| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Kumanovska igra

Neprijatelj: Čim Amerika “pozdravlja raspopređivanje Euleksa na KiM i izveštaj Ban Ki Muna o tome, treba da se zamislimo: gde smo se to zeznuli!? Dobili smo poklon od Danajaca(Amerikanaca) – jos jedna diplomatska pobeda i medijsko slavlje . A oni? Nastavljaju na terenu poslove izgradnje tzv.Republike Kosovo po projektu “ nobelovca” M.Ahtisarija.A.Kurti se buni a u sebi misli “opet smo ih zajebali”.Malo sutra, Aljbin. To ne prolazi kod kosovskih Srba koji poručuju : “ Nismo ni mi vesla sisali.Sa Finčevim planom možete da se obrišete otpozadi”!

“Peta kolona” : Vojno - vojni odnosi sa SAD su odlicni , tvrdi naše MO. Tačno, oni su, po mome,  čak bolji nego nekada odnosi Nedićevog režima i nemačkog okupatora.I to treba da nas raduje!? Svašta!

A lideri proevropske Srbije ubiše se “braneći” KiM i  kradu li kradu. Šta će tek da nam rade kada uđemo  u EU? Valjda će nam bar gaće ostaviti!

Nase snage: VK  i NGŠ predlažu promenu Kumanovskog sporazuma . Dobra vest, pomislih, uskoro će 1.000 naših vojnika usiljenim maršem krenuti na albansko – srpsku granicu i na položaje oko srpskih manastira. Možda se popnu i na Đeravicu(Prokletije), najviši vrh Srbije i istaknu tamo našu zastavu. Jes, šipak! Naše “junačine” traže samo da se ukine zabrana lociranja teškog naoružanja i letova  naših aviona  u zoni dubine  5 km od administrativne linije, čime ne dobijamo ništa : niti imamo aviona niti teškog naoružanja. Sve je otišlo u staro gvožđe.

Dosta, bre, sa trikovima i prljavim igrama oko KiM. Kumanovski sporazum je dobar sporazum samo ga treba sprovesti. Ključna tacka je upućivanje našeg vojnog  kontigenta na granicu prema Republici Albaniji i oko  srpskih manastira. Šutanovcu je palo u deo da kaže , kako je to nemoguće i da dolazak srpske vojske na KiM ne bi bio dobar. Ma nemoj! Za koga? Pa za KFOR , naravno! Ni za baliste -  siguran sam da bi dosta njih odmah klisnulo u Albaniju i njima prijateljsku Makedoniju i C.Goru.Ali,  isto tako mislim da bi to pozdravili svi oni Albanci koji žele mir i suživot sa Srbima , jer je to i njihova vojska, kao što je to nekada bila JNA. A ona  to i pokazuje pružanjem svestrane pomoći albanskom stanovništvu u opštinama Bujanovac,Preševo i Medveđa..   

Saveznici:  Ruska podrška u jačanju naše avijacije, raketnih jedinica i dalekometne artiljerije treba biti sadržaj naše vojne saradnje sa ovom velesilom a ne sportska takmičenja i hvatanje zmija i žaba radi ishrane u prirodi! Ovaj partner nam ne postavlja u tome nikakve uslove sem da to želimo i zatražimo! Što ne bi Rusi imali svoj “Štit” u Srbiji kao Amerikanci u Českoj i Poljskoj!? A onda možemo da kažemo  : “ boli nas uvo” što je dubina kopnene zone bezbednosti 5 km! Možemo i da ti je povećamo,Sheferu!

Odluka: Na ubrzano sprovođenje Ahtisarijevog plana uz pomoć Euleksa, mi odgovaramo: ubrzanim sprovođenjem Samardžićevog plana u svim srpskim sredinama . Svuda stvarati organe paralelne Euleksovim koji , zavisno od situacije, mogu odmah delovati ili biti u gotovosti da te funkcije brzo preuzmu. Krajnji je čas da Vojska Srbije počne da se vojnički ponaša prema  komandantima KFOR i NATO a ne da im naši generali “glancaju čizme”! Nisu oni u službi NATO već u službi svog naroda. A “glancanje NATO cokula”  neka prepuste slovenačkim, bugarskim i rumunskim “vojskovođama”,  koji su već odavno njihovi posilni.

            Ako naš vojnik ne može na KiM jer nema ko da ga povede tamo, mogu civili. Svaki povratnik svom kosovskom domu je udarac balistima i poruka Zapadu i svetu : Srbi se mogu odreći svega ali KiM nikada!

Stevan Mirković, general u penziji

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.