| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 24. oktobar 2008.


ZA MIR NA BALKANU, OSLOBOENOM OD IMPERIJALIZMA I STRANE DOMINACIJE

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije - SKOJ smatra licemernom i sramnom odluku Vlade Crne Gore da prizna "nezavisnost" Kosova.

Više>>>

 

SKOJ


Puška, nož i malj

(“Ni sveća na mestu drugog krvavog oktobra” – Politika, 25.10)

 

            Kao i svi dosadašnji tekstovi o tobožnjim komunističkim zločinima posle II SR  tako i ovaj banalni  napis B.Kartalovića o ubijenim Kragujevčanima 1944. ima jednu neoprostivu manu - neistinit je!

Više>>>

 

SAOPŠTENJE OPŠTINSKOG KOMITETA SKOJ-a VELIKOG GRADIŠTA - TEZE ČETVRTE OPŠTINSKE KONFERENCIJE

Više>>>

 

SKOJ-OK VG


Iz aktivnosti Centar Tito u oktobru 2008.

 

    - Secanje na 130.000 streljanih  rodoljuba 1941. - 1944.

    - Poseta muzeju NOB u Stolicama

    - Proslava oslobodjenja Beograda

Više>>>

 

Dinkić

Đelić i Dinkić se takmiče za titulu srpskog barona Minhauzena  po pitanju stranih investicija u ovoj godini. Za sada vodi Dinkić sa 4,2 milijarde dolara i  perspektivom od šest do osam milijardi u narednim godinama.

Više>>>

 

BUZDOVANI

 

NEPRIJATELJ: Globalna  finasijska kriza uzdrmala našeg neprijatelja broj 1 (SAD) i ceo kapitalistički svet. Preko noći je nestalo  tržišno društvo, parlamentarizam, demokratija. Stvar je u svoje ruke uzela država, kao ovaploćenje kapitalističkog vrha,  i spasava svoju guzicu. Ceh će opet da plati mali čovek.

Više>>>

 

CRVENI GRAD PROSLAVIO DAN OSLOBOĐENJA

komunistiks | 17 Oktobar, 2008 00:49

 

U sredu 15. oktobra 2008. godine sa početkom u 18.časova, u organizaciji Gradskog komiteta Komunista Srbije u Kruševcu i SUBNOR-a Kruševac, održano je veče posvećeno oslobođenju Kruševca. Veče se sastojalo iz dve celine. Istorijski osvrt na oslobođenje Kruševca 1918. i 1944.godine i promocija Informatora KORČAGIN, Komunističke omladine Kruševca, čiji je izdavač GK KS Kruševac.

Više>>>

 

GK Kruševac


Bivši drugovi i drugarice

 

Bivši komunisti nikako da prestanu sa psovkama i kletvama na račun svoje prve ljubavi - komunizma. Uhlebljeni  u novi sistem žive u stalnom strahu da će ih neko ocinkariti  i javno  zapitati: je li, bre, beše li ti član  SKJ?

Više>>>

 

„GLAS JAVNOSTI“

USRED FINANSIJSKE KRIZE KOJA POTRESA SAD I ZEMLJE ZAPADNE EVROPE

Marks opet u modi

BERLIN - Finansijska kriza koja potresa SAD i zemlje zapadne Evrope učinila je da ponovo počne da raste popularnost „Kapitala“, glavnog dela Karla Marksa, prenosi Beta.

Više>>>

 

Humanitarni koncert - "PRIJATELJI KUBI"

Društvo srpsko - kubanskog prijateljstva u saradnji sa ambasadom Republike Kube u Beogradu organizuje humanitarni koncert " PRIJATELJI  KUBI ", dana 22.10.2008. u 19:00 casova  (sreda) u Ruskom Domu. Ulaz 300,00 dinara,....

Više>>>

 

Tribina o odbrani zemlje

U organizaciji Komunista Srbije, Centra Tito i 4.mini Jugoslavije u Subotici, na Otvorenom univerzitetu, održana je u četvrtak 25.o.m. tribina o odbrani zemlje.

Povod tribine je bila promocija knjige profesora Dr Slavka Mrka  "J.B.Tito o ratu i politici". O knjizi su govorili Mikloš Nađ Olajoš, (Komunisti Srbije), Stevan Mirković (Centar Tito) i autor.

Više>>>

 

Protest OK partije Komunisti Srbije u Smederevu

 

Iritirani iznošenjem neistina koje se odnose na neke navode iz NOB-a u drugom Svetskom ratu u Srbiji i beskrupuloznih uvredljivih epiteta upućenih na adresu komunista za vreme i posle Drugog svetskog rata,  članovi OK, parije Komunisti Srbije  u Smederevu, uputili su zapisnik sa sednice OK, kao protestno pismo Zavodu za udžbenike Beograd i Ministarstvu prosvete  Srbije.

Više>>>

 

Saopštenje za javnost Opštinskog komiteta SKOJ-a Velikog Gradišta

Opštinski komitet Saveza komunističke omladine Jugoslavije Velikog Gradišta zakazao je za 29. novembar - Dan Republike opštinsku konferenciju  SKOJ-a - “Pretvorimo snove u stvarnost” sa sledećim dnevnim redom:...

Više>>>

 

SKOJ-OK VG


IZDAJA - REKA BEZ POVRATKA

 

NEPRIJATELJ

SAD  bez potrebe vrše pritisak na C.Goru i Makedoniju da priznaju Republiku Kosovo. One već k’o zapeta puška čekaju pogodan momenat da nam zabiju nož u ledja.

Više>>>

 

Festival u Grčkoj

 

Učešćem na nedavno održanom festivalu "Odigitis" u organizaciji Komunističke partije Grčke(KKE) i Komunističke omladine Grčke(KNE), Savez komunističke omladine Jugoslavije(SKOJ)  potvrdio je tradicionalno bliske odnose sa komunističkim omladniskim organizacijama iz celog sveta, a posebno sa bratskom KNE koja je pružila nesebičnu podršku narodima Jugoslavije koji su se našli pod udarom imperijalističke agresije.

Više>>>

 

SKOJ


U spomen na borace Kosmajsko-posavkog NO Odreda i 22. srpske Kosmajske brigade

U sklopu dogoverenih aktivnosti vezanih za obeležavanje značajnih jubileja iz NOR-a, partijska organizacija Komunisti Srbije u Smederevu, posetila je spomen obeležja Kosmajsko posavkom NO Odredu i 22. Srpskoj Kosmajskoj brigadi.

Više>>>

 


Ko to tamo laže!?

 

Manir nekih novinara “Politike” da stiču profesionalni ugled antikomunističkim psovkama se nastavlja.

Svi problemi u “Zastavi”,  o kojima piše B. Kartalović u povodu potpisivanju ugovora Vlade Srbije i Fijat grupe (Politika, 30.9.),  nastali su posle ukidanja društvene svojine i samoupravljanja 1991., dakle u kapitalizmu.

Više>>>

 


Ranije objavljeni članci web magazina KOMUNISTI

 Broj:  1.  2.  3.  4.  5.  6. 7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15. 16. 17.  18. 19. 20 21. 22. 23.  24. 

 

  | Nazad | Dalje |

 
     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.