| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

PROBUDIMO SRBIJU

 

            Srbija je zaspala. Vlada Cvetković- Daček, i takozvani predsednik evropske Srbije, Boris Tadić spremaju poslednji kadar, svoje predstave.

Sada se vidi pravo lice svih građanskih partija.

            Svi su po stoti put izneverili narod, sem KOMUNISTA. Jedino su komunisti ostali na strani naroda. Sve parlamentarne i mnoge vanparlamentarne stranke, udruženja i nevladine organizacije javno su se stavile na strani imperijalističkog sveta. Našu državu predvodi peta američka kolona. Mi više nemamo državu, ovo je američka kolonija. To je bar jasno većini.

            Mnogi su se u izbornoj  kampanji otimali o Kosovo, o patriotizam i branili ga samo na rečima, sada više nema ni reči. Sve se manje govori o Kosovu. To za naše vlastodršce nije više tema broj jedan. Sada se bave Evropskom unijom i paktiraju sa đavolom.

A taj đavo, EU je rešen da po svaku cenu uzme naše srce, naše Kosovo. Prošlo je vreme kada su nas ucenjivali Hagom, sada dolazi vreme, kada će tražiti i zvanično da se odreknemo Kosova. Naš državni vrh, je već to odavno učinio, samo ne javno. Svesni smo činjenice da je to već završna scena. A narod, ćuti i trpi. Kao što je to oduvek znao. Dok mu ne prikipi, a onda neće biti dovoljno aviona da pobegnu od najezde demonstranata i sveopšteg narodnog revolta. Zna ovaj narod kako se dižu bune i ustanci, nije mu prvi put. Kosovo, privatizacija, dva miliona ljudi na tržištu rada, opšta beda i pesimizam, nemogu se večno trpeti. A tek će biti sve još jasnije krajem godine, kada prodaju baš sve što je narodno. JAT, NIS, EPS, TELEKOM, banje, rudnici, mnoge industrije Itd. A ono što se ne proda ode u stečaj, a radnici na ulicu. Crno nam se piše. Belosvetska banda na Srbiju kidiše.

Republika Vojvodina je na pomolu. Čanak i njegovi saborci iz LSVM i DS-a žure da donesu ustav Vojvodine, a zastavu već imaju. Vojvodina će biti prava država u državi. Sve je tu. Na svaki mogući način pokušavaju da posvađaju narode Vojvodine.

            I kuda mi idemo, to više nikome nije jasno. Nema snage, odlučnosti, nema vođe, nema ni jednog jedinog otpora svemu. Ćutimo i gledamo dok kuća propada, dok nam se belosvetske bande useljavaju u dom i otimaju sve što vredi, a stojimo nepomično, dok nas lažni domaćin uverava zajedno sa njima da je sve to za naše dobro. Pa i kad nas isteraju na hladnoću, bez mrvice hleda, opet će reći da je to za neše dobro.

Valjda mi sami znamo šta je dobro za nas. Većina građana Srbije je pismena. To nam je omogućio socijalizam. A buduće generacije koje dolaze, ako do pravih promena ne dođe moraće da plaćaju školarinu i od prvog razreda osnovne škole kako su krenuli. Nama nije potrebna promena vladajuće partije ili političara, već promena celokupnog političkog sistema, to nama treba. Dole kapitalizam, dolazi SOCIJALIZAM. Ta poruka se mora poslati narodu i narodnostima Srbije. A ne zamajavanje raznim partijama i ljudima koji su jedno te isto KAPITALISTI, kvislinzi i peta američka kolona.

            Trebamo jasno staviti do znanja svakome, da je SPS isto što i DS. Da to nisu komunisti, kao što se to u nekim krugovima govori. Sa njima komunisti nesmeju da imaju ikakvu saradnju. Zatim se mora isto tako staviti do znanja da nema nikakve razlike izmeću DS-a i DSS-a. Kao i SRS-a. Svi su oni isti na delima, a na rečima se razlikuju samo pred izbore. Poslednji čin oko sastavljanja nove vlade i glasanja u skupštini sporazum o pridruživanju EU su dokazali da su svi oni, sve građanske partije jasno na strani EU. Evropska unija je ništa drugo nego tamnica naroda. A naša politička elita, tj. državni vrh njihovi policajci i stražari na terenu. Nema druge političke podele trenutno u Srbiji osim narodne vlasti i nenarodne, izdajničke. A svima je već jasno da su ih sve parlamentarne partije izdale i da su to predstavnici onih sa strane, a ne naroda, Predstavnici naroda tek dolaze. Oni moraju da požure i da stignu na vreme. A sa sobom da donesu promenu celokupnog sistema. Ukidanje Kapitalizma, uvođenje samoupravnog socijalizma, vraćanje fabrika radnicima, borbu za očuvanje celovitosti države i mnoge druge bitne stvari. To mogu da Srbiji donesu samo komunisti, kao predvodnici jake avangarde radnika, seljaka, omladine i svih poniženih i opljačkanih građana Srbije.

Napred sada u akciju, narod nas odavno izčekuje, nesmemo da zakasnimo, ako već nije kasno. Ja mislim da nije, a Vi?

 

Dušan Milenković, mladi komunisti Srbije

komunistiks@krstarica.com

 
     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.