| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 22. avgust 2008.


U POSETI SKOJ-u BORAVILA DELEGACIJA MLADIH BASKIJSKIH KOMUNISTA

 

U sedmodnevnoj poseti SKOJ-u boravila je dvočlana delegacija organizacije Baskijskih mladih komunista.

 

Oni su tokom posete razgovarali u Beogradu sa rukovodstvom SKOJ-a, a u Novom Sadu sa pokrajnskim rukovodstvom našeg omladinskog Saveza.

Više>>>

 

SKOJ


RAZMIŠLJANJA DRUGA FIDELA

TOPOVSKO MESO ZA TRŽIŠTE

 

Možda neke vlade ne znaju konkretne podatke, ali nam se učinila veoma prigodnom Raulova poruka koja utvrđuje stav Kube. Proširiću one aspekte koji ne mogu da se obuhvate u preciznoj i kratkoj zvaničnoj deklaraciji.

Više>>>

 

Živi leš

 

Slučaj Gruzije ubedljivo pokazuje da sve ljudske nevolje u svetu danas izaziva nova “viša rasa” – američka.Ako hoće da živi slobodno i u miru čovečanstvo  mora da se sa njom obračuna. Kao s Nemcima i Hitlerom 1941 – 1945.

Više>>>

 

ПРЕДСЕДНИШТВО ЦЕНТРАЛНОГ КОМИТЕТА КОМУНИСТА СРБИЈЕ

   КО СУ ГЛАВНИ ИНСПИРАТОРИ АГРЕСИЈЕ НА ЈУЖНУ ОСЕТИЈУ ?

Поводом оружане агресије на Јужну Осетију, Председништво ЦК КС нема амбиција а ни могућности да анализира историјске, етничке, политичке, економске и друге аспекте развоја догађаја у предсовјетском, совјетском и постсовјетском периоду Кавкаског региона, Јужне Осетије као дела Републике Грузије у оквиру СССР-а, а затим као самосталне области са атрибутима државе без међународног признања.

Više>>>

 

REZERVISTI

 

Neprijatelj: Buš i K.Rajs “prdnuli u čabar” gurnuvši Sakašvilija u etničko cišćenje J.Osetije sa ciljem da od  Gruzije načine unitarnu državu i oslonac NATO. Pošto im je “baćuška” poremetio planove, SAD od Gruzije prave žrtvu i sprečavaju  njeno rasulo.

Više>>>

 

Čestitka Fidelu Kastru

 

Dragi komandante Fidel,

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije-SKOJ pridružuje se milionskoj armiji čestitki povodom Vašeg 82. rođendana uz najbolje želje za Vas i Vaš herojski narod.

Više>>>

 

SKOJ


ZVANIČNA IZJAVA KUBANSKE VLADE

 

Kuba brani mir kao nužan preduslov za razvoj svih naroda sveta. Tokom više od pola veka naš narod je bio žrtva agresija vlada Sjedinjenih Država koje su ga primoravale da uloži bezbrojna sredstva i energiju.  Bio je čvrst i uporan u odbrani suvereniteta zemlje i podržava napore OUN i njenu borbu za mir.

Više>>>

 

MLADINA, 12.8.2008

KOSOVSKA SENCA NAD GRUZIJO

 

Kljub temu je opazovanje vojne na na rusko-gruzijskih mejah iz perspektive najbolj južnega, evropskega Balkana nekaj povsem drugega kot pogled v isto smer s severa. “Rad imam Rusijo. Za vse to so krivi Američani. Vodijo dvolično politiko in sedaj so jih končno dobili po nosu.

Više>>>

 

MLADINA


HAŠKI TRIBUNAL-INSTRUMENT ZAPADNE HEGEMONIJE

 

Da bi sa sebe skinule odgovornost zbog razbijanja Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije zapadne imperijalističke zemlje osnovale su HaŠki tribunal - instrument zapadne hegemonije.

Više>>>

 

SKOJ


Комунисти Србије, Народних хероја 1/1, Нови Београд

 ХАПШЕЊЕ РАДОВАНА КАРАЏИЋА КАО ПОВОД

ЗА ЈАВНО ОГЛАШАВАЊЕ КОМУНИСТА СРБИЈЕ

     КОМУНИСТИМА СРБИЈЕ хапшење Радована Караџића није разлог за  оглашавање у јавности да би се укључили у заглушујућу халабуку и сврстали на једну од конфронтираних страна,...

Više>>>

 

Ranije objavljeni članci web magazina KOMUNISTI

 Broj:  1.  2.  3.  4.  5.  6. 7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15. 16. 17.  18. 19. 20 21.

 

  | Nazad | Dalje |

 
     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.