| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 23. septembar 2008.


Umemo li da pucamo?

NEPRIJATELJ

Razgoropadio  se novi komandant KFOR i obećava Tačiju brzu vojnu intervenciju protiv nevaljalih Srba na čitavom Kosovu.  Čekaj malo, makarondžijo. Prvo, nije ti Tači šef a drugo, Srbi znaju  kakve ste “junačine” vi Italijani. Tito i partizani su se , za vreme rata 41. - 45.,”snabdevali”  kod vas oružjem, opremom i hranom .

Više>>>

 

Festival Odigiti u znaku 90 godina postojanja Komunističke partije Grčke i 40 godina Komunističke omladine Grčke

Tradicionalno po 34 put Atina je i ovog septembra bila „crvena prestonica sveta“. Ovogodišnji Festival „Odigitis“ (Lider) održan je u znaku velikog jubileja - 90 godina postojanja Komunističkje partije Grčke - KKE i 40 godina Komunističke omladine Grčke - KNE...

Više>>>

 

Osniva se Federacija KP Balkana

 

U Solunu je od 12 do 14.septembra održana Konferencija komunističkih i radničkih partija Balkana na kojoj su učestvovali komunisti Srbije, Grčke, Bugarske, Turske, Hrvatske, Makedonije i Albanije. Iz finansijskih razloga odsustvovali su predstavnici Rumunije.

Više>>>

 

NKPJ


Poljska buržoaska vlast pokrenula antikomunističku makartističku kampanju

  

Zbog obeležavanja 82-godišnjice od smrti poljskog komuniste i osnivača sovjetske ČEKE Feliksa Đeržinskog reakcionarna vlada Poljske pokrenula  je agresivnu antikomunističku kampanja protiv omladinske organizacije „Levica protiv cenzure" i u slučaju da sud presudi da su poljski mladi komunisti "krivi" suočavaju se sa pretnjom zatvorske kazne u trajanju  od 3 godine.

Više>>>

 

SKOJ


PROBUDIMO SRBIJU

 

Srbija je zaspala. Vlada Cvetković- Daček, i takozvani predsednik evropske Srbije, Boris Tadić spremaju poslednji kadar, svoje predstave.

Sada se vidi pravo lice svih građanskih partija...

Više>>>

 

Mladi KS


PUT U NIGDE

 

Neprijatelj

Avganistanski i irački borci biju američke i evropske bandite “ k’o volove u kupusu”. Nama su zamalo izmakli 1999. – nisu nas napali kopnenim već vazdušnim putem. NATO je moćan pakt ali mu  je živa sila  – nula, bez morala za “borbu prsa u prsa”.

Više>>>

 

Osvrt na položaj mladih, u danas feudalnoj Srbiji

Položaj mladih u današnjim vremenima u feudalnoj Srbiji je izuzetno težak! Mladima se poklanja vrlo malo pažnje, a svaka racionalna osoba zna da budućnost zemlje zavisi od mladih...

Više>>>

 

Mladi KS


DEKLARACIJA MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA

 

U prošlu sredu, 3. septembra u 4:45 po podne, pomoćnik Državnog sekretara za poslove Zapadne hemisfere, Tomas Šenon, predao je šefu Interesne sekcije Kube u Vašingtonu Verbalnu notu br. 646 u kojoj izražava svoje najdublje žaljenje zbog razaranja koja je prouzrokovao uragan «Gustav»

Više>>>

 

ŽULJ

 

NEPRIJATELJ

Naš državni vrh doneo je iz Brisela jasnu poruku : za sada vam je od EU dovoljan Euleks a za dalje – videćemo! Očito da nam je vrh tup – sa njim ne možeš ništa probiti!

Više>>>

 

Solženjicin vs Varlam

Neke činjenice o „Imperiji zla“

 

U avgustu svet je obišla vest o smrti Aleksandara Solženjicina, ruskog pisca, disidenta, koji je slavu stekao zahvaljujući kritikama sovjetske države i vladavine J. V. Staljina...

Više>>>

 

SKOJ


RAZMIŠLJANJA DRUGA FIDELA

URAGAN

 

U poslednjem razmišljanju koje sam potpisao prošlog utorka, 26. avgusta u popodnevnim satima, kada se uragan Gustav neočekivano pojavio, poklopivši se sa dolaskom naše olimpijske delegacije i zapretio našoj teritoriji, napisao sam: «Sreća je da imamo Revoluciju!

Više>>>

 


Preuzeto sa “Kubadebate”

Razmišljanja druga Fidela

ONO ŠTO NIJE REČENO O KUBI

 

Pažljivo sam pratio medijske reakcije Zapada na moje razmišljanje od nedelje o Olimpijskim igrama u Kini. Osetljive činjenice uključene u njega bile su potpuno ignorisana; drugi aspekti su bili ad libitum preuveličani od strane branilaca eksploatacije i pljačkanja sveta.

Više>>>

 

SVETIONIK

 

NEPRIJATELJ

“Na Zapadu ništa novo” : najveće svetske lopuže viču o Rusiji “ Drž’te lopova” jer  im je razbucala “prednji odred”  upućen na nju – Sakašvilijevu Gruziju. Sa “ruskim medvedom” nema šale!

Više>>>

 


Ranije objavljeni članci web magazina KOMUNISTI

 Broj:  1.  2.  3.  4.  5.  6. 7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15. 16. 17.  18. 19. 20 21. 22.

 

  | Nazad | Dalje |

 
     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.