| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

             Heil Bush!

          Čitam u glasilu Ministarstva za odbranu Republike Slovenije (19. januar 2007, leto XV/1) da je najznačajniji ovogodišnji zadatak Slovenačke vojske upućivanje 10. motorizovanog bataljona u operaciju NATO na Kosovu. Do sada najveći kontigent s približno 600 pripadnika SV će od marta šest meseci izvršavati zadatke sa namenskim snagama Zapad u Peći.To je prva operacija SV u inostranstvu u kojoj će slovenački vojnici delovati bez ograničenja, što znači da mogu ubijati ali i da budu ubijeni!

         Ne sumnjam da će se plaćenička SV truditi da besprekorno izvrši dobijeni zadatak. Namenskim snagama Zapad komanduje italijanski komandant a na čelu KFORA je, kao što je poznato, nemački general, što će olakšati snalaženje i dejstvo 10. MOTB jer, verovatno, baštini iskustva Bele garde i Slovenačkog domobranstva iz Drugog svetskog rata. Oni su se pod komandom italijanskih i nemačkih generala  tukli protiv soptvenog naroda a sada će to isto raditi protiv srpskog.

         Ne mogu da verujem da većina Slovenaca podrzava ovakvu politiku sadaššnje slovenacke vlade, koja ima puno dodirnih tačaka sa politikom zloglasnog bana Natlacena i generala Rupnika. Oni su klicali “Heil Hitler”, ovi “Heil Bush”.

         Bela garda i Slovenačko domobranstvo prošli su u u borbi sa slovenačkim partizanima “k’o bos po trnju“, što će se, ja se nadam, desiti i 10.MOTB. U pomenutom glasilu komandant PSSV brigadir Alan Geder kaze: “Ako bi situacija postala neodrživa, međunarodna zajednica bi se verovatno odlučila za povlačenje svojih mirovnih snaga s opasnog područja.  Na Kosovu imamo za taj slučaj sklopljen tehnički sporazum sa italijanskom vojskom, da nam sa svojim avio transportom pomogne pri povlačenju bataljona.” Bolje bi bilo, brigadiru, da i ne dolazite!

         I tako, dok se po Kosovu muva svakojaki vojnički ološ, naš ministar odbrane i nas generalštab gledaju Kosovo “k’o krava mrtvo tele”. Da bar ostane na tome - Srbi na Kosovu će se snaći i bez njih. Ali, kako stvari stoje ima izgleda da, na čelu s našim Vrhovnim komandantom, još i pomognu NATO da nam, kako traži  G. Svilanović, “skinu već jednom to Kosovo s vrata”. Nije nama Kosovo “omča oko vrata” već Busova “peta kolona “ u Srbiji čiji su redovi, nažalost, sve duži. Nju moramo prvo zaustaviti!         

Za Centar Tito

Stevan Mirković, general u penziji

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.