| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

 

 Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 16., februar 2008.


  Stav Sekretarijata SKOJ-a o jednostranom proglasenju nezavisnosti KiM

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) odbacuje imperijalističko prekrajanje granica na Balkanu u vidu jednostranog i protivpravnog proglašenja „nezavisnosti“ južne srpske pokrajine Kosova i Metohije pod patronatom Sjedinjeih Američkih Država i Evropske unije.

Više>>>

 

SKOJ


Saopštenje “Centra Tito” povodom proglašenja nezavisnosti Kosova

Velika prevara

Prošlo je nedelju dana od proglašenja nezavisnosti Kosova  a Vlada republike Srbije, Skupština i Predsednik ne preduzimaju ništa konkretno da se spreči realizacija te odluke na terenu. Za to vreme SAD i NATO grubo i bezobzirno nastavljaju formiranje nove albanske države...

Više>>>

 

Iz rada organizacije CENTAR TITO

Intervju generala Mirkovica italijanskom radiju

 

Dana 15 januara 2008. godine general - pukovnik u penziji, predsednik Centra Tito u Beogradu ucestvovao je u emisiji "Jugoslovenski glas" na italijanskom RADIO CITA APERTA...

Više>>>

 


   POLITIKA, 25.2.2008.

Komunista na čelu Kipra

 

Demetris Kristofijas postao prvi čovek podeljenog ostrva.

 

Demetris Kristofijas, generalni sekretar komunističke AKEL partije, pobedio je juče u drugom krugu predsedničkih izbora na Kipru.

Više>>>

 

Novi svet je moguć

 

Intervju Ljubodraga Simonovića Ducija, proslavljenog košarkaša, magistra pravnih nauka i doktora filozofije, televiziji "Palma Plus", povodom njegove najnovije knjige "Novi svet je moguć". Intervju je titlovan na engleski, a odnosi se na aktuelna pitanja u vezi razvoja kapitalizma, sa naglaskom na našim aktuelnim pitanjima.

Više>>>

  Ljubodrag Simonović Duci

PORUKA VRHOVNOG KOMANDANTA

 

Dragi sunarodnici,

 

Obećao sam vam prošlog petka, 15. februara, da ću u sledećem razmišljanju obuhvatiti temu od interesa za mnoge sunarodnike. Ona ovaj put ima oblik poruke.

Više>>>

 

Komunisti u prvim redovima         

                                          

Više hiljada učenika srednjih škola Kruševca danas su protestovali ulicama Kruševca, povodom jednostranog proglašenja nezavisnog Kosova, od strane Balista i njihovih NATO saveznika.  

Više>>>

 

OK Kruševac


   Saopštenje Jugoslovenskih komunista Crne Gore

Uoči jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, oglasio se i Centralni komitet Jugoslovenskih komunista Crne Gore.

Više>>>

 

Pomognimo izlaženje časopisa "Novi Plamen"

 

Apel redakcije predsednika CK SKJ u Srbiji i redakcije časopisa "Novi plamen".

 

Više>>>

 

SKJ u Srbiji


   DEKLARACIJA O POLITIČKIM PROMJENAMA DEVEDESETIHDESETIH

1. Pad Berlinskog zida simbolizira značajne političke promjene, koje su se u svijetu dogodile, devedesetih godina minulog dvadesetog stoljeća. Neupućenim masama, doimlju se čak kao epohalne, a  građanske teorije i politika trude se to i dokazati.

 

Više>>>

 

  Secesija Kosova i Metohije poslednji čin drame krvavog razbijanja SFRJ

Jednostrano proglašenje nezavisnosti južne srpske pokrajine Kosova i Metohije pod patronatom SАD i vodećih zemalja EU predstvalja nedvosmisleni protivpravni akt,

Više>>>

 

OK NKPJ

V. Gradište


KOMUNISTI SRBIJE 

O  T  V  O  R  E  N  O    P  I  S  M  O

Građanima Republike Srbije, Predsedniku Republike Srbije, Predsedniku

Vlade Republike Srbije, Predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije,                              Parlamentarnim i vanparlamentarnim političkim partijama Srbije  

Više>>>

 


(Nedeljski dnevnik, Ljubljana, 13.02.2008)

Piše: Stevan Mirković, general u penziji i predsednik “Centar Tito”

Rado ide Janez u vojnike

 

Nekada se naslov kao pesma pevao u Srbiji. Više ne.Ovde se služi uglavnom civilni vojni rok a od profesionalne vojske smo još daleko. Slovenci preuzimaju ratnički imidž od Srba.

Više>>>

 

PIROVA POBEDA NEOLIBERALNOG KONCEPTA

 

Uz obilatu pomoć režimskih medija i podršku zapadnih imperijalista na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, proimperijalistički kandidat na izborima zapredsednika Srbije Boris Tadić, predsednik Demokratske stranke, ostvario je pirovu pobedu.

Više>>>

 

SKOJ

 

Čežnja za Titom i Jugoslavijom

    U dodatku Politike "The New York Times" od 11.2.2008. objavljen je članak Lubljanskog dnevnika "Čežnja za Titom i Jugoslavijom".

U njemu se, izmedju ostalog, kaže:...

Više>>>

 


RAZMIŠLJANJA VRHOVNOG KOMANDANTA

LULA (deo 1 do 4)

Prvi deo

Spontano je odlučio da poseti Kubu po drugi put kao Predsednik Brazila, iako mu moje zdravlje nije garantovalo susret sa mnom.

Ranije, kao što je sam rekao, posećivao je ostrvo skoro svake godine.  Upoznao sam ga prilikom prve godišnjice Sandinističke revolucije u kući Serhia Ramiresa, tadašnjeg potpredsednika zemlje...

Više>>>

 


Kupovanje savesti

(„Besplatne akcije“, 17.januar)

 

Prvobitni kapitalizam u Srbiji se dugo i s mukom rađao, skoro dva veka i to u borbi sa masom siromašnih seljaka i malobrojnim radništvom. Ovaj današnji stiže brzo i lako zahvaljujući ogromnoj društvenoj svojini koja se putem privatizacije sliva u džepove novih kapitalista uz prećutnu podršku i saglasnost nacionalno izmanipulisanih radnika.

Više>>>

 


Predstavnik grčke komunističke omladine posetio SKOJ

 

Kao gost Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) u trodnevnoj poseti Srbiji boravio je sekretar za međunarodne veze Komunističke omladine Grčke (KNE) drug Kostas Papadakis. On se susreo sa članovima najužeg rukovodstva SKOJ-a i NKPJ.

Više>>>

 

SKOJ-NKPJ


31. 01. 2008. SLOVENSKI KOMUNISTIČNI ODBOR. Revolucionarni biro za javno informiranje 

OTIMANJE KOSOVA OD SRBIJE, POSLEDNJI ČIN U POGREBNOM RITUALU SFRJ-e.

 

"Računamo takođe na Sloveniju već smo i tako njena polukolnija", rekao je u intervjuju za ljubljanski dnevni list "Delo", 15. 12. 2007. Albanac Shkelzen Maliqi iz Prištine, višestruki titular, kako je prestavljen (filozof, novinar, vođa Centra za humanističke studije u Prištini, aktivist, pisac, anarhist i još nekih zvanja).

Više>>>

 


I z d a j a

( “Izdajnici” – 15.januar 2008) 

Izdaja zemlje je isuviše ozbiljna stvar da bi se o njoj moglo raspravljati  amaterski i na način kako to čini M.Bobić – Mojsilović u navedenom napisu. Izdaja, izdajstvo nisu ideje, političko ili ideološko opredelenje već delo, aktivnost kojima se sprečava ostvarenje planova odbrane zemlje i naroda. Tu spadaju i špijunaža, odavanje vojne tajne itd.

Više>>>

 


 

Ranije objavljeni članci web magazina KOMUNISTI

 Broj:  1.  2.  3.  4.  5.  6. 7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15. 16.

 

   | Nazad | Dalje |

   
     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.