| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 19. maj 2008.


Svečano obeležen 25 maj - Dan Mladosti

 

Svake godine, sve je više posetilaca iz zemlje i inostranstva u Kući cveća i Muzeju 25 maj. To potvrđuje i podatak da je na dan 25 maja ovaj memorijalni kompleks posetilo više od 6.000 posetilaca. Posebno raduje, što je među posetiocima sve veći broj mladih.

Više>>>

 

RADNIČKOJ KLASI, OMLADINI I POŠTENOJ INTELEGENCIJI SRBIJE

  

Drugovi i drugarice,

U ovoj 2008.godini na 25.maj, mi mladi komunisti odlučni smo da obnovimo manifestaciju DAN MLADOSTI, u znak sećanja na dan kada je pismom u štafeti, nošenom kroz hiljade srca i ruku omladine, iskazivana ljubav prema čoveku, Titu, simbolu svega naprednog, mladog, stremljenja ka budućnosti, izvoru blagostanja, nadi u sreću, mir i nesmetani razvoj.

Više>>>

 

Mladi KS


 Manifest

Posle 137 godina od prvog izdanja Manifesta komunističke partije u Srbiji  (Pančevo, 1871, štamparija Jovanović i Pavlović), ovih dana ,u istom gradu, samoizdavač A.Glišić štampao je  njegov reprint.

Više>>>

 

Razmišljanja druga Fidela:

 

Nema pravljenja ustupaka neprijateljima ideologije

 

Odlučio sam da napišem ovo nakon osluškivanja javnih komentara koji se šire od strane jednog Revolucionarnog medija, koji ne bih posebno spomenuo.

Više>>>

 

Sećanje na Tita

“O,Bože, Tita nam vrati, da ove lopove za glavu  skrati” (grafit radnika MAGNOHROMA na protestu u Beogradu) seća  na progon lopova u Titovo vreme i njihovo slanje u “ćorku”. Tada si, prema sposobnostima  i radu, mogao zauzimati visoke položaje u društvu, imati veliku platu, kola,šofera itd. ali ako “zdipiš” nešto iz državne kase - leteo si glavačke i sa položaja i iz partije.

Više>>>

 

Obeležavanje 25. maja – Dana Mladosti

Komunisti Srbije, povodom obeležavanja 25. maja, posetiće Kuću cveća i položiti cveće na grob druga Tita. Planirano je da delegacija Kominista Srbije, položi cveće u 11.30 časova.Takođe je planirano da, u jednom broja gradova Srbije – Subotica, Kruševac,… budu nošene štafete...

Više>>>

 

Srbiji treba socijalni, a ne koalicioni sporazum

 

Kakav god epitet naredna Vlada Srbije bude ponela - „demokratska“, „nacionalna“, „proevropska“, „radikalna“, ona će u suštini biti još jedna buržoaska, kapitalistička vlada čija se vlast neće podudarati ni najmanje sa težnjama radničke klase i radnih ljudi.

Više>>>

 

OK NKPJ

Veliko Gradište


   Dan pobede i  Dan lopova

I ove godine Dan pobede 9.maj ( po jugoslovenskom 15.5)  prošao je pored nas kao “pored turskog groblja”. Četničko – nedićevska vlada Koštunica – Tadić odavno je zabranila da se u školama, preduzećima – ustanovama , selima i vojnim jedinicama slavi pobeda nad Nemcima, Italijanima, Bugarima i Mađarima u II svetskom ratu i tako nam uskratila zasluženu radost i veselje, pa i ohrabrenje u borbi koju danas vodimo za KiM.

Više>>>

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije srdačno čestita Dan pobede nad fašizmom!

 

Na tlu kontinentalne Evrope NOVJ, je izuzimajući herojsku Crvenu armiju, bila najjača članica Antifašističke koalicije.

Više>>>

 

SKOJ


RAZMIŠLJANJA DRUGA FIDELA

JENKIJEVSKI HEMISFERNI ODGOVOR : IV INTERVENCIONISTIČKA FLOTA

 

Nastala je 1943 g. radi borbe protiv nacističkih podmornica i zaštite plovidbe tokom Drugog svetskog rata. Deaktivirana je 1950 g. kao nepotrebna.  Komanda Jug je nadoknadila hegemonijske potrebe SAD u našoj zoni.

Više>>>

 

Sećanje na Sremski front

(povodom rasprave o Sremskom frontu u “Medju nama”, Politika)

 

Za veliki broj srpskih omladinaca i omladinki Sremski front je bio njihova 1941., prilika da daju lični doprinos oslobođenju domovine. Tako se onda shvaćala odbrana zemlje. Nas niko nije terao na front, klanicu kako o tome danas pišu neki poremećeni umovi.

Više>>>

 

Iz aktivnosti opštinske organizacije Komunisti Srbije u Subotici

1. Nastavljaju se započete izborne aktivnosti koalicije „Da Subotici svane“ koju čine Komunisti Srbije u Subotici, „Zeleni Subotice“ i opštinska organizacija PUPS-a.

2. Svečano je obeležen 1 maj – Praznik rada

3. 2-og maja, Komunisti Srbije u Subotici, učestvovali su na predizbornoj konvenciji koalicije „Da Subotici svane“, koja je održana u svima već poznatoj „IV-oj Mini Jugoslaviji“...

Više>>>

 

OK Subotica


   Saopštenje za štampu OK Komunista Srbije u Subotici

Iskustva i pouke proteklih 20 godina i nama Subotičanima dokazuju, da dok god se radništvo ne organizuje, dok međusobna solidarnost ne postane dominantan odnos, nema i neće biti napretka na polju ostvarivanja radničkih i ljudskih prava.

Više>>>

 

OK Subotica


Delegacija partije Komunisti Srbije u Kući cveća

Na godišnjicu smrti Josipa Broza Tita, delegacija partije Komunisti Srbije, posetila je Kuću cveća i na grob predsednika Tita položila buket cveća...

Više>>>

 

Izborna konvencija koalicije "Da Subotici svane"

    Dana 2.maja 2008.godine u Subotici na teritoriji Cetvrte Jugoslavije odrzana je izborna konvencija koalicije " Da subotici svane".

Više>>>

 

NKPJ i SKOJ obeležili 1.maj

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije(NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije(SKOJ) 1.maj dan međunarodne solidarnosti radničke klase obeležili su polaganjem venca na grob istaknutog marksiste Dimitrija Tucovića na Trgu Slavija u Beogradu.

Više>>>

 

SKOJ


Nacionalna izdaja


Nova komunistička partija Jugoslavije(NKPJ)smatra da je potpisivanje od strane Borisa Tadića i Božidara Đelića Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji nacionalna izdaja.

Više>>>

 

NKPJ


Sećanje na Tita

 

“O, Bože, Tita nam vrati, da ove lopove za glavu  skrati” (grafit radnika MAGNOHROMA na protestu u Beogradu) seća  na progon lopova u Titovo vreme i njihovo slanje u “ćorku”.

Više>>>

 

Protest sindikata u Beogradu

 

    Grupa clanova Centra Tito i  SKJ u Srbiji uzela je ucesca 1. maja na protestu koji je organizovao Savez samostalnih sindikata na Trgu Marksa i Engelsa, a zatim i setnji do Vlade Srbije, a po pozivu koju je SSS uputio svim gradjanima Srbije.

Više>>>

 

PRVOMAJSKI PROGLAS SAVEZA KOMUNISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE

Radničkoj klasi, inteligenciji, poljoprivrednicima, penzionerima, ženama, studentima, učenicima, srdačno čestitamo Prvi maj - dan međunarodne solidarnosti trudbenika sveta!

Više>>>

 

SKOJ


PRVOJAMSKI PROGLAS KOMUNISTA SRBIJE

 

Svim radnim ljudima i građanima Srbije, najsrdačnije čestitamo Prvi maj – Dan međunarodne solidarnosti trudbenika sveta.

I ove godine, radnička klasa i svi građani Srbije, Dan međunarodne solidarnosti radničke klase - Prvi maj, dočekuju sa još većom neizvesnošću, nego prethodnih godina...

Više>>>

 

Ranije objavljeni članci web magazina KOMUNISTI

 Broj:  1.  2.  3.  4.  5.  6. 7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15. 16. 17.  18. 19.

 

  | Nazad | Dalje |

 

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.