| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Iz rada Centar Tito

 

8o.godisnjica formiranja podmornicke jedinice jugoslovenske mornarice

 

Udruzenje gradjana "Podmornicar" obelezilo je 12.4.2008. u Novom Sadu 8o. godina od formiranja podmornicke jedinice jugoslovenske ratne mornarice. Inace, clanovi udruzenja - pripadnici podmornickih jedinica JRM JNA okupljaju se i druze dva puta godisnje - prolece i jesen, negujuci tako secanja na dane provedene u radu, obuci i sluzbi narodu u jednoj od najelitnijih jedinica nase armije.

Podmornica 831 na fotografiji fotomontazi jednog od clanova Udruzenja veseli je doprinos jednoj stvarno lepoj tradiciji! Dovidjenja u septembru, drugovi podmornicari!

 

Kapetan bojnog broda Jovanov Milan, Beograd.

 

 

Delegacija Centra Tito i SKJ u Srbiji na Sremskom frontu

 

Delegacija Centra Tito i SKJ u Srbiji predvodjena drugom Djukic Momom, predsednikom Gradskog odbora Centra Tito u Beogradu ,ucestvovala je na manifestaciji obelezavanja 63.godine od proboja Sremskog fronta i polozila cvece na Spomen obelezje palim borcima u borbama na Srenskom frontu i proboju.

Proslavi je prisustvovao veliki broj prezivelih boraca , clanova  porodica i gradjana iz svih republika nekadasnje SFRJ, kao i delegacije Rusije, Ukrajine i Belorusije ciji su borci kao Crvena Armija borili u Sremu 1945 godine.   

Na proslavi je govorila Danica Milosavljevic, prvoborac i jedina jos ziva zena Narodni

heroj NOR u Jugoslaviji i clan Republickog odbora SUBNOR Srbije.

 

Pres sluzba centra Tito

 

Marks ponovo u Pancevu

 

U Pancevu je krajem marta izaslo iz stampe reprint  izdanje Manifesta komunisticke partije povodom 160 godisnjice od prvog stampanja ( u Londonu, februar 1948) i 137 godina od njegovog prevodjenja i objavljivanja u Pancevu (1871.). Odgovorni urednik reprinta i samoizdavac je Andrej Glisic, novinar, pesnik i publicista iz Panceva, a pogovor je napisao Milan Mrkela, sociolog iz Panceva.Centar Tito iz Beograda je jedan od sponzora ovog izdanja.

Knjiga je stampana u 1.000 primeraka

U okviru promocije Manifesta u maju 2008. odrzace se okrugli sto o ovom najpoznatijem i najpopularnijem delu naucnog socijalizma u organizaciji Kluba komunista "Banda crvena".

 

Press sluzba Centra Tito

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.