| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Poziv SKJ u Srbiji, svim KP i RP u Srbiji

 

Savez komunista Jugoslavije u Srbiji

Republički komitet

Beograd

Obilićev venac 4/V

www.skj.front.ru

www.komunisti.srbije.4t.com

 

Predsedniku / predstavniku

Jugoslovenski komunisti, NKPJ, Partija rada,

SKJ, KP Srbije, Centar Tito, SKJ u Srbiji

Dragi druže,

 Pozivam Te na radni dogovor  predsednika/predstavnika komunističkih i radničkih partija i društvenih organizacija koji će biti održan u Subotici 17. februara 2007. godine, subota, sa početkom u 12.00 časova, na Otvorenom univerzitetu, Trg Cara Jovana Nenada br. 15 / II. sprat, soba 10.

Otvoreni univerzitet /u narodu poznat kao Radnički univerzitet/, gde je i sedište komunista Subotice, nalazi se u samom centru grada: od želj. stanice udaljen je oko 400, a od autobuske stanice oko 800 metara.

Kontakt telefon za slučaj dočeka: 024/789-708, 064 5052355, u kancelariji 024/555-695. Poželjno je da dođe jedan ili dva predstavnika od svake partije.

 Dnevni red:

1.     Dogovor o zajedničkom izlasku na izbore u opštinama, za skupštinu grada Beograda, za skupštinu AP Vojvodine

Obrazloženje:

Na tribini održanoj u Obrenovcu krajem 2006. godine, na kojoj su učestvovali skoro svi predstavnici komunističkih i radničkih partija, zaključeno je da se u cilju dogovora o zajedničkom izlasku na lokalne izbore održi sastanak u Subotici.

I zadnji parlamentarni izbori su dokazali da ako se i dalje nastavi ovakvo (ne) delovanje komunističkih i radničkih partija, nas neće biti: postajemo marginalna politička snaga, osipamo se, mlinovi kapitalizma će nas samleti, sujete i međusobna zaziranja i karijerizam će nas odvesti u samouništenje. A radnicima, običnim ljudima, eksploatisanima i siromašnima, nikada nije bilo veće potrebe za jakim komumističkim i radničkim pokretom. Njihov vapaj bolno odzvanja na našim prostorima. Da li ih čujemo?...

Zato Te pozivam da dođeš na ovaj radni dogovor, da se pripremiš i dođeš sa konkretnim predlozima za izlazak iz ove situacije. U junu ili septembru ove godine mogući su lokalni izbori, kako da se pripremimo i zajednički na njih izađemo? Koje oblike saradnje i zajedničkih akcija da primenimo pre i posle izbora?

S drugarskim pozdravom, očekujemo Te!

Subotica, 6. 02. 2007. godine                                   

RK SKJ u Srbiji                                                                             

Predsednik:

Olajoš Nađ Mikloš

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.