| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 18. april 2008.


Intervju predsednika Centra Tito EURONEWS

    Dana 22.4. ove godine predsednik Centra Tito S.Mirkovic dao je intervju za francusku TV stanicu EURONEWS. Ekipa ove TV kuce snima u Srbiji reportazu o nostalgiji za Titom i SFRJ i njenim uticajem na politicka zbivanja u njoj.

Više>>>

 

PREVENTIVNI RAT SAD PROTIV SRBIJE

“Rat nije gotov sve dok se narod ne pokori osvajaču” (Klauzevic)

 

Kada vas strane trupe napadnu i zauzmu deo teritorije pa kažu „ovo je sada naše“, onda je to rat. Normalna drzava proglašava ratno stanje i počinje borbu za oslobođenje zemlje dok ne istera uljeza sa svoje teritorije.Sve drugo je u senci te borbe.

Više>>>

 

UKIDANJE ZABRANA

Autor-Manuel E. Yepe

Da se zapadna štampa bavila promenama koje se na Kubi dešavaju od 1959.god pa sve do danas, onako kako to danas rade, čitaoci iz celog sveta, a pogotovo oni američki, razumeli bi karakter kubanske Revolucije i shvatili bi šta se dešava.

Više>>>

 

Obeležena godišnjica KPJ

Delegacija partije Komunisti Srbije, dana 20.4.2008. godine, izabrana od strane delegata Kongresa ujedinjenja koji je održan 19.4.2008. godine, položila je cveće na spomen ploču kod hotela "Slavija" u Beogradu.

Više>>>

 

Obelezavanje godisnjice KPJ

 

    Dana 20.4.2008. clanovi Centra Tito i SKJ u Srbiji polozili su buket crvenih ruza na Spomen plocu kod hotela "Slavija" u Beogradu , koja obelezava dan i mesto formiranja KPJ.

Više>>>

 

Održan kongres ujedinjenja Komunista Srbije

Subota, 19 april 2008.

Dana 19.42008. godine, u Zemunu, održan je Kongres ujedinjenja Komunista Srbije. Posle 20 godina rasparčavanja, lutanja,… komunisti iz partija: Jugoslovenski komunisti, SKJ u Srbiji,  delovi SKJ iz Srbije i više grupa komunista iz Kruševca Kragujevca i drugih gradova, formirali su novu, ujedinjenu partiju Komunisti Srbije.

Više>>>

 

Iz rada Centar Tito

 

- 8o.godisnjica formiranja podmornicke jedinice jugoslovenske mornarice

- Delegacija Centra Tito i SKJ u Srbiji na Sremskom frontu

- Marks ponovo u Pancevu

Više>>>

 

RTV - petak, 11. april 2008.

Češki komunisti žele zakonom da zabrane priznanje Kosova

PRAG - Češki nereformisani komunisti nameravaju da zakonom zabrane vladi da prizna nezavisno Kosovo, a predložiće ga parlamentu naredne sedmice, kada obezbede podršku bar opozicionih socijaldemokrata.

Više>>>

 

Anti-NATO protest u Beogradu

U petak 4.aprila u organizaciji Svetske federacije demokratske omladine(WFDY) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ),podmlatka Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ), održana je velika balkanska anti-NATO akcija.

Više>>>

 

SKOJ


OTIMANJE  KOSOVA - POČINJENI, A NE  KAŽNJENI RATNI  ZLOČIN PROTIV MIRA, KOJI SE NASTAVLJA!

Zločini protiv mira, poznati pod terminom agresija, prvi put su pravno određeni u članu 6. Statuta Međunarodnog vojnog tribunala u Nirnbergu (Nemačka), a prema definiciji sadrži:...

Više>>>

 

 "O BOŽE TITA NAM VRATI, DA OVE LOPOVE ZA GLAVU SKRATI"

Nezadovoljni odlukama Vlade nakon prošlog protesta, radnici bivšeg kraljevačkog giganta stigli su juče oko 12 časova u Beograd i blokirali Nemanjinu i Ulicu kneza Miloša, zahtevajući da ih primi neko od nadležnih ministara. U 22 autobusa iz Kraljeva i Čačka „Magnohromci“, koji su i prošlog meseca protestvovali u Nemanjinoj, na novi put ministrima na noge uputili su se jer od obećanog sastanka u Kraljevu, tokom kojeg je trebalo da budu predstavljena konkretna rešenja za posrnulu firmu, ništa nije bilo.

Više>>>

 

OK Kruševac


Likovni konkurs pod nazivom "Kuba-lepa i daleka",...

 

1. U sardnji sa Ambasadom Kube u zelji da se ojacaju tradicionalne prijateljske veze i odnosi izmedju Srbije i Kube organizuje se likovni konkurs pod nazivom "Kuba-lepa i daleka".

Više>>>

 


 Kavboji na Kosovem polju

Virginia Company (podjetje – delniška družba) je ustanovila  skupina angleških podjetnikov z dovoljenjem Angleškega kralja Jamesa 1 (Đejmsa prvega) leta 1606. Naloga kolonizirati ozemlje ZDA, ki je še danes v lasti te družbe in njenih glavnih delničarjev.

Više>>>

 


Ranije objavljeni članci web magazina KOMUNISTI

 Broj:  1.  2.  3.  4.  5.  6. 7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15. 16. 17.  18.  19.

 

  | Nazad | Dalje |

 
     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.