| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

PIROVA POBEDA NEOLIBERALNOG KONCEPTA

 

Uz obilatu pomoć režimskih medija i podršku zapadnih imperijalista na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, proimperijalistički kandidat na izborima zapredsednika Srbije Boris Tadić, predsednik Demokratske stranke, ostvario je pirovu pobedu.

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) ukazuje da su i ovi izbori sprovodeni po pravilima koja favorizuju buržoaske stranke što predstavlja klasičan primer diskriminacije. Izbori su takođe pokazali da je, u nedostatku autentičnog kandidata levice, ogroman broj pristalica socijalizma glasao za kandidata Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić. To su bili, svi od reda, glasovi protesta protiv neoliberalne politike koju sprovodi Vlada Srbije u kojoj dominira Demokratska stranka predsednika Tadića.

 

Tadić je  potpuno na liniji zapadnog imperijalizma što je u suprotnosti sa interesima radnog naroda naše zemlje. Radničkoj klasi Srbije dobro je poznato Tadićevo licemerno zalaganje da se „preduzmu sve potrebne mere za zaštitu socijalno najugroženijeg stanovništva“ kojim se vređa radnička klasa Srbije žrtva kapitalističke neoliberalne ekonomske politike koja se u našoj zemlji sprovodi od kontrarevolucije iz 2000. godine. Boris Tadić nesmanjenim intenzitetom radi na ulasku naše zemlje u tamnicu naroda Evropsku uniju i u zlocinaèku imperijalističku vojnu formaciju NATO koja je 1999. godine izvršila agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju . Ulazak Srbije u EU i NATO direktno je suprotstavljen interesima našeg narod i naše zemlje. Zemlje Evropske unije su uz SAD najglasnije u želji da od Srbije otcepe Kosovo i Metohiju. NATO pakt već drži pod okupacijom taj deo teritorije Srbije.

 

Proimperijalistička i neoliberalistička politika koju sprovodi Boris Tadić sasvim je jasno naneće mnogo zla našem narodu i državi. Stoga je u interesu radničke klase da on što kraće bude na vlasti. Odgovor razvlašcenog proletarijata Srbije mora biti odlučan i brz. Sve progresivne i patriotske snage predvodene komunistima moraju da stvore zajednički front protiv imperijalizma i neoliberalizma.

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) shvatajući važnost aktuelnog trenutka agituje za akciono jedinstvo svih progresivnih i patriotskih snaga. SKOJ prepoznaje da je prvi korak u tom cilju zajednički nastup progresivnih i patriotskih snaga na predstojećim lokalnim izborima.

 

Istinski i osvedočeni patrioti na našim prostorima su komunisti. Stoga, SKOJ poziva na stvaranje koalicije Blok komunista, čiji će stožer predstavljati Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ), koji treba da podrže sve pristalice socijalizma u Srbiji u cilju ulaska progresivnih snaga u organe lokalne vlasti širom zemlje, što ce biti prvi korak u borbi za oslobođenje rada od kapitalističkih eksploatorskih stega.

 

Sekretarijat SKOJ-a

3. februar 2008. god.

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.