| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | polemike |linkovi |

 
 

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 11.

septembar 2007.

 

Krupanj – centar otpora porobljene Evrope u jesen 1941.

U Stolicama, zaseoku 5 km sz. od Krupnja, održano je 26.9.1941. godine savetovanje najviših vojnih rukovodilaca NOP iz svih krajeva Jugoslavije: Tito, Ranković, Ivan Milutinović , Lola Ribar, Rade Končar, Vladimir Popović, F.Leskošek, Miha Marinko, R.Čolaković, Sreten Žujović, Filip Kljajić, Tempo i Slobodan Princip. Putovali su danima ka Krupnju, probijajući se često pod borbom preko okupirane teritorije.

Više>>>

 


Iz aktivnosti organizacija

Secanje na stradanja rodoljuba u koncentracionom logoru na Banjici

Više>>>

 


Socijalni front učenika i studenata

Tko smo mi i što želimo?

U trenutku u kojem se mladi nalaze u općoj apatiji, u kojem se učenici i studenti od strane obrazovnih institucija i države shvaćaju kao puki objekti, u kojem je jedina svrha obrazovanja stvaranje dodatne radne snage za potrebe tržišta, u kojem ni učenici ni studenti ne mogu sudjelovati u odlučivanju u pitanjima koja su za njih od neposrednog interesa, te konačno,... mi borbeni studenti i učenici ujedinili smo se u cilju pobune protiv takvoga stanja u Socijalni front učenika i studenata.

Više>>>

 

 


"NOVI PLAMEN" broj 3-4.

Bleiburg i Križni put

Nedavno je promovirana knjiga Bleiburg i križni put, zbornik radova sa znanstvenog skupa održanog u Zagrebu 12. travnja 2006. godine. Knjiga obuhvaća rasprave i članke akademika Petra Strčića, prof. dr. Ive Goldsteina, prof. dr. Ive Josipovića, Danijela Ivina, prof. dr. Branka Dubravice, mr. sc. Ivana Fumića, doc. dr. Tvrtka Jakovine, dr. sc. Igora Graovca, dr. sc. Tomislava Badovinca i Andreje Rokvić.

Više>>>

 


USPEH KP GRČKE NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA

 

U nedelju, 16. septembra, u Grčkoj su održani parlamentarni izbori na kojima je učestvovalo 21 partija i koalicija. Na izbore je izašlo 74,14% birača.

 

Komunistička partija Grčke (KKE) zauzela je treće mesto po broju glasača i u odnosu na izbore 2004. godine znatno uvećala broj svojih glasača i broj poslanika.

Više>>>

 

NKPJ-SKOJ


Trumanisti

Neobavešteni  i zlonamerni često pišu o stvarima koje nedovoljno poznaju pa dobijete neubedljivo  i konfuzno štivo kao, na primer, “Titoisti “, puno već ubuđalih netačnosti o komunistima. Nadam se da mala lekcija iz istorije nije na odmet.

Više>>>

 


 Piše: general Stevan Mirković

 Malo sutra!

EU programirani novinar Marija Avakumović zgraža se ,opravdano, nad lopovlukom u Privrednoj komori Srbije.

Više>>>

 


Piše: Filip Erceg

 TITO U DIJALOGU SA SVIJETOM

  „Ako je taj čovjek metalski radnik, onda ja nisam britanska kraljica!“

  Elizabeta II

 

U vrijeme bestijalnih napada Informbiroa na Jugoslaviju i Tita, naši su narodi pjevali: „Što je više kleveta i laži, Tito nam je miliji i draži!“...

Više>>>

 


Gluvi barut

Neprijatelj. B.Tadić i V.Jeremić stalno “ hrabre “ javnost pričom da su nam Grčka, Rumunija, Slovačka, Bugarska  naklonjene u vezi Kosova. Malo sutra. Niko u EU ne sme da pisne protiv americkog stava. Razlikuju se samo po revnosti. Slovenija je momentalno najveći uvlakač u američko dupe jer mora da opere komunističku prošlost.

Više>>>

 


Prvi rezultati akcije "Dan mladosti, za mladost Srbije"

 

U petak, 14.septembra 2007. na Trgu mladih u Krusevcu u organizaciji O.O CENTRA TITO u Kruševcu organizovana je akcija pod nazivom "Dan mladosti, za mladost Srbije" . U okviru te akcije naši aktivisti su skupljali potpise za povratak Dana mladosti u Kruševcu. Naišli smo na dobar odziv građana koji su potpisivali peticiju. Bilo je tu i mladih i starijih.

Više>>>

 


 Proslavljen Dan oslobođenja Valjeva

U organizaciji Opstinskog odbora SUBNOR u Valjevu je proslavljen Dan oslobodjenja grada - 15.septembar.

 

Više>>>

 


"PRAVDA", subota, 15.9.2007.

Piše: general Stevan Mirković

 

Srušen mit

 

Više>>>

 


Piše: Milijana Baletić

Trulež

Džaba nos u šake - bazdi trulež „u državi Danskoj" ništa ne pomaže! Iz onoga „biti il' ne biti" ne izlazimo - to nam je stil života postao! Sve mi raspolućenosti dođu ka' melem na ranu ali ova oko NATO-a! Ne mogu da podnesem da mi temeljne vrednosti diraju - ja sam tradicionalista!

Više>>>

 

Dnevni list Правда

sreda,

12.9.2007.


Peticija za vraćanje manifestacije "Dan Mladosti"

Dana 14.septembra 2007. na Trgu mladih u Kruševcu u organizaciji O.O  CENTRA TITO biće održana akcija pod nazivom  “DAN MLADOSTI,  ZA MLADOST SRBIJE “

Više>>>

 


Poseta Sergeja Skvorcova

 

    U Beogradu je početkom septembra o.g. boravio Sergej Skvorcov, prvi sekretar Komunističke partije Sovjetskog Saveza ( ova partija je zadržala nekadašnje ime iz vremena SSSR).

Više>>>

 

 

SKJ u Srbiji


Piše: Mr Dejan Mirović.

Tokovi novca u EU

Kakvi su tokovi novca u EU? Da li se on kreće iz siromašnog dela ka bogatom ili obrnuto?

Više>>>

 

Dnevni list Правда


Piše: Mr Dejan Mirović.

BEG IZ EVROPSKE POLJSKE

Poljski primer najbolje pokazuje šta donosi članstvo u EU zemljama istočne Evrope.

Više>>>

 

Dnevni list Правда

utorak, 4.9.2007.


"PRAVDA", četvrtak, 6.9.2007.

Crveni protiv demokrata

Zašto su SAD navalile na nas? Nisu u pitanju ekonomski ni strateški razlozi jer su naši re-sursi u tom pogledu beznačajni za ovu grdosiju. U pitanju je ideologija SFRJ, pa i Srbije, koje su još uvek najveća ideološka opasnost po kompetentnost kapitalizma, što govore i čuvene Mendeline reči "Svi smo mi Tito".

Više>>>

 


Predsedniku Opštine Užice, Ministru za kulturu u Vladi Srbije-Beograd, Predsedniku opštinskog odbora SUBNOR Užice, Direktoru Narodnog muzeja Užice

Poštovani,

 U ime komunista Subotice i članova „Centar-Tito-Központ” zahtevamo od Vas da u okviru svojih nadležnosti preduzmete mere na vraćanju spomenika Tita na Trg partizana u Užicu. Vrhovnom komandantu partizana mesto je na Trgu partizana, na čelu kolone – a ne u muzeju. To traže na hiljade i hiljade ljudi iz Srbije i cele Jugoslavije, kao i mi iz višenacionalne Subotice (tu žive građani 26 nacionalnosti).

Više>>>

 

 

SKJ u Srbiji

 


Vlada Srbije dušmanin radnog čoveka

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) smatra da je sramna odluka Vlade Srbije o likvidaciji preduzeća Zastava zapošljavanje i obrazovanje (ZZO) izazvala potpuno opravdan bunt kragujevačkih radnika.

Više>>>

 

NKPJ-SKOJ


Tenisač koji se nije uvrijedio jer je gospodin

Piše: Miljenko Jergović
 

Na dodjeli nagrada najavili su ga kao Hrvata. Ovaj mu je savršeno mirno odgovorio: "Ja nisam iz Hrvatske, nego iz Srbije. Nema veze, ne ljutim se. To je ionako isto".

Više>>>

 


Druže Mirkoviću!

Duznost mi je, a i cast obavijestiti Vas da Udruzenje Josip Broz Tito/Nasa Jugoslavija iz Bihaca, zajedno sa Udruzenjem Antifasista i boraca NOR-a, ove godine u svom programu je predvidjelo obiljezavanje 65-godisnjice prvog zasjedanja AVNOJ-a u Bihacu...

Više>>>

 


 

   | Nazad | Dalje |

 

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.