Koreje

Protest u organizaciji Partije rada

Heil Bush!

Vreme odluke - Nova knjiga generala Stevana Mirkovića

Poziv SKJ u Srbiji svim KP i RP u Srbiji

Dobrodošli u devetnaesti vek

Vojvoda Mišić i Tito

NKPJ - Ahtisari pion SAD i EU

Anti-NATO inicijativa i Partija rada

Ne imperijalističkom prekrajanju granica na Balkanu!

Vreme odluke

Fidel Kastro

NKPJ na kongresu

KP Turske

DNR Koreja - najoklevetanija na svetu

Deca na Kubi

Pitaće se imperijalisti...

Kastro se oporavlja

 

 

 

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 4.

februar 2007.


PISMO UNIJE MLADIH KOMUNISTA KUBE - POZIV NA AKTIVNOSTI SOLIDARNOSTI MLADIH SA PETORICOM HEROJA

Znajući da smo zajedno mnogo jači i da pobeda znači ne predati se pred svakom preprekom, kubanske omladinske i studentske organizacije predvođene Savezom Mladih Komunista pozivaju na Omladinske aktivnosti solidarnosti sa petoro naše braće u zatvorima u SAD.

Više>>>

 

SKOJ-NKPJ


Komunisti u Srbiji na putu ujedinjenja i zajedničkog nastupa

U Subotici je 17. februara 2007. godine održan radni sastanak predstavnika komunističkih i radničkih partija i društvenih organizacija iz Srbije sa temom: Dogovor o zajedničkom izlasku na izbore u opštinama, za skupštinu grada Beograda i za skupštinu AP Vojvodine...

Više>>>

 

 

SKJ u Srbiji


Antikomunizam kao obaveza

(“Vatromet u Pjongjangu”, 17.februar )

Niz godina čitamo u “Politici” članke o Severnoj Koreji sa uvek istim sadržajem: katastrofalno loša ekonomska situacija a stanovništvo umire od gladi i hladnoće. Pisci obično ovo dokazuju navodeći kao “verodostojni“ izvor podataka – Zapad, što je slučaj i s piscem “Vatrometa u Pjoingjangu”. Da je ovo, kojim čudom, tačno na tome delu korejskog poluostrva ne bi odavno bilo živih bića – jedni bi pomrli od gladi, a drugi se smrzli jer nema goriva.

 Više>>>

 

 

 


Jugoslovenski komunisti - izbori i odluke o ujedinjenju

Na sednici Centralnog komiteta JK održanoj 09.02.2007. godine u Zemunu, članovi CK su kroz konkretne diskusije i predloge usaglasili stavove i doneli određene zaključke vezane za budući rad Partije:

1. Neophodno je nastaviti kontakte sa svim komunističkim Partijama u cilju konačnog otvaranja puta u KONGRES UJEDINJENJA ...              Više>>>

 


Živeo generalni sekretar Radničke partije Koreje

drug Kim Đžong Il!

Širom Demokratske narodne republike Koreje i u mnogim državama sveta, organizacije i pojedinci organizuju proslavu rođendana generalnog sekretara Radničke partije Koreje i vrhovnog komandanta oružanih snaga DNR Koreje druga Kim Đžong Ila.

Više>>>

 


Protest u organizaciji Partije rada

Partija rada je 9. februara 2007. godine, u sklopu svoje anti-NATO inicijative, organizovala protest u znak solidarnosti s otporom koji narodi širom sveta pružaju imperijalističkom teroru SAD i NATO. Protest, koji je održan ispred zgrade Vlade Srbije, ujedno je bio usmeren i protiv sprovodjenja sporazuma o tranzitu NATO snaga kroz Srbiju.

Više>>>

 


              Heil Bush!

          Čitam u glasilu Ministarstva za odbranu Republike Slovenije (19. januar 2007, leto XV/1) da je najznačajniji ovogodišnji zadatak Slovenačke vojske upućivanje 10. motorizovanog bataljona u operaciju NATO na Kosovu. Do sada najveći kontigent s približno 600 pripadnika SV će od marta šest meseci izvršavati zadatke sa namenskim snagama Zapad u Peći.To je prva operacija SV u inostranstvu u kojoj će slovenački vojnici delovati bez ograničenja, što znači da mogu ubijati ali i da budu ubijeni!  

Više>>>

 

 

 


Savez komunista Jugoslavije u Srbiji, Republički komitet, Beograd

 

Predsedniku / predstavniku

Jugoslovenski komunisti, NKPJ, Partija rada, SKJ, KP Srbije, Centar Tito, SKJ u Srbiji...

Dragi druže,

Pozivam Te na radni dogovor  predsednika/predstavnika komunističkih i radničkih partija i društvenih organizacija koji će biti održan u Subotici 17. februara 2007. godine, subota, sa početkom u 12.00 časova,...       Više>>>

 

 

 

SKJ u Srbiji

 


SAOPŠTENJE SEKRETARIJATA NKPJ - AHTISARI PION SAD I EU

Nova komunistička partija Jugoslavije smatra da Ahtisarijev plan o faktičkom proglašenju nezavisnosti Kosmeta treba kategorički u celini odbiti. Finski diplomata je samo poslušni pion SAD i gospodara EU - Engleske, Nemačke i Francuske.

Ovaj plan predstavlja drugu fazu agresije NATO iz 1999.g. čiji je cilj da se pritiscima, ucenama i silom legalizuje okupacija KOSMET-a.

Više>>>

 

NKPJ


Anti-NATO inicijativa i Partija rada

organizuju javni protest protiv vazalne politike Srbije prema NATO i prolaska NATO trupa kroz Srbiju. Protest će se održati u petak, 9. februara 2007. godine, u Beogradu, ispred Vlade Srbije, s početkom u 14 časova.

Više>>>

 


NE IMPERIJALISTIČKOM PREKRAJANJU GRANICA NA BALKANU!

 

Marti Athisari  danas je srpskim vlastima predstavio svoje „rešenje“ statusa Kosova i Metohije. U dokumentu Martija Athisarija nigde se izričito ne pominje nezavisnost Kosova, ali se ni ne garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.                                                                                             

 Više>>>

 

SKOJ-NKPJ


Vreme odluke

Piše: general Stevan Mirković (izvod iz nove knjige generala Mirkovića)

           Možda je najbolje priču o Kosovu početi onom  narodnom: “Ne pada sneg da pokrije breg,  već da svaka zverka pokaže svoj trag”. Kosovo je, naravno, taj sneg. Zver zvana SAD već je pokazala svoj “trag“: nezavisno Kosovo. Srbi na Kosovu rekli su na trgu u K.Mitrovici 17. marta 2006. godine “Ne – nezavisnom Kosovu i po cenu naših života”. A šta to znači videli smo pre toga, 17. marta 2004. godine, kada su bili prinuđeni da se od podivljalih balista brane i oružjem:  poginulo ih je osmoro  ali i 11 balista. Tada je i Stojan Arsić “kašikarom” naterao u beg iz svog dvorišta grupu bandita, ranivši dvojicu.

Više>>>

 


  

 

FIDEL KASTRO, JEDAN ČOVEK, JEDNA REVOLUCIJA

„Večernje novosti“, 2. februar 2007. god.

REPORTERSKI, dokumentovano i romantično napisana je knjiga Borislava Lalić "Fidel Kastro, jedan čovek, jedna revolucija". Na sinoćnjem predstavljanju ovog izdanja Kompanije "Novosti", koje se dogodilo u čas kada je ceo kubanski narod zabrinut za Kastrovo zdravlje,...                         Više>>>


Saopštenje sekretarijata NKPJ              

DELEGАCIJА NKPJ NА KONGRESU KP TURSKE

Tročlana delegacija Nove komunističke partije Jugoslavije predvođena generalnim sekretarom NKOJ Brankom Kitanovićem boravila je u Istambulu od 18. do 23. januara 2007.g. na poziv Komunističke partije Turske.

                                                      Više>>>

 

NKPJ


SOCIJALISTIČKA DNR KOREJA-NAJOKLEVETANIJA NA SVETU

Svi mogli da pročitamo kako je DNR Koreja, prema mišljenju SAD deo „osovine zla“, kako kaže terorista broj jedan u svetu, aktuelni američki predsednik Đžorđž Buš, zemlja od koje se masovno umire od gladi, u kojoj nema poštovanja ljudskih prava i slične već poznate fraze

                                                      Više>>>

 

Asocijacija prijatelja DNR Koreje u Srbiji


DECA NA KUBI IMAJU MAKSIMALNI PRIORITET

Lus Marina Fornieles Sančes, AIN

Kult koji Kuba i Revolucija odaju detinjstvu odražava se u značajnim uspesima kao što je onaj u stopi smrtnosti dece, koja je u 2004 g. bila 5,8 na svakih hiljadu živorođenih, najniža u Latinskoj Americi.                                                   

                                                     Više>>>

 


Drugi parlamentarni izbori u Srbiji nakon kontrarevolucionarnog puča 2000 godine

Pitaće se imperijalisti i domaći buržuji a ne narod

Nova komunistička partija Jugoslavije(NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) bojkotovali su izbore za Narodnu skupštinu Republike Srbije održane 21.januara 2007.godine.                                                                                                                       Više>>>

 

SKOJ-NKPJ


Čaves: Kastro se oporavlja

Karakas - "Fidel Kastro se oporavlja, ustao je na noge i hoda, skoro da džogira, poslednjih dana", rekao je venecuelanski predsednik Ugo Čaves posle sastanka sa kubanskim potpredsednikom Karlosom Lagom Davilom.

                                                      Više>>>

 


 | Nazad | Dalje |

   

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.