| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | polemike |linkovi |

 
 

Pregled ranije objavljenih  članaka

 

Broj 7.

maj 2007.

 

 

OSTVARIO MI SE SAN - POSETIO SAM KUĆU CVEĆA!

Četvrtog maja 2007. godine po prvi put sam posetio kuću cveća. Posle mnogo godina iščekivanja tog svetog trenutka za mene, došlo je vreme da mi se san ostvari. Mogu reći da sam impresioniran time što sam tog četvrtog maja video.

Više>>>


Negovanje zločina

(“Želja slovenačkog četnickog vojvode”-26.maj)

I B.Đuric pokušava da najhumanijem i najviteškijem oslobodilačkom pokretu u istoriji pripiše surovost i revanšizam, a nemačke kvislinge učini “nevinim žrtvama”, što krije u sebi mnoge opasnosti za sve nas na Balkanu.

Nisu partizani nikoga streljali bez sudske presude niti se retki slučajevi samovoljne osvete pojedinaca mogu uzimati kao dokaz za to,

Više>>>

 


D A J M O   Š A N S U   M L A D I M A !

Iznova je 25. maj — Dan mladosti. Izbrisali su ga iz kalendara. Vlastodršcima mladi su potrebni samo kad su izbori. Mi ćemo i ove godine obeležiti Dan mladosti, sa porukom: Dajmo šansu mladima — jer bez toga ova zemlja neće izaći iz blata primitivizma i nacionalizma.

Više>>>

 

SKJ u Srbiji

komunisti Subotice


Antikomunisti sve “mladji”

(“Generacija uspesnih ljudi” – 25.maj)

 

Antikomunisti su kod nas sve “mlađi”, iz čega se vidi da je pred njima “lepa budućnost”: jedan od devetoro preostalih maturanata beogradske Prve realne muške gimnazije 1941/42.godine, diplomirani pravnik Kosta Rakić ponosno kaže da,...

Više>>>

 


Tito ponovo u Rudom

24 o.m. u Domu kulture u Rudom  održana je promocija knjige generala Mirkovića " Bravar je bio bolji " u prisustvu oko 50 gradjana Rudog.

Promocija navedene knjige odrzaće se narednih dana i u Goraždu.

Više>>>

 


Anketa o Titu u slovenačkoj Mladini”. Rezultati ankete objavljeni su 19.5.2007.

TITO JE POSEBNA OSEBNOST

Anketa javnega mnjenja

         Ali je bil Tito, za vas, pozitivna ali negativna osebnost?

                   POZITIVNA           NEGATIVNA       NE VEM

                   81,4 %               10,6 %              8,0 %           Više>>>

 

 

Širom nekadašnje SFRJ proslavljen 115 rođendan druga TITA!

Povodom 115 rođendana Josipa Broza Tita, širom nekadašnje SFRJ održan je veliki broj manifestacija, koje su bile veoma posećene. U njegovom rodnom mestu, okupilo se oko 8.000 njegovih poštovalaca iz svih krajeva nekadašnje države.

Više>>>


Održana V sednica PK JK

Dana 19.05.2007. godine sa pocetkom u 10,00 casova, u Rumi je odrzana V prosirena sednica Pokrajinskog Komiteta Jugoslovenskih Komunista. Pored clanova PK I drugova iz CK JK, sednici su prisustvovali I gosti iz partija koje su u procesu ujedinjenja i to: delegacija SKJ sa Brankom Lozom na celu, delegacija SKJ u Srbiji sa Vladimirom Milosavljevićem i NKPS sa Mihailom Jakovlevskim.

Više>>>

 

JK


Saopstenje sekretarijata NKPJ

 

Sedmočlana delegacija NKPJ i SKOJ-a predvođena generalnim sekretarom drugom Brankom Kitanovićem i prvim sekretarom SKOJ-a Predragom Jeremićem razgovarala je sa delegacijom državnog istraživačkog centra za Evropu Vlade NR Kine drugom Ma Ksi Puom.

Više>>>

 

NKPJ


SLOVENSKI KOLONIJALNI OBRIS (OCRT-OSENAK) ISPOD SKUTA IMPERIJALISTIČKIH SNAGA NA KOSOVU.

Slovenski dnevni list "Delo", 31. 03. i 7. 04. 2007. objavljuje, do tada skrivanu stranu "miroljubivog" obraza, o ulozi  slovenske specijalne vojne jedinice na Kosovu. Ustvari, u sastavu okupacionih snaga na Kosovu.

Više>>>

 


Solidarnost sa Kubom-miting ispred ambasade SAD u Beogradu

 

Više od 100 aktivista Nove komunističke partije Jugoslavije(NKPJ), Saveza komunističke omladine Jugoslavije(SKOJ), Srpsko-kubanskog društva prijateljstva Ivo Lola Ribar-Ernesto Gevara (SKDP) i drugih prijatelja Kube, u petak 18.maja, uprkos jakoj kiši, održalo je protest ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu zbog toga što je američki sud pustio na slobodu ozloglašenog teroristu i saradnika agencije CIA Posadu Karilesa.

Više>>>

 

NKPJ


POZIV PROTIV TERORIZMA I U ODBRANU ČOVEČANSTVA

Čovečanstvo žudi za pravdom - Posadi Karilesu treba da se sudi za njegove zločine!!!

U petak 18. maja 2007. godine s početkom u 12 časova preko puta ambasade Sjedinjenih Američkih Država u okviru međunarodne kampanje “Posadi Karilesu treba da se sudi za njegove zločine” koja traje nesmenjenom žestinom širom planete održaće se protesni miting...

Više>>>

 


Sednica RK SKJ u Srbiji

Dana 28.aprila 2007.g. na Paliluli održana je sednica RK SKJ u Srbiji, sa početkom u 11.oo.čas. sa sledećim:

DNEVNIM REDOM

1.- Promene i dopune u sastavu Republičkog komiteta

2.- Stavovi oko statusa Kosova i Metohije

3.- Koalicioni sporazum i stavovi oko procesa ujedinjenja KP i RP u Srbiji...

Više>>>

 

SKJ u Srbiji


 

Ima li Srbija neprijatelje?

( “Zaštitićemo Srbe na Kosovu” – Novosti, 1o.maj 2007.)

 

Da, ima! Oni koji to već duže vremena govore i koji su zbog toga okrivljavani da ga izmišljaju – mogu da odahnu.

Više>>>

 


Poštovani prijatelji Kube,

Srpsko-kubansko društvo prijateljstva i drugi prijatelji Kube pripremaju za petak, 18. maj u Beogradu okupljanje u znak protesta zbog puštanja na slobodu Posade Karilesa. Protest će biti održan u 12 časova najverovatnije ispred ambasade SAD.

Više>>>

 


Govor generala Stevana Mirkovića na Svečanoj akademiji povodom Dana pobede - 9.maj 2007, Dom vojske Srbije

Drugovi i drugarice, dragi prijatelji, cenjeni gosti,

slobodarska Srbija obeležava i ove godine Dan pobede – datum koji je urezan u narodno pamćenje kao putokaz i međaš patriotizma i ljubavi našeg čoveka prema svojoj domovini. On je deo naše tradicije, nacionalnog identita i emocija.

Više>>>

 


Delegacija Jugoslovenskih komunista u kući cveća

Dana 04.05.2007.godine delegacija Jugoslovenskih Komunista je polozila vence na grob Josipa Broza Tita , u cilju obelezavanja 27. godisnjice od njegove smrti Pred mnogobrojnim postovaocima naseg Predsednika, ispred CK JK venac je polozila delegacija koju je predvodio drug Svetozar Markanovic, predsednik JK. Delegaciju Okruznog Komiteta Srema predvodio je drug Pavle Ivanic, clan OK JK Srema...

Više>>>

 

 

JK

 


Svim posetiocima,  radnim ljudima i građanima, sa svih prostora nekadašnje SFRJ

ČESTITAMO
1. MAJ - PRAZNIK RADA

Redakcija web magazina KOMUNISTI


NKPJ i SKOJ obeležili 1.maj


Nova komunistička partija Jugoslavije(NKPJ)i Savez komunističke omladine Jugoslavije(SKOJ)u utorak 1. maja na Trgu Dimitrija Tucovića(Slavija) u Beogradu povodom obeležavanja Dana međunarodne solidarnosti radničke klase...

Više>>>

 

NKPJ


Komunisti Obrenovca obeležili 1. maj
 
U utorak, 1. maja, u 10.00 časova, KOMUNISTI i GRAĐANI Obrenovca, povodom obeležavanja PRAZNIKA RADA, okupili su se u parku heroja u centru grada.

Više>>>

 

SKJ u Srbiji

komunisti Obrenovca


PRVOMAJSKI PROGLAS NOVE KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE I SAVEZA KOMUNISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE

Radničkoj klasi, inteligenciiji, poljoprivrednicima, penzionerima, ženama, studentima, učenicima, pripadnicima vojske i policije, srdačno čestitamo Prvi maj - dan međunarodne solidarnosti trudbenika sveta!

Više>>>

 

NKPJ


Prvomajski proglas komunista Subotice

HOĆEMO LI OSTATI ROBOVI, ILI ĆEMO SE BORITI?

Pozivamo subotičke radnike, inteligenciju, omladinu, paore, penzinere, sve eksploatisane sugrađane da 1-og maja 2007. godine u 10.00 sati na Trgu slobode dostojanstveno obeležimo Praznik rada. Nekad bio - sad će biti Dan protesta eksploatisanih, Dan radničke borbe.

Više>>>

 

SKJ u Srbiji

komunisti Subotice


   | Nazad | Dalje |        

 

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.