| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

PUT U NIGDE

 

Neprijatelj

Avganistanski i irački borci biju američke i evropske bandite “ k’o volove u kupusu”. Nama su zamalo izmakli 1999. – nisu nas napali kopnenim već vazdušnim putem. NATO je moćan pakt ali mu  je živa sila  – nula, bez morala za “borbu prsa u prsa”. Za svaki napad na   protivnika traže prvo udar raketama i avionima a onda idu i broje mrtve, tražeci među njima talibane, gerilce, borce Al kaide . Nalaze većinom  civile. Da ubiju jednog talibana ubijaju u proseku do  deset civila. Kolateralna šteta! Niko ne odgovara za prolivenu krv dece . A državni vrh SAD se “digao na noge” kada je Miladin Kovačević nokautirao Amerikanca siledžiju jer mu je štipkao devojku!? Ako ne osvetimo žrtve bombardovanja 1999. nismo nizašta! Bravo Miladine!

 

“Peta kolona”

Sonja Liht, poznati konvertit i sorošovac , dobila Legiju časti za “ istrajno angažovanje” u dugogodišnjim napadima  na  sopstvenu zemlju  (SFRJ,SRJ,Republika Srbija). B.Tadić, brže bolje, šalje joj  čestitku , očekujući , valjda, da i sam postane francuski vitez zbog sličnih zasluga. Lako je biti francuski ali teško srpski vitez! A “Politika a.d.” ponosno ističe da je S.Liht  predsednik njenog Upravnog odbora. Kakav odbor takav i list!

Mađarski separatisti  traže podregiju,  koju bi činilo devet opština na severu Vojvodine. Kakva podregija? Hoće mađarsku županiju., mamu im hortijevsku. Iš,bre!

Čim  je čuo da H.Klinton pominje “Hemofarm” i M.Kovačevića, M.Babić se utrtio i obustavio donacije KSS. Mislio sam da je ljudina kad ono – čovek ugrožava Rupelovu proameričku uvlakačku reputaciju! Teško je Janeza stići, Miodraže!

 

Naše snage

            Lepo je biti vojnik u Srbiji – zemlji mira. Država je objavila celom svetu da u odbrani svog teritorijalnog integriteta neće upotrebljavati oružanu silu. I to u praksi pokazala na primeru KiM. “ KiM ćemo očuvati pravnim sredstvima” kaže državni sekretar u MO D.Spasojević! Pa, ne radiš ti u ministarstvu pravde već odbrane, čoveče. Kao miroljubiva zemlja Srbija će učestvovaće samo u mirovnim operacijama u svetu”. Zato je na VA Vojske Srbije glavni predmet engleski jezik jer je u većinu “mirovnih operacija” to komandni jezik.Uče oni tamo i jahanje, plesne igre a ponekad odu i na terenske vežbe!  Vojnici,pak, služe vojni rok u maminoj kuhinji i jedu kifle za dorucak. Daleko je sve to od “ vojničkog hleba sa devet kora” koga u govoru pitomcima VA spominje B.Dimitrijević, Šutanovčev pomocnik. Da jede vojnicki hleb  ne bi ministar  bio onako “ razvijen” – jedva je MIG 29 uzleteo s njim u kabini!

B.Tadić poziva mlade oficire da slede primer junaka sa Cera, Kolubare, Kajmakčalana. Ne spominje Gazimestan ni Kadinjaču, Neretvu, Sutjesku, Sremski front. Kao da su te bitke vodili Marsovci a ne i Srbi. Sledi li naš VK primer pomenutih legendarnih  junaka?Naravno, ne! On s njima ima posla samo kada im otkriva ili ruši spomenike! Inače, rušenje spomenika sa petokrakom mu je omiljeni hobi.

                        .

Saveznici

99 odsto međunarodne saradnje našeg vojnog vrha otpada na SAD i NATO. I još im je malo, sunce im zabušantsko. Sada će da je šire i na civilne poslove (Ohajo).

I dok V.Jeremić  kaže da su odnosi sa SAD na najnižoj tački od rata 1999. Z. Ponoš tvrdi “nikada bolji”. Otvaramo i našu vojnu  kancelariju u Briselu. A šef americke vojne kancelarije u Beogradu ponaša se kao u svojoj kući - putuje Srbijom i sićom donira škole stičući jeftinu popularnost. Nekada smo neprijatelja gledali samo kroz dvogled ili iza rešetaka Zabele ! E, dobra stara vremena.

 

Odluka

Put u banditsku EU nas udaljava od KiM. To je put u nigde a Srbija bez Kosova je niko! Skupština Srbije umesto ratne održava svečanu sednicu povodom Dana banditske demokratije.Ako brzo ne donese odluku o oružanom otporu  agresoru na KiM  ući će u istoriju kao skupština izdajnika! Pigmeji, ugledajte se,bre, na srpsku Skupštinu u K.Mitrovici!

 

Stevan Mirković, general u penziji 

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.