| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 14.

decembar 2007.

 

Skupština robova

Piše: STEVAN MIRKOVIĆ

Nijedan od 250 poslanika juče  nije izgovorio nešto slicno Titovim recima “ Tuđe nećemo – svoje nedamo”. I jasno rekao da će svaki agresor biti dočekan puškom. Niko,naravno, od ovih “rodoljuba” nije pomenuo  ni svoju ličnu ulogu u oružanom otporu!

Više>>>

 


Aktivnosti Centra Tito:

 

Proslava Dana JNA

 

Organizacije i clanovi Centra Tito u Beogradu ukljucili su se u svecanosti organizovane od strane SUBNOR Srbije povodom Dana JNA u svim opstinama u Beogradu.

Više>>>

 


Protest u Moskvi

Nekoliko stotina pristalica Komunističke partije Rusije ( KPRF) , među kojima su bili i deputati moskovske i ruske Državne dume, juče je protestvovalo na Triumfalnom trgu u Moskvi zbog, kako tvrde, falsifikovanih rezultata na parlamentarnim izborima 2.decembra. Protest je održan bez incidenata, u prisustvu viče od dve hiljade policajaca. Demonstracije su zabeležene i u drugim ruskim gradovima - Pskovu, Saratovu, Habarovsku, Novosibirsku,Hakasiji... ( "Politika", 23.XII.2007.)

 
 

Piše: Stevan Mirkovic,general u penziji

Sećanje na 1.proletersku

         22.12. 2007. navršava se 66 godina od osnivanja 1.proleterske brigade NOV i POJ. Ona je bila prethodnica i najslavnija jedinica moćne Jugoslovenske Armije (800.000 boraca) koja je rame uz rame sa armijama SSSR, SAD i Engleske 1945. oslobađala Evropu od hitlerovaca. Druge evropske zemlje dobile su slobodu “ na tacni”.

Više>>>

 


DANAS, četvrtak, 20. decembar 2007.

Kako komentarišete zalaganje Tomislava Nikolića za rusko vojno prisustvo u Srbiji?

Stevan Mikrković, general u penziji: ...

                                                             Više>>>

 


Novi broj internog časopisa OK SKOJ Novo Gradište "Nova Revolucija", možete preuzeti sa ovog linka: download: Nova Revolucija

 

Iz navedenog časopisa, izdvajamo članak: "Trećina Bugara pati za socijalizmom"

Više>>>

 


SAMO SRBI  PLAĆAJU LAŽI

Narod Srbije plaća mesečno prozapadnoj, evropskoj televiziji harač u iznosu od 350.dinara. Kuda ide taj novac i da li narod plaća medijski javni servis, RTS da ga lažu i obmanjuju! Večerašnjom TV emisijom „TITO crveno i crno, koja će izlaziti u nastavcima, RTS, po nalogu naših vlastodržaca, a i onih iz vani je plasirao najveće neistine i laži o našoj narodnooslobodilačkoj borbi, o našem predsedniku Titu i periodu posleratne Jugoslavije.

Više>>>

 


Kulturno - umetnička sekcija  društva "J.B.Tito" iz Banja Luke često nastupa sa pesmom "Ne psuj mi Tita" koju je napisao Marijan Beneš, legenda jugoslovenskog sporta i evropski prvak u boksu. Pesma glasi:          

                                              "Ne psuj mi Tita. . ."

                                     Ne psuj mi Tita ni njegovo vreme,

                                     Ne krivi njega za tvoje probleme!...

Više>>>

 

Marijan Beneš - legenda jugoslovenskog boksa, prvak Evrope u boksu, danas i pesnik!


Nove aktivnosti "Centar Tito"

 

    1. Osnivanje novih organizacija ...      2.   Obelezavanje Dana republike...

    3. U Susret Danu JNA...

Više>>>

 


Zbogom Evropa!

Neprijatelj: metiljava i  malodušna politika srpskog rukovodstva, u kojoj  dominira pacifizam po svaku cenu, prosto mami nasilnike da nas porobe i rasparčaju, što je dovelo do  dogovora 27 država EU da koordinirano  priznaju nezavisno Kosovo. Uskoro će uputiti tamo 1.800 policajaca i sudija. To je, faktički, objava rata Srbiji.

Više>>>

 


10 GODINA OD PRONALAŽENJA I IDENTIFIKACIJE POSMRTNIH OSTATAKA ČEA I NJEGOVIH DRUGOVA

Fredi Peres Kabrera i Orlando Oramas Leon /dnevnik «Granma»

Havana, 27.11.2007.- Santa Klara.- Potraga, pronalaženje i identifikacija posmrtnih ostataka Čea i njegovoh drugova iz gerile bio je naučni podvig i plod istraživanja i multidisciplinarnog rada kubanskih stručnjaka i institucija.

Više>>>

 


SOCIJALISTIČKO SAMOUPRAVLJANJE  KAO PARADIGMA ISTINSKOG DRUŠTVENOG PROGRESA 

      Tema naučnog skupa, u čijem težištu je  “participativna demokratija”, pruža nam priliku da govorimo i o socijalističkom samoupravljanju kao paradigmi istinskog društvenog progresa.   

      Najpre se moramo suočiti sa pitanjem: Šta je istinski društveni progres ?

Više>>>

 


Komunisti Subotice i Centar – Tito u akcijama

 

1. Videvši naš sajt na internetu, javio nam se mladić iz Sente, opština Apatin, želeći da nam se pridruži. Poslali smo mu pristupnice i evo, 3. decembra, dobijamo informaciju da iz tog mesta žele osmoro da se učlane u SKJ u Srbiji. Najstariji kandidat je 47 godina a ostali su mladi, rođeni posle 1980, od njih jedan radi, ostali su nezaposleni. U ovom selu uglavnom žive Šokci,...

Više>>>

 

SKJ u Srbiji


Oslonac na sopstvene resurse

Neprijatelj: SAD čekaju da Tadić pobedi na izborima pa da proglase nezavisno KiM jer će on prvi podržati tu odluku a onda i ostale poturice sa Balkana predvođene Janšom, Mesićem, Crvenkovskim, Djukanovicem. Nadam se samo da je raja, bar njen veći deo, svuda uz nas...

Više>>>

 


Saopštenje Centra Tito povodom 65 godišnjice formiranja AVNOJ

Srbija, svet i AVNOJ

Pre 65 godina u Bihaću je 26 – 27 novembra 1942. formiran AVNOJ ( antifašističko veće narodnog oslobođenja Jugoslavije) kao najviši organ narodne vlasti u okupiranoj Jugoslaviji...

Više>>>

 


65 godina 1. Zasedanja AVNOJ-a i Bihaćke republike

 

     U Bihaću je 26 - 27 novembra 2007. godine svečano proslavljena 65 godišnjica AVNOJ i Bihaćke republike u organizaciji Društva J.B.Tito iz Bihaća.

Više>>>

 


INTERNACIONALNA BRIGADA „Ernesto Če Gevara“

Kubanski institut za prijateljstvo među narodima* (ICAP) organizovao je u periodu od 1. do 15. oktobra -  Internacionalnu brigadu „Ernesto Če Gevara“, povodom obeležavanja 40. godina od smrti gerilskog heroja i komadanta iz Kubanske revolucije. Simpatizeri kubanske revolucije i poštovaoci Če Gevare iz 31. države (oko 230 osoba) je stiglo u kamp Huan Antonio Melja** (na 40- tak kilometara od Havane).

Više>>>

 


 

   | Nazad | Dalje |

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.