| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

ŽULJ

 

NEPRIJATELJ

Naš državni vrh doneo je iz Brisela jasnu poruku : za sada vam je od EU dovoljan Euleks a za dalje – videćemo! Očito da nam je vrh tup – sa njim ne možeš ništa probiti! U Skupštini se pozicija i opozicija prepiru do iznemoglosti oko teksta SSP – da li je po njemu KiM naše ili nije? Idite,bre, u Dragaš da vidite čije je. Tamo Tači zatvara škole koje rade po NPP Srbije dok naš ministar prosvete truća o bezbednosti đaka u saobraćaju. Jebe se njemu za KiM kao za lanjski sneg. Ako hoćemo da najurimo baliste i Euleks sa KiM moramo prvo najuriti ove jajare s vlasti!

 

NAŠE SNAGE

Uspehe u ratu Napoleon je često objašnjavao rečima “ Pobeda leži u stomaku”. Zato mi se sajam šljive u Osečini učinio kao izložba snaga i sredstava naše odbrane.Srpsko selo i seljak sa svojim inokosnim imanjem hranili su i pojili  narodnu vojsku u svim njenim slavnim bitkama i ratovima. Seljak je uvek činio i glavninu  naše vojske i svojim žuljevitim rukama, naoružan često samo puškom i ručnom bombom,zaustavljao osvajača i “učio ga pameti”.I ovog puta će. Niko ne može  uništiti šljivike u Srbiji. A dok je njih i seljačkog žulja biće i Srbije.U njima su se ,na kraju, ugasile sve ofanzive stranih hordi.Tu, u srpskom šljiviku, kao da su u zemlju propale.Iz šljivika i danas dolazi na trpezu vojske i radnog naroda  na desetine božanskih jela i pića kao plod tradicije i moderne tehnologije, čije tajne  srpski seljak brzo otkriva  i koristi. Umesto da forsira pohod naše šljive u svet vladajuća elita uvozi i konzumira slične proizvode iz egzotičnih zemalja.Preselo vam, dabogda! I hoće da ukine mali seoski posed i od seljaka  napravi  farmera!?Luda kuća!

            Pošto ga je de Marnak(KFOR) izigrao  i pobratimio se sa Tačijem pa “zdimio” u Francusku, Ponoš se spanđao sa makedonskim kolegom i pozvao ga u posetu da mu novi partner prenese iskustva kako da se uđe u NATO što pre. E, jesi  našao  i temu i partnera!Bratko već dugo čuči pred vratima NATO – neće da mu otvore dok ne promeni ime. Šta će tek nama da rade?! Ako nas, ne daj bože, ove naše zamlate iz MO i GŠ i odvedu tamo tek onda smo najebali : NATO odavno vodi Srbiju pod šifrom “ hrana za topove”. Kao Gruziju . U kakve će nas jade tek uvaliti naš Sakašvili!?

            A srpski Klauzevic(Šutanovac) ne zna šta da radi ni sa ovako malim brojem aviona koje ima na raspolaganju, pa  je rešio da ih komercijalizuje .Ko želi da se rekreira letenjem – nek’ izvoli. Uz naplatu,naravno, a za taj novac kupovaće se  gorivo za letenje vojnih pilota. To, i prethodna ideja o demilitarizaciji upravnog dela Ministarstva odbrane (popuna samo licima alergičnim na uniformu),  obezbeđuje mu ,definitivno,  mesto na začelju kolone ljudi  koji su ,decenijama unazad,obavljali  ovu časnu funkciju.A biće, izgleda, i zadnji  ministar srpske vojske jer ju je vec doveo do prosjačkog štapa.    ODLUKA

            Skoncentrišimo naše napore na teren KiM  sa brzom kontrom svakom postupku i akciji međunarodnih i domaćih bandita kojima oni  nastavljaju etničko čisćenje pokrajine i u čemu  imaju inicijativu .Inicijativu im  moramo  preoteti.Vlada Srbije mora da sprovodi svaku stavku svog plana za KiM isto tako odlučno kao što EU sprovodi Ahtisarijev plan.Pa “kom opanci,  kom obojci “. Dalje iseljavanje Srba iz zavičaja  sramota je i za naciju i za svaku iseljeničku porodicu i ne može se ničim opravdati, kao ni inertnost i neodlučnost u povratku vec izbeglih u svoj zavicaj. Težiste borbe za KiM ne može biti u Beogradu  ili Njujorku  već samo na terenu Kosova i Metohije. Svakom građaninu Srbije treba omogućiti da na pogodan nacin učestvuje u toj borbi , čiji se rezultati ,u ovom trenutku, mogu iskazivati  samo brojem Srba koji su ostali da žive i rade  na KiM i  brojem onih koji su se vratili u njega iz izbeglištva.Ta borba je šansa mnogima od nas da ponovo steknemo izgubljeno ljudsko dostojanstvo i osećanje nacionalne časti i ponosa.

 

Strevan Mirković, general u penziji

 
     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.