| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 15.

januar 2008.


SKOJ-Šesnaest godina borbe za stvar radničke klase

Punih 16 godina Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) vodi borbu za socijalizam i obnovu naše otadžbine Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Pljačkaški proces privatizacije, koji se posebno surovo sprovodi od kontrarevolucionarnog puča od 5. oktobra 2000 godine, milion nezaposlenih građana i pozicija zvanično najsiromašnije zemlje Evrope situacija je koja karakteriše takozvanu «tranzicionu» Srbiju, a koju SKOJ želi da promeni.

Više>>>

 

SKOJ-NKPJ


DANAS, 15.1.2008.

TV serija o Titu podstiče na razmišljanje

Diva nasledili patuljci

..."Zapitate se: šta bi s vremenima kada su najveći svetski državnici dolazili u Beograd da čuju šta Tito misli u nekim, za čovečanstvo, kriznim trenucima? I postanete svesni da su patuljci nasledili diva"...

Više>>>

 


Dnevni list "POLITIKA"

Nostalgija

Pokušavam da prevaziđem novonastale granice i sećam se, sa nostalgijom, spokojnog života koji smo imali u jednoj od najlepših zemalja sveta.

Više>>>

 

Neda Arnerić, glumica


Piše: Sanja Đorđević

SEMANTIKA IZBORNIH SLOGANA

Usnulu u hladnoći i „zimskom snu“ koje determiniše godišnje doba u kome se nalazimo, ali i sve dublja socijalno-ekonomska beda njenih građana, Srbiju očas posla razbudi, bar na kratko, a ko bi drugi do njena politička „elita“. To su oni „mudri“ i „plemeniti“ ljudi što danonoćno po skupštinskim salama, holovima, resornim odborima, ministarstvima, stranim anbasadama i još koje-gde po belom svetu, kod svojih donatora i mentora, „bdiju“ nad Srbijom, tj  budućnošću svih nas.

Više>>>

 

INFORMATOR

 SKJ U SRBIJI


Kongres ujedinjenja 19.4.2008. - ujedinjena partija "KOMUNISTI SRBIJE"

 

Dana 19.1.2008. godine, na proširenom sastanku koordinacionog tela za ujedinjenje, doneta je odluka da se Kongres ujedinjenja održi 19.4.2008. godine u Beogradu. Dakle, 19.4.2008. godine, u Srbiji će početi da funkcioniše jedna jaka, ujedinjena, jedinstvena i savremeno organizovana partija komunista.

Više>>>

 

KOMUNISTI SRBIJE


15.2.2008. godine, Štutgart-Nemačka

Okrugli sto na temu: " Titova Jugoslavija".

 

Jedan kratak osvrt na Titov život i delo daće gospodin Juratović (inace poslanik u nemačkom parlamentu)  a biće pozvani kako svi politički zainteresovani gradjani poreklom iz  bivše Jugoslavije tako i drugi (posebno interesovanje za ovu temu pokazuju nemački sugradjani)...

Više>>>

 

 

 


Sergej Skvorcov u Beogradu

U Srbiji je od 4 - 9.januara.2008. boravio prvi sekretar Komunističke partije Sovjetskog Saveza (KPSS) Sergej Skvorcov.  To je partija koja nije menjala ime i program posle kontrarevolucije u SSSR 1991.i ima svoje organizacije u svim nekadašnjim republikama SSSR.

Više>>>

 

SKJ u Srbiji

 


Dogovor sa makedonskim drugovima

Dana 29.decembra 2007.u Beogradu je održan sastanak predsednika Centra Tito i Združenija na graganite koji go počituvat ime  i deloto na J.B.Tito iz Skoplja.

Više>>>

 


Otvoreno pismo predsedniku Saveta i direktoru RTS
 

Tito i javni servis

 

Nedavno emitovani serijal "Tito - crveno i crno" zadovoljava, možda, interese i potrebe vladajuće dnevne politike, ali ni u kom slučaju nije objektivna interpretacija ličnosti koja predstavlja simbol jednog vremena. Ironičan pristup, citiranje uglavnom proverenih antititoista,

Više>>>

 


Dogovor sa makedonskim drugovima

 

Dana 29.decembra 2007.u Beogradu je održan sastanak predsednika Centra Tito i Združenija na graganite koji go počituvat ime  i deloto na J.B.Tito iz Skoplja. Dogovoreno je...

Više>>>

 


PRAVDA, 29-30.12.2007.

Zapeta puška

Neprijatelj: SAD hoće da silom otmu KiM. Okupirane  problemima u Iraku i Avganistanu izvršenje otimačine prenele su na  zemlje EU i bivše  Yu republike. Tako će nas još više zavaditi. Svi vojnopolitički pogoni EU rade”punom parom”na otimačini, uključujući i našu “petu kolonu”.

Više>>>

 


 

   | Nazad | Dalje |

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.