| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | polemike |linkovi |

 
 

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 10.

avgust 2007.


 Komunisti iz Kalkute

"Politika", avgust 2007.

KP Indije (marksista) proslavila 30 godina neprekidne vlasti u Zapadnom Bengalu, osvajane na sedam demokratskih izbora.

Hiljade Indijaca izašlo je prošlog četvrtka na ulice 11-milionske Kalkute, mašući crvenim zastavama i uzvikujući revolucionarne parole. Povod je bio važan: obeležavanje 30 godina vlasti Komunističke partije Indije (marksista) u Zapadnom Bengalu jednoj od najvažnijih saveznih država Indije sa 80 miliona stanovnika.

Više>>>


 Poluistina gora od laži

(“ Srpski Versaj “ – 26.8.)

Do mojega! Ako su Dvorovi Versaj onda je Lj.Smailović sigurno Marija Antoaneta.

No, to je sitnica. M. Avakumović je iskoristila priču o dvorovima da i ona prilepi neku ćušku narodnoj vlasti iz 1945., Moši Pijadi, komunistima.

Više>>>

 


SAOPŠTENJE SEKRETARIJATA SKOJ-a

PREDSEDNIČE TADIĆU RADNIČKA KLASA SRBIJE NIJE SLEPA!

Zahtev buržoaskog predsednika Srbije, Borisa Tadića da se „preduzmu sve potrebne mere za zaštitu socijalno najugroženijeg stanovništva“ koji je preko medija uputio Vladi Srbije u kojoj više od polovine mesta pripada njegovoj proimperijalističkoj buržoaskoj Demokratskoj stranci, među kojima su i ona koja se neposredno bave problemom siromaštva, Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) smatra primerom najgoreg cinizma i demagogije kojim se vređa radnička klasa Srbije žrtva kapitalističke neoliberalne ekonomske politike koja se u našoj zemlji sprovodi od kontrarevolucije iz 2000. godine.

Više>>>

 

 

NKPJ-SKOJ

 


S.Mirković – Intervju “Uzičkoj Nedelji”

          1. U zadnje vreme, naročito od zaoštravanja kosovske krize , učestali su javni napadi i kritika komunista za sadašnje stanje u zemlji, iako je od njihovog silaska s vlasti prošlo dosta godina. Naročito je “na udaru“ Tito a glavni kritičari su, po pravilu, bivši komunisti. Čini se da je signal za pokretanje te kampanje potekao od D.Ćosica. Otkuda to?

Više>>>

 


MLADINA  28. julij 2007

Kosovo

Finec, kovčki in neodvisnost

Predsednik srbskega parlamenta Oliver Dulić je posebnega odposlanca OZN za Kosovo Marttija Ahtisaarija obtožil, da je prejel podkupnino, da bi podprl neodvisnost Kosova

Više>>>

 


Provetravanje Augijevih štala

D.Medaković, ovoga puta zahvaljujući listu “Pravda“, koristi svoje pravo da se obrati javnosti sa svojim shvatanjima o KiM. To se, međutim, svelo na  veličanje i slavljenje sopstvene ličnosti i ličnog  angažmana u odbrani te srpske svetinje, čemu nedostaje samo jedna “ sitnica” – društvena verifikacija tog napora.

Više>>>

 


 RAZMIŠLJANJE VRHOVNOG KOMANDANTA - Pisano svedočanstvo

         U svetu se dešava mnogo stvari od velikog značaja.  Neke imaju veze sa Kubom. U našu zemlju ponekad stižu vesti od mnogo većeg interesa nego što je neko moje prosto razmišljanje u cilju formiranja savesti.

Više>>>

 


  RAZMIŠLJANJA VRHOVNOG KOMANDANTA - Politika i sport

         Ovo pišem na brzinu i malo kasno. Moram to da učinim imajući u vidu jak akcenat koji sam dao analizi ove teme.

Više>>>

 


- ČETVRTO RAZMIŠLJANJE O PANAMERIČKIM IGRAMA - Odvratna kupoprodaja sportista

- PETO RAZMIŠLJANJE O PANAMERIČKIM IGRAMA - Uprkos svemu

Više>>>

 


Iz aktivnosti "Centar Tito"

Predsednik udruženja Josip Broz Tito iz Beograda Joška Broz , boravio je na Cetinju i razgovarao sa predsednikom opštine  Cetinja Milovanom Jankovićem o postavljanju biste i imenovanju ulice po predsedniku nekadašnje SFRJ u crnogorskoj prestonici.

 

Više>>>

 


Centar Tito - Opštinski odbor Kruševac

Povodom sve učestalijih pretnji članovima opštinskog odbora Centra Tito u Kruševcu izdajemo specijalno

Saopštenje za javnost

Više>>>

 


INFORMATOR CENTRA TITO U KRUŠEVCU

   J A K Š A

Više>>>

 


Srbija na Istoku

Vojna misao uvek “prati u stopu” politiku države ako hoće da bude u funkciji njene odbrane. Najbolji primer za to su SAD posle 2. septembra 2001. Preko noći je “muslimanski fundamentalizam i terorizam” postao američki neprijatelj broj 1.

Više>>>

 


"Glasnik SKOJ-a" se ponovo pojavljuje posle duže pauze. Nismo promenili ni dlaku, ni ćud, ni svoje principe i ideale. Postali smo bolji - uvek noviji i progresivni. Nosioci borbe za socijalnu pravdu, integralne slobode i istinu.

Izdvajamo iz sadržaja petog broja "Glasnika SKOJ-a".

PREDRАG JEREMIĆ : KAKO ŽIVE NАJMLАĐI

Više>>>

 

 

NKPJ-SKOJ

 


 

  | Nazad | Dalje |

 

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.