| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Sram te bilo , Srbijo!

 

NEPRIJATELJ  M.Olbrajt nudi svoje usluge novoj američkoj administraciji : sa Vilijamom Koenom, Klintonovim državnim sekretarom za odbranu, razradila je strategiju “humanitarnih intervencija”.” Bombardujmo svuda po svetu da sprečimo genocid i masovni zločin. To je ne samo humano već i naš nacionalni interes. Ne trebamo za to ničiju dozvolu”.  Opa, bato! Osnovni materijal za oružano delovanje  ovog “humanog imperijalizma” su iskustva iz bombardovanja SRJ 1999. godine, što je Olbrajtova nazvala “ moj i Bilov rat”. Matora veštica !Da ne bi bila usamljena u paklu, želi da još nekog povuče za sobom. Nadam se da je Bin Laden ima na svom spisku.I  Koena , jer je  njegova  laž da “fali” 100.000 albanskih muskaraca i da su oni “ možda ubijeni” bio jezičak na vagi odluke da li da se napadne SRJ ili ne.Mogao je reći i milion . I to bi dvadesetsedmorica poltrona Evrope prihvatila!

Ređaju se tužne srpske godišnjice: Goraždevac, Staro Gracko, Livadica, Obilić – mesta u kojima su nemilosrdno pobijeni žeteoci na njivi, deca kupači u reci, sanjivi putnici u autobusu, mladići u bašti kafea. Njihove ubice slave na KiM kao heroje! To je strategija balista:  izbegavati sukobe sa oružanim protivnikom – udarati po deci, ženama, starima,sveštenicima.I ostati skriven. Te zločine nije rešio UNMIK niti će EULEKS. To je posao za našu BIA i „Kobre“ , koje su nam se popele na glavu svojim pokaznim vežbama. Pokažite vi  balistima šta znate! Srbin nikada u svojoj istoriji nije pucao u nejač.Izuzetak su Ljotić,Nedić,Draža. Oni su srpska sramota i srpski narod ih je sam osudio kao zločince.

„PETA KOLONA“  Pošto su doveli američkog trojanskog konja (EULEKS) na KiM  , naši državni lideri mogu da se posvete svom glavnom poslu : putovanje u Evropu i očuvanje radnih mesta. Naravno svojih. Što se tiče radnika oni nema šta  da brinu - većina ih je već izgubila.

Svojom defetističkom politikom Predsednik,Vlada, MO i GŠ demorališu ne samo srpski narod na KiM nego i onaj ne mali deo albanskog stanovništva , koji još uvek smatra Srbiju svojom zemljom i želi da živi u zajedništvu sa svojim susedima Srbima. Kao nekada za vreme Tita.

NAŠE SNAGE     Kad mogu albanske drvoseče sa traktorima i motornim testerama da prelaze ilegalno administrativnu liniju sa  KiM , seku nam šume i kradu drva ,  to neće biti problem ni za glavoseče (ANA) u gumaćima i sa “kašikarama”! Zna se šta oni seku!Naša policija i žandarmerija  , a da ne govorim o BIA, VBA i VOA , navikli na gradski i auto komfor, nisu  za upotrebu u vukojebini kao što su  danas KiM i jug Srbije,  gde se puca i bori peške I Sandžak je takav. Tu treba “OZNA sve dozna” i “UDBA zlikovcu  sudba”.E, dobra stara vremena! Mani se, Ivice, pričanja. Svi znamo da si dobar govornik. Obuci, junače, cokule pa pravac Merdare. Da vidimo kako funkcionišeš na terenu.Pa ti si partizansko dete.

            Na KiM se 2008. vratilo 286 Srba. Sram te bilo, Srbijo! To je zato što, umesto da gledaš ka KiM,  ti buljiš u Evropu. Zar ne vidiš  šta ti ona  radi, jado! Bez KiM ćeš biti još jadnija. I jebenija! Da nije Srba na Kosovu mislili bi da smo narod bez one stvari! Valjda će je  ti junaci opametiti. A i nas.

            SAVEZNICI Oni su svetla tacka u našoj mračnoj sadašnjici. Ne verujem da će SAD  uspeti u svojim nastojanjima da ,preko  Dinkića i kompanije,  pokvari naš saveznički odnos sa Ruskom federacijom.

            ODLUKA Ugledajmo se i sledimo primer Srba na KiM, Artemija, Srpskog narodnog pokreta 1389, studenata Pravnog fakulteta i brojnih drugih organizacija i pojedinaca za koje je KiM  državno pitanje broj 1. Svi oni daju značajan doprinos da sačuvamo naš zavičaj - KiM.

 

Stevan Mirković, general u penziji

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.