| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 37. novembar 2009.

 

Poštovani posetioci,

redakcija Web magazina Komunisti, svim građanima nekadašnje SFRJ,  čestita 29. novembar - DAN REPUBLIKE, sa uverenjem da ćemo, svi mi, učiniti sve, da ponovo živimo i radimo, u zajedničkoj nam domovni. Boljeg izbora za narode nekadašnje SFRJ nema!!!

 


Bezbednost Srbije? Kuku lele!

 

           Neprijatelj

Pažnja! Neprijatelj ne spava: po  naredjenju Komande združenih snaga NATO u Napulju KFOR je početkom novembra izveo vežbu „Balkanski soko“ („ operativno rasporedjivanje snaga u pokrajini kako bi održale visok stepen gotovosti  i da budu spremne za brzo razmeštanje  kao odgovor na bilo koji scenario“)...

Više>>>

 

Trkulja

(„Sabrani spisi Mihaila Djurića“ – 26.10.)

 

Nije Mihailo Djurić osudjen na devet meseci strogog zatvora zbog kritike ustavnih amandmana 1971. – navedite,Trkulja,  sudsku presudu o tome. Ne osudjuje se na strogi zatvor tek tako...

Više>>>

 

Miloš Petrović

Berlinski zid: ljubavna priča

Ne treba dozvoliti da nas bilo koji ,,svet” i spektakl zaslepi

 

Ove jeseni navršava se dvadeset godina od pada Berlinskog zida, tog simboličnog kraja ,,hladnog rata” i ,,realnog” socijalizma.

Više>>>

 

dnevni list

POLITIKA 


Besplatno lečenje preventiva u borbi protiv epidemijaEpidemija novog virusa gripa H1N1 jasno je pokazala da je zdravstvena politika koju vodi buržuaska vlast u Srbiji potpuno nemoćna da se na adekvatan način suprotstavi najezdi te opasne bolesti.

Više>>>

 

PAO JE NA POGREŠNU STRANU!Dvadeset godina posle pada Berlinskog zida Evropa i svet prolaze kroz realne posledice katastrofe njegovog pada na pogrešnu stranu.

 

Više>>>

 

ZID

 

            1989.godine srušen je Berlinski zid a sa njim i Varšavski pakt. Ostao je NATO. Umesto da i on „ odloži oružje“,  jurnuo je na istok i jugoistok. Dogurao je do Varšave i Budimpešte pa stao. Dalje ni makac.  Zašto?

Više>>>

 

Svečanu akademija posvećena Velikoj oktobarskoj socijalističkoj revoluciji

7. novembar - U Sali “Novi svet” u Nemanjinoj 34/III Nova komunistička partija Jugoslavije-NKPJ i Savez komunističke omladine Jugoslavije – SKOJ održali su svečanu akademiju posvećenu Velikoj oktobarskoj socijalističkoj revoluciji.

Više>>>

 

                         Legija časti

                         („Orden legije časti....... – 23.10)

 

                         Seksualni manijak u Prištini

                         („ Klinton u Prištini .... – 2.11.)

Više>>>

 

Ksenomani

(„Kako upristojiti partijske polubogove“ – 2.11.)

 

Komitet pravnika za ljudska prava (Jukom) predlaže da se našim političarima na najvišim javnim funkcijama nametnu standardi  javnog života koji su propisani za njihove engleske kolege.

Više>>>

 


Salon lepote

(„Izvlačimo se iz blata“ – 2.11.)

 

            Slavoljub Djukić elegantno ulepšava  svoju biografiju. Kolega mu sugerira skoro mitsku nepristrasnost u novinarskom radu, što on blago prihvata. Usput doteruje  i biografije njemu dragih osoba. Naročito se potrudio oko izgleda  Ćosića, Šešelja ,Draškovića i Miloševića-...

Više>>>

 

Oni što jure sopstvenu decu....

 

            Oni što jure sopstvenu decu, prete, hapse, zabranjuju, obećavaju red i mir, obračun sa siledžijama itd. čine to iz niskih pobuda – da sakriju svoju krivicu i odgovornost za zločine i kriminal koji caruje Srbijom od 1991.godine.

Više>>>

 


Iz regiona i sveta

 

Kina;   Južna Amerika, utočište socijalizma;  Izbori u Rusiji;  Nobelova nagrada za „upravljanje privredom“;

 Više>>>

 

 

Drogba i maršal Tito

 

„Majka me zove maršal Tito“ kaže Didije Drogba tabloidu „San“. Vatreni obožavalac maršala Josipa Broza Tita, Klotilda Drogba odlučila je još u trudnoći da sinu da nadimak po „legendarnom komunističkom vodji  koji je imao hrabrosti da ustane protiv Sovjetskog Saveza i krene svojim putem“ , izjavila je Klotilda Drogba.

Više>>>

 

dnevni list

POLITIKA 


  KOMENTAR redakcije Web magazina Komunisti

Hapšenja

 

U Srbiji se hapšenje kriminalaca i kriminalnih grupa vrši planski, po etapama,  uz medijsku galamu i policijske sirene. Kriminalci se u  zatvor dovode na velika vrata a  puštaju  na slobodu zbog nedostatka dokaza na mala.

Više>>>

 

Aktivnosti Centra Tito Beograd u oktobar

 

Komemorativni skup u Jajincima; Okupljanje skojevaca; Poseta iz Sežane; Tribina Drustva za istinu o NOB i Jugoslaviji; Polaganje venaca; Svečana akademija ; Dnevnik TV „PINK; Pitanje lista „Danas“ :; Priznanje opštine Sežana generalu Mirkoviću

Više>>>

 


Kako mali Miroljub zamišlja Drugi svetski rat

(„Ideološke podele ne blede“ – 26.10)

 

            Čitajući „Politiku“ ovih dana  zabrinuo sam se da neću imati koga da uterujujem u laž. Bez brige – „Politikina“ radionica laži nije omanula. Tekst o Šapcu „Ideološke podele ne blede“ Miroljuba Mijuškovića vrvi od laži.

Više>>>

 

Revolucionarni informativni centar – RIC:

Aktivnosti NKPJ i SKOJ-a

Više>>>

 

 

Četvrti broj lista KOMUNIST je u štampi. Zainteresovani posetioci ovog sajta, u   prilici su, da pre izlaska štampanog izdanja, preuzmu ovaj broj u celosti i to je poklon od partije KOMUNISTI SRBIJE!

Klikni OVDE i preuzmi četvrti broj lista Komunist.

DAJTE SVOJ POTPIS ZA PREREGISTRACIJU PARTIJE KOMUNISTI SRBIJE!

Za potpis klikni OVDE!

 


Ranije objavljeni članci web magazina KOMUNISTI

 Broj:  1.  2.  3.  4.  5.  6. 7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15.  16. 17.  18.  19.  20. 21. 22.   23.  24.  25.  26. 27. 28. 29. 30. 31. 32.  33. 34. 35. 36.  37.

 

 | Nazad | Dalje |

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.