| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 17. mart 2008.


BALKANSKA ANTI NATO AKCIJA

ZA MIR NA BALKANU PROTIV NATO BAZA I IMPERIJALIZMA“.

 

Drugarice i drugovi,

 

Svetska federacija demokratske omladine (WFDY), čiji je SKOJ punopravni član, organizuje veliku Balkansku ANTINATO akciju solidarnosti u periodu od 3. do 6. aprila.

Više>>>

 

SKOJ


Saopstenje za javnost Omladinskog Pokreta Narodni Front-Inicijativa za Jugoslaviju
Peticija za promenu imena ulice Zorana Djindjica u "Radnicku ulicu" u Kragujevcu


Na sastanku od 29.03.2008. godine, odluceno je da se u Kragujevcu pokrene akcija prikupljanja potpisa za promenu imena ulice Zorana Djindjica, u "Radnicku ulicu"!

 

Sećanje na 27. mart 1941.

 

            Vredi podsetiti građane Srbije na 27.mart 1941. iz dva razloga. Prvo, to je jedan od slavnih dana koji ispunjava ponosom svakog patriotu u Srbiji.

 

Vojnim pučem i demonstracijama stotina hiljada ljudi oborena je izdajnička vlada Cvetković – Maček i poništeno pristupanje zemlje Trojnom paktu.

Više>>>

 

RADNIČKA KLASA NE GLASA!

 

Na sastanku od 26.03.2008. godine, odlučeno je da Omladinski Pokret Narodni Front-Inicijativa za Jugoslaviju pokrene akciju bojkota predstojećih lokalnih i parlamentarnih izbora. U vezi s tim, biće podeljeno više hiljada letaka i izlepljeno više stotina plakata sa parolom: ''RADNIČKA KLASA NE GLASA''!

 

Više>>>

 

Održana tribina Komunista Srbije u Obrenovcu

 

Dana 20.3.2008. godine, kako je i najavljeno, održana je tribina Komunista Srbije u Obrenovcu, kojoj je kao gost prisustvovao Ljubodrag Duci Simonović, legendarni košarkaški as, danas pisac, magistar pravnih nauka i doktor filozofije.

Više>>>

  Komunisti Srbije

OBRENOVAC


Srbija nesme da spava, ona se mora boriti za Kosovo!

Danas je Srbija na raskrsnici istorije, isto kao 1941.godine. Ponovo se pokazalo ko je za pakt i saradnju sa svetskim tiranima, a ko zeli da sačuva neše Kosovo i Metohiju od Nato zlikovaca. Događaji u Kosovskoj Mitrovici, pokazali su pravo lice KFOR-a koji je po nalogu Solane i Tačija hteo da izazove veliku krizu isprovocira Srbe do maksimuma, a zatim sprovedu zastrašivenje stanoništva, i ponovne kolone izbeglice.

Više>>>

  Komunisti Srbije

KRUŠEVAC


Komunističkim i radničkim partijama na prostoru SFRJ

Dragi drugovi,

Savez komunista Jugoslavije u Srbiji kao partija koja ne priznaje razbijanje SFRJ niti nasilno otcepljenje ili okupaciju nijednog njenog dela, obraća Vam se povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti i otcepljenja Pokrajine Kosova i Metohije od Republike Srbije.

Više>>>

 

SKJ u Srbiji


"Novi svet je moguć" - tribina u organizaciji Komunista Srbije i DO "Centar Tito"

U četvrtak, 20.3.2008. godine, u organizaciji Komunista Srbije i DO "Centar Tito", u Obrenovcu će se održati tribina na temu: "Novi svet je moguć". Gost tribine je legendarni košarkaški as Ljubodrag Duci Simonović, danas pisac, magistar pravnih nauka, doktor filozofije,...

Više>>>

  Komunisti Srbije

OBRENOVAC


Sećanje na Koču Popovića

 

Dana 14.marta 2008. godine u Arhivu grada Beograda Udruzenje spanskih boraca i Sekcija boraca l. proleterske brigade organizovali su skup radi secanja na legendarnog komandanta NOV i POJ Kocu Popovica.

Više>>>

 

Kongres ujedinjenja 19.4.2008. godine - nova partija: "Komunisti Srbije"

 

Na sastancima koordinacionog tela, koji su održani 9.3. i 15.3.2008. godine, odlučeno je da se, već duže vreme najavljivani kongres ujedinjenja SKJ u Srbiji, Jugoslovenskih komunista, SKJ, kao i više grupa komunista iz nekoliko gradova u Srbiji, održi 19.4.2008. godine.

Više>>>

  Komunisti Srbije

SKOJ: ZA JEDINSTVENI IZBORNI FRONT KOMUNISTA-ANTI IMPERIJALISTA I PATRIOTA

 

Nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, sprovedenog uz sponzorstvo i podršku zapadnog imperijalizma na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, građani Srbije će 11.maja glasati na parlamentarnim izborima.

Više>>>

 

SKOJ


 Titova Jugoslavija

                       

U Štutgartu, dana  15. februara 2008 u organizaciji EVA (Evangelističkog društva Štutgart), „Diafanie“, europskog društva za politiku i kulturu kao i Centra za političko obrazovanje Baden-Virtemberg održana je tribina na temu „ Titova Jugoslavija“.

Više>>>

 

  Akcija Omladinsklog Pokreta Narodni Front - Peticija za ukidanje školarina

Savez Komunista Jugoslavije u Srbiji, a na inicijativu Omladinskog Pokreta Narodni Front, 
pokrenuo je potpisivanje peticije za ukidanje skolarina i preispitivanje upisnina koje se 
naplacujuna pocetku svake skolske godine u vecini, ako ne i svim srednjim skolama! 
 

Objavljeno u Ljubljanskom listu Nedeljski Dnevnik (16.mart 2008)

“Veži konja gde ti gazda kaže”

Razbijanje prozora na ambasadi Slovenije u Beogradu 21.2. više je akt razočarenja nego mržnje. U Beogradu se mrze, opravdano, Amerikanci. Oni su okupatori Kosova. Slovenci ne. Na njih smo kivni zato što smo ih, kada im je bilo teško u prošlosti, pomagali kao braća pa to očekujemo i od njih danas.

Više>>>

 

RAZMIŠLJANJA DRUGA FIDELA

NADAM SE DA NEĆU MORATI DA SE STIDIM

Ovi redovi će biti objavljeni sutra, 29. februara.  Uskoro nas očekuje veliki broj zadataka. U ponedeljak 3. će započeti X Međunarodni skup ekonomista o globalizaciji i problemima razvoja, kome sam uvek prisustvovao i na kome sam iznosio različite tačke gledišta.

Više>>>

 

Povodom 160 godina Manifesta KP

Povodom 160 godina Manifesta komunisticke partije Nova komunisticka partija organizuje simpozijum 29. februara u sali "Novi svet".
                         Učesnici:
                             1. Akademik Mihajlo Markovic,...

Više>>>

 

NKPJ


 

Ranije objavljeni članci web magazina KOMUNISTI

 Broj:  1.  2.  3.  4.  5.  6. 7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15. 16. 17.

 

  | Nazad | Dalje |

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.