| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Osvrt na položaj mladih, u danas feudalnoj Srbiji

Položaj mladih u današnjim vremenima u feudalnoj Srbiji je izuzetno težak! Mladima se poklanja vrlo malo pažnje, a svaka racionalna osoba zna da budućnost zemlje zavisi od mladih. Ovo je poseban problem koji zaslužuje punu pažnju - to je problem koji se gura pod tepih zadnjih dve decenije.

Optužujem državu Srbiju da ne vodi dovoljno računa o svom bicu, pre svega onima koji će jednog dana voditi ovu državu.To je začarani krug kom nema kraja - bitnije su fotelje i pojedinc. Sutra će iste te generacije mladih stupiti na čelo zemlje i oni će isto tako pokazivati nedostatak pažnje prema novim mladim generacijama i tako nastaviti da produbljuju jaz i problem.

Kakva je situacija u zemlji u kojoj vlada lopovluk i banditizam? Mlade generacije su od najranijeg perioda bili izlagani bilo putem medija ili drugih sredstava nasilju, nemoralu, nekulturi, kriminalu i drugim vrlo lošim društvenim pojavama. To je dovelo danas do porasta nasilja medju mladima. Dovelo je do toga da se mladi dele na klanove i bande. Zar nije naša najveća sramota to što red u školama moraju da zavode pripadnici MUP-a? Postavljam pitanje šta će se desiti sa zemljom u kojoj su mlade generacije i njihovi životi izgubljeni?Kakva budućnost se sprema za jednu takvu zemlju? Umesto da medju mladima postoji neka solidarnost, da se ispomažu, uočena je i klasna podela medju njima. Postoje deca moćnih roditelja koja će jednog dana naslediti presto svojih roditelja i postoje ona deca koja se moraju ceo svoj život veoma teško boriti, da bi ostvarili svoja prava i omogućili sebi dostojanstven život. Njih spremaju da postanu robovi onim prvima. Mladi odrastaju, razvijaju se i svi ti društveni deformiteti se urezuju u njihovu svest. Zašto je država dozvolila da se slavi nerad, lopovluk, kriminal? Odgovor je vrlo jednostavan - ova država je trula do srži i ovoj državi su potrebne korenite promene. Danas je mladi čovek prisiljen da bira ili će otići u grad, najčešće Beograd i na taj način se sprovodi „beogradizacija“ Srbije što je jedan poseban problem ili će biti prisiljen da na mnogo teži način gradi svoju srecu ako već nije u gradu, onda na selu.

Poseban problem su isto tako studenti. Banditi na vlasti su obećavali pred peti oktobar kule i gradove samo da bi na taj način izveli mlade što masovnije na ulice i kada je sa vlasti otišao jedan, a došao drugi sve je ostalo isto. Studenti danas moraju da plaćaju astronomske cifre, pa se postavlja pitanje da li će uskoro i jedna sasvim obična i normalna stvar kao sto je obrazovanje postati jos jedna od mnogih privilegija bogatih?Studenta niko ne pita da li možes ili ne možes da platiš već je bitno da se banditska blagajna puni. A šta je sa onima koji imaju dara, koji žele da studiraju, a ne mogu? Ko misli na njih? Da li možda među njima leži skriven neki Tesla? Da li Srbija konačno ide ka podeli na robove koji će moći samo da završavaju obične škole i koji će raditi za svoje feudalne gospodare? Kakav je položaj mladih koji su prisiljeni da studiraju i rade istovremeno?Da li privatnik tj feudalni gospodar misli na to kako njegov sluga treba i mora da se obrazuje? Ne! Feudalni gospodar je gospodar vremena svog zaposlenika. Srbija u XXI veku gradi društvo istočne despotije-postoje privilegovani ministri i ostali banditi u vlasti kao i njihove porodice, zatim birokrate koji su predstavnici srednjovekovnih činovnika koji bi se mogli predstaviti i pisarima iz starovekovnh država i konacno aristokratija koja je oličena u uzdignutim moćnim porodicama Srbije koji su se obogatili ko zna kako?

Očigledno je da je u Srbiji sve kvarno, priča se o evropskim modelima učenja, a feudalna Srbija tone svakim danom po jedan vek.

SVE JE ZRELO ZA JEDAN OPŠTI BUNT! NEVOLJA JE SAMO, ŠTO SU MLADI U OVOJ ZEMLJI, U DOBROJ MERI I NESVESNO, PRIHVATILI ULOGU ROBA I TAKO ODLUČILI DA SVOJE ŽIVOTE PREPUSTE DRUGIMA - POLITIČARIMA KOJI GLEDAJU SAMO SVOJ INTERES!

JA NEĆU DA BUDEM ROB! JA HOĆU DA UČIM, A TI?

KANGRGA BERISLAV

Mladi Komunisti Srbije

 
     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.