| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | polemike |linkovi |

 
 

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 9.

jul 2007.

 

Vojačke partizanske vatre

Mesni odbor Saveza boraca Vojka organizovao je  22.jula 2007. proslavu VOJAČKIH PARTIZANSKIH VATRI. Pred velikim brojem građana, govorio i  Stevan Mirković, general pukovnik u penziji i predsednik DO "Centar Tito".

Više>>>

 


Klauzevic i Šutanovac

Šta smo bogu zgrešili da nam vojsku predvode pacifisti i poltroni, i to baš sada kada sa V.Koštunicom vojujemo kosovsku bitku sa SAD.

Više>>>

 


POVEZIVANJE KOMUNISTIČKIH PARTIJA SVETA JE IMPERATIV VREMENA U KOME ŽIVIMO!

KOMUNISTI SRBIJE, koje čine: Jugoslovenski komunisti, Savez komunista Jugoslavije, Savez komunista Jugoslavije u Srbiji, Nova komunistička partija Srbije i „Centar Tito“, moraju jačati saradnju sa komunističkim i komunistima bliskim partijama, pokretima i progresivnim organizacijama u svetu, a naročito u bivšim jugoslovenskim republikama.

Više>>>

 

JK


Iz aktivnosti "CENTAR TITO"

Dana 4.jula 2007.delegacije SKJ u Srbiji i Centra Tito Beograd položli su cveće na Titov grob u Kući cveća i upisali se u Spomen knjigu....

Na dan Ustanka naroda Srbije 7. jul, održana je u Beloj Crkvi prigodna svečanost....

Dnevni list "Pravda" objavio je u dvobroju  7 - 8. jul razgovor s predsednikom Centra Tito povodom proslave dana ustanka u Srbiji,...

Dana 7.jula 2007.godine u Ražnju i selu Varoš iste opštine   osnovani su Odbori  Centra Tito...

Više>>>

 


Nekadašnji potpredsednik SAD Volter Mondejl govori o političkoj situaciji početkom osamdesetih godina XX veka

CIA: Titova smrt ne sme da proizvede sukob dva bloka

Više>>>

 

 

7 jul – Dan ustanka naroda Srbije 1941.

Da nije sve crno kako izgleda i da naš narod i zemlja mogu i u ovim smutnim vremenima naći izlaz iz teške situacije u kojoj se nalaze – pokazaće nam sećanje na ustanak protiv okupatora 7.jula 1941. i uspešna četvorogodišnja NOB.

Više>>>

 


Zardjala pera

(“ Antisrpski karakter AVNOJ-a “- 10.6)

Rezolucija Saveta Evrope sa početka 2006. o zločinima komunizma protiv sopstvenog naroda u prošlosti obavezuje sve bivše socijalističke države da još jedanput utvrde te zločine i zločince i tako ideološki osude to vreme i izbrišu ga iz istorije. Pošto, naravno, zločina i zločinaca te vrste u Srbiji nema, a mora ih biti, došlo je do “poplave” novih “hocus- pocus” dokumenata, planova, dogovora itd. iz kojih treba da se vidi kako su Tito i KPJ hteli da unište Srbe i Srbiju.

Više>>>

 


Polazeći od odluka svojih organa, ovlašćeni predstavnici komunističkih, radničkih partija, društvenih organizacija i udruženja građana, dana 9. juna 2007. godine u Beogradu  usvojili su

Koalicioni sporazum o zajedničkom izlasku na izbore po opštinama, gradu Beogradu i AP Vojvodini u 2007. godini

Više>>>

 

 

SKJ u Srbiji

 


Elementi Platforme za izlazak komunista Srbije na lokalne,

gradske i pokrajinske izbore u 2007. godini

Najviši organi Jugoslovenskih komunista, SKJ u Srbiji, SKJ, NKPS (Zrenjanin) i Centra – Tito doneli su odluku o zajedničkom izlasku na izbore po opštinama, u gradu Beogradu i u AP Vojvodini u 2007. godini. Nakon više dogovora u periodu od februara, koalicioni sporazum je potpisan 9. juna 2007.

Više>>>

 

 

SKJ u Srbiji


Venezuela i sloboda govora – 4 laži, 4 odgovora

Alessandro Villari, Italija

Otkad je venecuelski predsjednik prije par meseci najavio da bolivarska vlada neće produžiti koncesiju TV stanici RCTV otpočela je bijesna kampanja u Italiji (i drugim zapadnim zemljama) u kojoj se optužuje Hugo Chávez da napada slobodu informacije kako bi "ušutkao opoziciju".

Više>>>

 


Tito tražio da se Srbi vrate na Kosovo!

“Ko je kumovao otuđenju Kosova od Srbije”, 22.6.

U prilogu P.Stojanovica ima nekoliko netačnosti i poluistina u vezi Odluke NKOJ od 6 marta 1945. o zabrani povratka kolonista u Makedoniju i na Kosovo i Metohiju (Arhiv J.B.Tita, Službeni list DFJ, br.11/1945.), čime se stvara utisak o antirspskoj politici KPJ .

Više>>>

 


4.jul – Dan hrabrih

Dok su Hitlerovi tenkovi početkom jula 1941. jurili ka Moskvi – u Srbiji je započelo oslobađanje do tada porobljenih delova Evrope. Dokaz i sećanje na taj početak je usamljena kuća Ribnikara u Botićevoj ulici na Topčiderskom Brdu.

4.jula 1941.godine u njoj je održan sastanak Politbiroa CKKPJ i doneta odluka o podizanju oružanog ustanka protiv okupatora. Rečeno – učinjeno!

Više>>>

 


 

 | Nazad | Dalje |

 

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.