| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 28. februar 2009.


PUTEVI „TRANZICIJE“

Kako i sama reč „tranzicija“ nije u duhu našeg jezika, tako i donosioci svega onog što pod njom podrazumevaju, nisu na istoj „frekvenciji“ sa narodom. Ali iskoristiše sve ono što nam se, voljom razbijača nekadašnje SFRJ dešavalo u zadnjoj deceniji prošlog, a koriste i pozicije na kojim se nađoše, da nas dokrajče i u prvoj deceniji ovog veka.

Više>>>

 

Iz rada Centra Tito u februaru

 

                                - Muzej Istorije Jugoslavije

                                - General Mirkovic u Svilajncu

Više>>>  

 

TITO I SKJ – NAJUSPEŠNIJI POLITIČKI POKRET U ISTORIJI JUGOSLOVENSKIH NARODA

(Osvrt na neka pozitivna i negativna iskustva SKJ )

 

VREME POBEDA I “SPAVANJE NA LOVORIKAMA”

Više>>>  

 

Delegacija partije KS otputovala u Grčku

 

NA poziv KP Grčke, u utorak, 17.2.2009. godine, delegacija naše partije koju predvodi mr Svetozar Markanović, predsednik partije, otputovala je na 18 Kongres KP Grčke.

Više>>>  

 


Izašao prvi broj obnovljenog lista "Komunist"

 

Prvi broj štampanog izdanja lista "Komunist" od ponedeljka 16.2.2009. godine, ponovo će krenuti ka članovima partije, partijama sa kojim sarađujemo, i na mnoge druge adrese! Štampan je u tiražu od 4000 primeraka, na proširenom formatu A4 (297x230 mm),  na ofset papiru (80 gr), prva i poslednja strana u punom koloru, na sjajnom kunstdruk papiru od 130 gr.

Više>>>  

 


Partija Komunisti Srbije kupila poslovni prostorOd trenutka ulaska u ovaj prostor, krenuće i akcija prikupljanja knjiga, jer nameravamo da u sedištu partije formiramo i na raspolaganje članstvu, ali i drugim zainteresovanim, uskoro stavimo na raspolaganje i celokupan fond ove biblioteke, za koji smo sigurni da će biti obiman, bogat i nadasve kvalitetan. Pozivamo sve članove, građane, institucije,...

Više>>>  

 


Pismo prijateljima i neprijateljima

(„Srbija se neće deliti „ – 15.2)

 

            Kosovo je pitanje života i smrti naše zemlje. O njemu se  govori otvoreno do surovosti ili ne govori uopšte.

Stanje s Kosovom je  sve gore jer strategija  Vlade (  politički pregovori, pravna i diplomatska borba ) ne daje očekivane rezultate. U slucaju Euleks smo ponovo namagarčeni.

Više>>>  

 

Istraživačke muke Petra Stojanovića

( “Kosovo, Tito i činjenice “ – 31.1 )

 

            Ne znam koliko se dugo “istraživač” P.S. bavio stvarima u naslovu ali , što se tiče činjenica, rezultat je nula. Pokušaću to objasniti na slučaju Odluke NKOJ od 6 marta 1945. o zabrani  povratka kolonista u Makedoniju i na Kosovo i Metohiju  (Arhiv J.B.Tita, Službeni list DFJ, br.11/1945).

Više>>>  

 


Gatara

(„ Tito je umro prekasno“ – 1.2 )

 

            Postoje istoričari i gatare „šta bi bilo ,da je bilo „. D. Bataković spada u ove druge. Za ocenu života i dela državnika bitni su rezultati njegovog rada i borbe bez obzira na naš lični utisak o njegovoj dugovečnosti, sem ako ga njegovi protivnici ne ubiju ranije  kao, na primer,  Kenedija i Djindjića.

Više>>>  

 


Program manifestacije:

 

Utorak, 17. februar sa početkom u 18:00 časova u sali Kulturnog centra izložba "Kuba-lepa i daleka", izložbu otvaraju savetnik ambasade Kube u Srbiji Pablo Romero Carmenatti i Marijan Kubik....

Više>>>  

 

Kapitalizam “ daje gas”

( “ Trinaesta majka (svih kriza)” – 28.1.

 

            Niti je kapitalizam umro, niti je u krizi. Naprotiv, funkcioniše besprekorno, čak je i „dodao gas“, pa imamo, na jednoj strani, mnogo više propalih firmi, ucveljenih štediša i otpuštenih radnika nego obično, a na drugoj, enormno bogaćenje i triumfalno snaženje malog broja ekonomskih i finansijskih giganata. Njihovi vlasnici i direktori su veštiji  i  sposobniji   „lovci u mutnom„ od ostalih.

Više>>>  

 

SREBRNICA

 (“Podržati  Dan sećanja na Srebrnicu” – 18.1.)

 

            Rezolucija Evropskog parlamenta o 11.julu kao Danu sećanja na genocid u Srebrnici je prepotentna i licemerna. Teško da evropske zemlje (Portugalija, Španija,Holandija, Francuska, Engleska, Belgija, Nemačka) i SAD mogu suditi nekoj drugoj zemlji za učinjeni genocid dok ne priznaju i ne osude sopstvene zločine počinjene nad drugim narodima i zemljama, pa i rasama i kontinentima.

Više>>>

 


Ranije objavljeni članci web magazina KOMUNISTI

 Broj:  1.  2.  3.  4.  5.  6. 7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15.  16. 17.  18.  19.  20. 21. 22.   23.  24.  25.  26. 27.  28.

  | Nazad | Dalje |

 

 
     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.