| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Pregled ranije objavljenih  članaka

Broj 34. avgust 2009.

   

PUTOVODJA

 

Neprijatelj  

Neprijateljske glavešine ulaze i izlaze iz Srbije kad hoće – Danac Anders Fog Rasmunsen, novi gensek NATO, odjurio je prvo u Prištinu i ohrabrio Tačija i Sejdiua  da će Kosovo brzo u NATO i EU i da će on lično ubrzati formiranje vojske nezavisnog Kosova kako bi zamenila KFOR.

Više>>>

 

  Strane prevarancije

(„Povratak socijalizma“ – Politika, 13.8. )

           

Rastužio se Miroslav Prokopijević, ekonomista, nad propalin privatizovanim preduzećima. Njihov neuspeh mu nikako ne ide u glavu a još manje namera da se ona ponovo podržave odnosno da se , kako on kaže,vratimo u socijalizam.

Više>>>

 

E, da je sad bravar tu!

(„Zašto samo njemu“- 15.8)

 

Sve ankete i ispitivanja javnog mnjenja kazuju da je  Tito još uvek najpopularniji političar u Srbiji i da bi većina gradjanja podržala podizanje spomenika ovom velikanu. Nije u pitanju samo to što je bio jedan od osnivača pokreta nesvrstanih, čije članice danas snažno podržavaju Srbiju u odbrani KiM.

Više>>>

 

BARJAKTAR

 

Neprijatelj

Da razbiju Srbiju SAD su, pored Albanije i bivših jugoslovenskih republika, angažovale i naše vekovne zlotvore Austriju, Madjarsku i Tursku. Sve one deluju preko svojih diplomatskih predstavnika, političkih partija i lidera manjina i konfesija.

Više>>>

 

Na obroncima Planine Pivske, u Crkvičkom Polju, po mnogima jednom od najljepših sela u Crnoj Gori, na simboličan datum, 25. maj, svečano je otvoreno eko-selo “Jugoslavija”.

Više>>>

 

EKO SELO

JUGOSLAVIJA


Nadničar kapitalizma

(„Neustrašivi čovek i mislilac“ – 22.7.)

 

Prvo, ne znam zašto je „neustrašiv čovek“?  Nikada nije bio u situaciji da to dokazuje. I ceo život je proveo dosta lagodno  čak i kao disident u rodnoj Poljskoj do odlaska na Zapad (1969). A tek na Zapadu !

Više>>>

 

Saopštenja SKOJ-a

 

- SOLIDARNOST SA PRESEDNIKOM MENUELOM ZELAJOM I NARODOM HONDURASA

- UNIVERZIJADA NA ŠTETU STUDENATA

- NIKADA ORUĐE AGRESIVNE NATO ALIJANSE!

Više>>>

 

NKPJ-SKOJ


Kreni – stani

Neprijatelj

            NATO najavljuje povlačenje KFOR. Ne zbog Avganistana nego smatra  da su Srbi „legli na rudu“ i digli ruke od Kosova. Nije nego. Malo si požurio, Obama. Gotovo je tek kada narod kaže gotovo (Klauzevic).U Srbiji još uvek ima više Obilića nego Tadića. Otićiće te vi  sa Kosova kao i Nemci novembra 1944. – trčećim korakom!

Više>>>

 

                     RADNIČKE KOOPERATIVE

 

Zašto režim odbija i svaku pomisao o radničkim kooperativima? Čim to čini odmah je jasno da su kooperative dobra stvar za radnike, vraćaju ih u sistem upravljanja  privredom a toga se kapitalisti plaše kao djavo od krsta.

            Dolaskom na vlast 1991. kapitalistička klasa u Srbiji je prvo ukinula radničko samoupravljanje i društvenu svojinu. Ta svojina mora da nestane.

Više>>>

 

MOCART KUGLE

 

Neprijatelj Neprijatelj se šegači s nama.“Ostvario se san Srba o slobodnom putovanju unutar Evrope“, kažu Baro i Ren. Druge snove mi sanjamo, hohštapleri. U njima je uvek Kosovo a EU tu i tamo. Snove ne možete okupirati.

Više>>>

 

 

Ranije objavljeni članci web magazina KOMUNISTI

 Broj:  1.  2.  3.  4.  5.  6. 7.  8.  9.  10.  11.  12.  13.  14.  15.  16. 17.  18.  19.  20. 21. 22.   23.  24.  25.  26. 27. 28. 29. 30. 31. 32.  33. 34.

 | Nazad | Dalje |

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.