| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 27. januar 2009.

   

KRALJ  I MARŠAL                              

(“ Trinaesta majka….  –  Politika, 28.1 )    

            Tito je voleo život i uživao u njemu,  kao i svi Jugosloveni, ali nije bio pohlepan. Njegovo uživanje nije bilo u sticanju bogatstva poput današnjih i lidera pre njega. Popis njegove imovine posle smrti je vrlo kratak: penzija, tri štedne knjižice( jedna od zajma za preporod Srbije, druga za prugu Beograd – Bar i devizni račun od 6.000 DM , koji mu je uplatio nemački izdavač za knjigu memoara) ukupno, po ondašnjem kursu, 47.000 dinara...

Više>>>

 

POTPREDSEDNIKU VLADE SRBIJE

 

Gospodine Đeliću,

Mi iz Subotice, gde žive pripadnici 27 nacija,  obavešteni smo da Vaše ministarstvo želi da ukine „Muzej 25. maj“. Na taj način Vi se ponašate kao Slobodan Milošević koji je, da bi se „ogradio“ od Tita, 10 metara od Kuće cveća podigao zid visine 5 metara...

Više>>>  

 

OK KS SUBOTICA


SAOPŠTENJE SKOJ-a POVODOM ATAKA KAPITALISTIKOG REŽIMA NA PROSTORIJE NKPJ:

 

TOMIĆU DALJE RUKE OD KOMUNISTA!

Više>>>  

 

SKOJ


Ako je i od Đelića, mnogo je!

(Povodom teksta: "Zvezdane želje", Večernje novosti, 22.1.2009.)

 

„Ideja“ ministra Đelića, nadaleko čuvenog „evropejca“ i pobornika našeg ulaska u EU, čoveka sa „neograničenim znanjima za sve poslove“, sada aktuelnog Ministra za nauku,… da Muzej „25 maj“ pretvori u centar za promociju nauke, još je jedan od udaraca, koji ima nameru da nanese više nego poluvekovnom identitetu građana SFRJ i Srbije.

Više>>>

 

Jarinje i Brnjak - kapije slobode

NEPRIJATELJ

Ne ispuštaj ga iz vida jer će te odmah namagarčiti . A to nam se stalno događa.Sa Euleksom smo ispali magarci. Euleks se prikljucio KFOR- u  u ofanzivi za pacifikaciju severnog Kosova i zatvaranje prelaza Brnjak i Jarinje – jedine dve otvorene kapije ka  Srbiji.

Više>>>

 

Smrt lovca na komuniste

(“Žandarmi iz Bele Crkve žrtve ideološkog terora” – 5.januar)

 

            “Junaci, branioci otadžbine. Naročito morate zatirati komuniste i boljševike, koji hoće da unište sve što je srpsko. Satirite ih i ubijajte. Trebite taj kukolj iz srpske narodne njive… Uništićemo vas komuniste i seme vam zatrti…..

Više>>>

 

Ne psuj mi Tita i njegovo vreme

 

Ime najvoljenijeg sina zbratimljenih naroda i narodnosti bivše Jugoslavije uglavnom je obrisano iz naziva gradova republika i pokrajina.

Dana mladosti, nekadašnjeg Brozovog rođendana, sete se još ponegde:...

Više>>>

 

Osamdeset lažnih svedoka

(„ Drukčiji svet je moguć“ – 24.12)

Zborniku Đorđa Malavrazića „Šezdeset osma – lične istorije, 80 svedočenja „u naslovu fali samo jedna reč – lažnih ( ispred reči svedočenja ). Dragoljub Mićunović, Mihailo Marković, Svetozar Stojanović, Sonja Liht i svi drugi „ učesnici „ studentskih demonstracija, koji su se trtili na promociji knjige u Kamenoj sali Radio Beograda, su uzurpatori iskrenog studentskog bunta protiv birokratije ’68 i dobro ga unovčili.

Više>>>

 

“Čuje se koraka bat…”

NEPRIJATELJ: Nije pravo pitanje da li imamo strategiju odbrane vec zasto je nemamo? Nemamo jer je uslov da budeš partner ili  član  NATO - da nemaš  sopstvenu doktrinu. NATO  nas brani. On “brani” i KiM. I “štiti”Srbe tamo. Štiti  decu dok se kupaju u reci pa umesto dece  - rekom plivaju njihova mrtva tela...

Više>>>

 

ODLUČNO U BORBU ZA RADNIČKA PRAVA

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) u potpunosti podržava zahteve sindikata o poštovanju sporazuma Vlade Srbije, sindikata i poslodavaca o primeni proširenog dejstva Opšteg kolektivnog ugovora koji se odnosi na isplatu toplog obroka i regresa.

Više>>>  

 

SKOJ


STOP AGRESIJI PROTIV PALESTINSKOG NARODA

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije(SKOJ) najoštrije osuđuje kriminalnu i ilegalnu agresiju koju izraelska vlada sprovodi protiv palestinskog naroda čineći brojne zločine nad civilnim stanovništvom.

  Više>>>  

 

SKOJ


SVE TITOVE NOVE GODINE

 

Egzoticni Egipat, luksuzni Brioni, daleka Indonezija....Samo su neka mesta na kojima je novogodisnje veceri proslavljao Josip Broz Tito, dozivotni Predsednik SFRJ. Posetioci Muzeja istorije Jugoslavije ...

Više>>>

 


 

Ranije objavljeni članci web magazina KOMUNISTI

 Broj:  1.  2.  3.  4.  5.  6. 7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15.  16. 17.  18.  19.  20. 21. 22.   23.  24.  25.  26.

  | Nazad | Dalje |

 

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.