| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Anti-NATO inicijativa i Partija rada

 

organizuju javni protest protiv vazalne politike Srbije prema NATO i prolaska NATO trupa kroz Srbiju. Protest će se održati u petak, 9. februara 2007. godine, u Beogradu, ispred Vlade Srbije, s početkom u 14 časova.

*

Suočeni sa eskalacijom agresije Sjedinjenih Američkih Država protiv naroda širom sveta, dužni smo da ujedinimo snage suprotstavljene njihovom permanentnom "globalnom ratu protiv terorizma" i da razvijemo snažni antiratni pokret koji će izraziti solidarnost s otporom koji ti narodi pružaju.

Balkanske zemlje nalaze se pod NATO okupacijom i duboko su umešane u nepravedni rat koji se vodi u Iraku i Avganistanu, učestvujući u njemu svojim kontingentima koji služe kao pomoćni odredi američkim i drugim NATO trupama, pružajući logističku  podršku i obezbedjujući vojne baze na svojoj teritoriji. Privrede balkanskih zemalja izložene su lavini neoliberalnih mera koje diktiraju imperijalističke sile. Takvi procesi nužno vode do pogoršanja uslova života stanovništva, daljeg urušavanja privrede i pustošenja prirodnih resursa, a čitav Balkan postaje sve zavisniji od multinacionalnog kapitala. NATO služi da silom osigura tu ekonomsku zavisnost.

Kapitalistički plaćenici koji čine marionetski režim u Srbiji, prilagodili su ciljeve zločinačke Miloševićeve politike novim uslovima, učestvujući u podsticanju tihog razdora medju balkanskim narodima, čime služe imperijalističkoj politici koja se zasniva na principu "zavadi pa vladaj". Bez obzira da li potiču iz "reformskog" ili "patriotskog" bloka, oni će nastaviti da služe imperijalističkim gospodarima, rasprodajom preostalog društvenog bogatstva i integracijom u kapitalističke vojno-političke strukture. Pristupanje Srbije NATO programu "Partnerstvo za mir", obučavanje i slanje vojnih jedinica u Avganistan, otvaranje Kancelarije NATO u Beogradu i sprovodjenje sporazuma o tranzitu NATO snaga kroz Srbiju, pokazuju kako ovaj režim ne samo da tlači narod Srbije, već pruža i podaničke usluge silama novog globalnog fašizma.

 

Pokažimo da u Srbiji postoji otpor globalnom imperijalističkom teroru nad narodima sveta!

 

Protestujmo protiv prolaska NATO trupa kroz Srbiju!

 

ZA BALKAN BEZ NATO OKUPATORA!

 

SLOBODA BALKANSKIM NARODIMA!

 

*

www.partijarada.org.yu

 
     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.