| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 33. jul 2009.


Zajednička izjava komunističkih i radničkih partija

 

Mi snažno osuđujemo usvajanje, 3. jula 2009. godine, na redovnoj sednici Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Vilniusu (Litvanija), nove anti-komunističke rezolucije pod naslovom "Podeljena Europa Ujedinjena", koja sadrži grubo izobličenje istorije i negira ulogu Sovjetskog Saveza u pobedi nad fašizmom.

Više>>>

 


Stampedo volova

/ „Džungla u Boleču“ – Politika, 15.7./

 

„PKB Voćarske plantaže“ ( 4.000 ha zemlje)  sa Hladnjačom , koja je krajem osamdesetih godina prošlog veka  bila najveća na Balkanu i  treća po veličini u Evropi, liči na imanje preko koga je prešlo krdo razbesnelih bikova!

Više>>>

 

Nacionalizacija

„Tačka na nacionalizaciju“ – 24.7.09

           

Mile Antić, koordinator mreže za restituciju je u pravu kada kaže da će sada doći do pljačke gradjevinskog zemljišta koje je 1945 – 1948.  bilo nacionalizovano.

Više>>>

 

Titova stranica

 

            - Kamenje s Meseca za Tita

                       (Politika, 21.7.09)

           -  Marijan Beneš o Titu

                    (Politika, 20.7.2009)

Više>>>

 


Jugosloveni

 

U Politikinoj rubrici POGLEDI Jugosloveni su česti gosti. Nažalost, većinom sede na optuženičkoj klupi. Nazivaju nas jugonostalgičari, što nije potpuno tačno. Postoji jak društveni pokret za ustanovljenje jugoslovenske nacionalnosti. To u Srbiji inicira društvena organizacija „Naša Jugoslavija“.

Više>>>

 

Pres clipping

JUGOSLAVIJA

Jugofobija sa usporenim dejstvom

(Dusan Babić, publicista, Sarajevo, Politika 22.7.09)

Prer tri meseca polemisao sam sa Evom Ras, inspirisan njenim tekstom „ Tito bez holiduzovanja“ ( 24.4.2009). Reakcije na moj ispis nije bilo, što objašnjavam jugofobnom eksplozijom sa usporenim dejstvom.

Više>>>

 


Aktivnosti centra u 2009

 

              - Okrugli sto Društva za istinu o NOB i Jugoslaviji

                - Novi Zakon o političkim partijama u Srbiji

                - Vojačke partizanske vatre

Više>>>

 

Pomozimo osobama sa invaliditetom

Pomozite nam u nasem projektu da izgradimo bolje i humanije drustvo
gde cemo svi imati ista prava i sansu.
 
 

Rusjan – jedan od prvih Jugoslovena

 

            U znak sećanja na jugoslovenskog pionira avijacije Edvarda Rusjana, Slovenca, predstavnici Vazduhoplovnog saveza Srbije i Beograda i Slovenije položili su juče vence na njegov grob na Novom groblju u Beogradu, gde je ovaj junak sahranjen .

Više>>>

 

Junačko doba

 

Velibor Jonić, ministar prosvete u vladi M.Nedića,  skončao je onako kako je predvideo: „Boljševizmu i partizanima moramo oglasiti rat do istrebljenja. Ili ćemo mi njih utamaniti, ili će oni nas. Treće je nemoguće.“(Obnova, 29.12.1943).

Više>>>

 

Aktivnosti Centra Tito u julu

 

Više>>>

 

TRESIGAĆE

Neprijatelj

            Prve ustaše ( 20) stižu nam na KiM. Slovenija je bila brža - bataljon bele garde odavno je tamo. Američka kompanija MPRI obučava Crnogorce ( 60) za medjunarodne misije .Sva sreća, prvo će u Avganistan,  a ako se neko od đetića  i vrati , proći će ga želja za ratovanjem.Bog vas čuvao, Talibani.

Više>>>

 

Obrenovac, 4. jul. 2009. godine

Obeležena 68. godišnjica Dana Borca

  

I ove godine OK partije Komunisti Srbije, u saradnji sa OK NKPJ Obrenovac i OO SUBNOR Obrenovac, obeležio je 4. jul - za nas uvek i zauvek, Dana Borca.

Više>>>

 

OK KS Obrenovac


ŽIVELO SEĆANJE NA DAN USTANKA U SRBIJI!

 

Šezdeset i osam godina je prošlo otkada su u odbranu slobode i domovine planule ustaničke puške naroda i narodnosti Jugoslavije.

 

Više>>>

 

OK NKPJ

Veliko Gradište


 Dan borca

            Ima jedna stara kuća u Beogradu koju bi poželela da ima svaka evropska zemlja. To je kuća porodice Ribnikar u Botićevoj 5.  U njoj je 4.jula 1941. Politbiro KPJ ( Tito,Ranković,Milutinovic,Lola Ribar, Žujević, Djilas, Vukmanović) doneo odluku o dizanju ustanka protiv okupatora. U to vreme, Engleska i SSSR su bile jedine zemlje u Evropi , koje su se tukle sa nemackim divizijama. SAD još nisu bile u ratu.

Više>>>

 

Saopštenje sekretarijata ya informisanje NKPJ

U PRODAJI NOVI BROJ "NOVOG KOMUNISTA"

Više>>>

 

 

NKPJ


Licemer

(„Istina boli manje od laži“- Politika, 3.7.2009)

 

            SAD su srušile SFRJ briljantnom realizacijom strategije „ zavadi pa vladaj“. Razlozi su ideološke prirode . SFRJ je bila najuspešnija socijalistička zemlja u svetu i kao takva najveća ideološka  opasnost po kompetentnost društvenog sistema SAD. SFRJ je vrlo očigledno demantovala tvrdnju da je kapitalizam „ kraj istorije“. Zato je morala nestati.

Više>>>

 

    Štiglic*

   („Iz krize globalno....,Politika, 27.jun 2009.)

 

Nobelovac Štiglic lepo peva kao i istoimena ptica. Pevanje  ptica može da nam trenutno promeni raspoloženje ali život nikako. Ovaj „oštri kritičar“ globalizacije na kraju , kao i uvek do sada, posle drvlja i kamenja na nju, odnosno liberalnu demokratiju i tržišnu ekonomiju, kaže : „ da su demokratija i snaga tržišta od suštinske važnosti za pravedan i prosperitetan svet“.

Više>>>

 

Aktivnosti Centra Tito 

                                   Emisija DA MOŽDA NE na RTS

Dana 17.6.2009. grupa članova Centra Tito , SKJ u Srbiji i Nase Jugoslavije učestvovala je u emisiji Olivereve Kovacevic „ Da možda ne „ na RTS na temu Tito i Jovanka Broz.

Više>>>

 


U istoj koloni

DDR

Vecina istocnih Nemaca pozitivno misli o DDR- u

            Vecina istočnih Nemaca i sada, 2o godina od pada Berlinskog zida, misli da bivsa DDR i nije bila tako losa, odnosno ima pozitivan stav prema komunistickoj drzavi, pokazala je anketa koju je za nemacku vladu sproveo Institut za istrazivanje javnog mnjenja „Emnid“

 

<<<UKRATKO


DRUGARICA LATINKA

Neprijatelj

CIA nam školuje tajne agente, Pentagon visoke oficire, podoficire smo sami ukinuli  – propast nam ne gine!

Tamo gde su teritoriju očistili od živih,  balisti su prešli na etničko čišcenje mrtvih Srba. Pošto ne zna šta će sa Vojvodinom Srbija je iznenada dobila pomoć severnog suseda.

Više>>>

 


Ranije objavljeni članci web magazina KOMUNISTI

 Broj:  1.  2.  3.  4.  5.  6. 7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15.  16. 17.  18.  19.  20. 21. 22.   23.  24.  25.  26. 27. 28. 29. 30. 31. 32.

  | Nazad | Dalje |

 

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.