| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

SVETIONIK

 

NEPRIJATELJ

“Na Zapadu ništa novo” : najveće svetske lopuže viču o Rusiji “ Drž’te lopova” jer  im je razbucala “prednji odred”  upućen na nju – Sakašvilijevu Gruziju. Sa “ruskim medvedom” nema šale! Bogami,  da sam Čeh ili Poljak,  dobro bih razmislio o razmeštanju američkog “Štita” u mojoj zemlji.A tek Ukrajinci .Šta će im,bre,NATO?Pa neće Medvedev mirno da gleda  kako ti razbojnici opkoljavaju njegovu zemlju. Raspaliće kao po Sakašviliju! A imaju i sa čim, brate!

 

“PETA KOLONA”

Petokolonašisa KiM prodaju nam “muda za bubrege”  vikom   da će ga  napustiti ako UNMIK postavi kamere i carinu kod Brnjaka i Jarinja. Ma, idite domah ,kurvetine, da se ne saplićemo svaki čas o vas. Ja znam šta će raja da radi – ima da ih zapali kao u februaru. Kakva bežanija više!? Čelo “pete kolone” u Beogradu preuzeo predsednik Vlade poželevši u intervjuu “Politici” dobrodošlicu Euleksu. Ništa novo. Već smo imali jednog Cvetkovića (Dragišu),  koji je 1941.poželeo dobrodošlicu Hitleru.Znamo kako se takvi na kraju provedu u Srbiji – “k’o bos po trnju”.Neće ni ovaj bolje!

 

NAŠE SNAGE

Svako jutro slušam vesti i gledam kartu Srbije da vidim je li cela? Da nam nisu  opet   Mađari “zdipili” Bačku, Nemci Banat, ustaše Srem a Bugari Pirot i Dimitrovgrad. Kakav vojni vrh i vojsku imamo mogu nam se i Turci pojaviti u N.Pazaru .Tamo  ih čeka M.Zukorlić sa transparentom “Turska je bošnjačka majka”.

Kao ministar odbrane B.Tadic je 2000. srpskoj vojnoj misli i vojsci otsvirao “povečerje”. Na  spavanje! Mi smo Evropejci.NATO bdi nad nama itd.Od tada se na jačanju odbrane u Srbiji ne radi ništa. Ovih dana ,izgleda, Ponoš se probudio“KFOR nam više nije partner” kaže. Dobro je – nikada nije kasno.Ali, treba reći i šta nam je onda. Neprijatelj,naravno. Nije dobra ni njegova procena da je jug Srbije “miran ali osetljiv”. Biće miran kada tamo pošalješ dve,tri divizije iz rezerve a  Generalštab  preseliš u Cepotin!Ajde, Zdravko!

            Ima i Srba u Srbiji. Nisu svi Evropejci. Prilužje -  selo između Života i Smrti, danas je  svetionik oslobodilačke borbe Srba na KiM.Puno je takvih usamljenih  svetionika. Oni  ,dan za danom, vode bitku da prežive i opstanu  , često bez  sna, vode, struje, lekara.Celo KiM je poligon za preživljavanje, a svaki tamošnji Srbin intruktor  je za to! I stalno traže konkretnu pomoć i podršku države . Dojadilo im je ono Tadićevo a sada i Dačićevo   “nikada nećemo priznati ni potpisati nezavisnost Kosova”. Ajde, vojsko, uradi ti nešto.KiM je pravo mesto za vežbe i provere naših specijalnih snaga. Kakav Ohajo, kakvi bakrači!KiM je najbolja vojna akademija.Jebeš specijalca koji ne može da se ubaci i vrati s Kosova sa američkim “skalpom”.

                       

SAVEZNICI 

            Saveznici pomažu ali ne rešavaju naš problem.Ni Rusija, ni nesvrstani, ni OUN, ni Međunarodni sud pravde  ne mogu osloboditi KiM od okupatora  .To je naš posao.Jedini alat za to je puška jer živimo u svetu u kome samo budale hodaju nenaoružane.

 

ODLUKA

            Živimo između dva štapa - prosjačkog i američkog. Bolni su udarci od oba. Kako se odbraniti? Radom i borbom! Rada se ne bojimo a Amerikanaca jos manje. Koliko smo danas uspešni i kao država i kao pojedinci meri se stanjem na terenu KiM. Sve ostalo je “mlaćenje prazne slame”!

 

Stevan Mirković, general u penziji

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.