| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Ako je i od Đelića, mnogo je!

(Povodom teksta: "Zvezdane želje", Večernje novosti, 22.1.2009.)

 

„Ideja“ ministra Đelića, nadaleko čuvenog „evropejca“ i pobornika našeg ulaska u EU, čoveka sa „neograničenim znanjima za sve poslove“, sada aktuelnog Ministra za nauku,… da Muzej „25 maj“ pretvori u centar za promociju nauke, još je jedan od udaraca, koji ima nameru da nanese više nego poluvekovnom identitetu građana SFRJ i Srbije. Ideja mu, da se baš u celini u nju i ne upuštamo, i nije loša, ali neka je realizuje na nekom drugom mestu!

 

Kao što SAD, EU, NATO,… čiji je izgleda jedan od pešadinaca i gospodin Đelić, otimanjem Kosova i Metohije, žele da izbrišu iz sećanja današnjih generacija i budućih pokolenja,  sveopšti značaj ovog dela Srbije za naš duhovni, kulturni i sveopšti identitet, tako i Đelić, pitamo se samo, kojim to pravom, želi, da iz naših života otme i ono malo što je ostalo i podseća, na nekada slavno i ipak neprevaziđeno vreme u svakom pogledu, na prostorima nekadašnje SFRJ i Srbije.

 

Dovoljno je zla učinio u sveukupnom delovanju, od kako se pojavio u političkom životu ove zemlje, te pošto je završio, u saradnji sa istomišljenicima, sa sunovratom privrede, finansija, prirodnih resursa,… ove zemlje, pošto nas je sve zajedno gurnuo u mrak, sveopšto ropstvo i siromaštvo, sada, da se slučajno, obilazeći potavke ovog Muzeja,  ne podsetimo, kako nam ipak beše dobro, i uz sve greške kojih je bilo, i kada imasmo sve što je čoveku potrebno da se oseća čovekom, želi da nas „oslobodi“ i jedne svetinje iz tog zlatnog doba našeg postojanja i življenja. Svetinje, u koje niko pametan i dobronameran, bez obzira na svoje političko i drugo opredeljenje, nigde u normalnom svetu ne dira! Naprotiv!

 

Građanima ove zemlje, niko ne sme da oduzme ovo mesto, ovu riznicu kulturnog i svakog drugog identiteta vezanog za život u nekadašnjem socijalističkom društvu. Muzej 25. maj, upravo zbog svog sveopšteg značaja za građane nekadašnje SFRJ i Srbuje, najposećeniji je muzej u Srbiji, i sa njegovih oko 130.000 gostiju godišnje, iz sveta, nekadašnje SFRJ i Srbije, posećeniji nego svi drugi zajedno. Pri takvom stanju stvari, menjati mu namenu, prognati ga, a zatim, za neko vreme, zatrti mu i svaki trag, što je u stvari prava namera, samo je zločin i očito se ne može kaumflirati nekom tobože boljom i celishodnijom idejom.

 

Ako je i od Đelića, čoveka sa tetkinog kauča, a danas deviznog milionera, koji se obogati zahvaljujući i tome što je predano radio na uništenju onog, što su mnogi od nas, uz veoma velika odricanja stvarali, mnogo je! Ovo ludilo, čiji su promoteri Đelić i kompanija, moraju se što pre zaustaviti, jer dosta smo trpeli - više se ne može izdržati!!!

 

Pozivam sve građane, bez obzira na političko i svako drugo opredeljenje, da se suprotstave ovakvim potezima „genijalnog“ i „svestranog“ Božidara Đelića!

 

Očito je da imamo posla sa čovekom i ljudima, koji nama, velikoj većini građana Srbije, našoj deci i deci naše dece, ne misle ništa dobro i koji, gazeći preko svih nas, poštapajući se stalno time, da eto, sve rade zbog našeg boljeg sutra, u stvari, nemilice i nemilosrdno pune svoje i džepove svojih prijatelja i mentora.

 

Ako ih ne zaustavimo – naš opstanak se ozbiljno dovodi u pitanje! Moramo da ih zaustavimo i pobedimo, jer u suprotnom, oni će nas, ne pobediti, već sigurno uništiti!!!

 

Slobodan Ž. Janković

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.