| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Srbi – narod sa tri države

“General i Tito”, 6.februar

         Evo, ukratko, još argumenata kako smo mi komunisti “zatirali sve srpsko”.

        Memoare vojvode Misica “Moje uspomene” objavio je Vojno izdavački zavod JNA 1969.godine.To je jedna od najlepših i najznačajnih knjiga tog žanra u Srbiji. O ovoj knjizi se danas ćuti, valjda zato što su je štampali komunisti.

Kosovo i Metohija ne samo da nije  imalo nikakv status do 1945.,  nego te godine nije ni bilo u Srbiji. Od 12.avgusta 1941. ono je, po ukazu italijanskog kralja Emanuela, u sastavu fašističke Albanije. KiM oslobađaju jedinice NOV i POJ novembra 1944. i vraćaju Srbiji. Tito energično guši i pobunu balista u Drenici krajem 1944. i početkom 1945. i definitivno “skida s dnevnog reda” projekat Velike Albanije. Stvaranje prvo autonomne oblasti, a zatim i pokrajine KiM rezultat je NOB srpskog i albanskog naroda 1941 – 1945. i socijalističke izgradnje, što se pozitivno odrazilo na jačanje i razvoj Srbije kao države.

         Srbi su kao najbrojniji jugoslovenski narod podneli najveće žrtve i dali najveći doprinos oslobođenju Jugoslavije 1941 – 1945. i obnovili sopstvenu državu. Pored Kosova u sastav Srbije vraćene su teritorije Srema, Bačke, Banata, pirotskog i bosilegradskog okruga anektiranih od NDH, Mađarske, Nemačke i Bugarske. Opet ti komunisti! Šta ćes kada su oni drugi u “mišjoj rupi”.

I ne samo to. Srbi su u FNRJ (SFRJ) imali faktički tri nacionalne države. To su, pored Srbije, bile Hrvatska (po republičkom ustavu država Hrvatskog i srpskog naroda) i BiH (država Srba, Muslimana i Hrvata). Zato Srbima i nisu trebale autonomije u Hrvatskoj i BiH. Evo ih opet – komunisti pa komunisti!

         O debaklu socijalističkog sistema 1991. ne može biti ni govora. Ukinuta je samo jugoslovenska veza među republikama stvorenim u ratu i revoluciji i umesto jedne imamo  šest država. Te samostalne republike nisu nastale 1991. One su delo  dugogodišnje borbe i rada SKJ , radnika i seljaka  u periodu 1941 – 1991.

         Sto se tiče Srbije, komunisti su građanskoj klasi i građanskim partijama 1991. ostavili u nasleđe jedinstvenu i privredno jaku i stabilnu državu. Za samo 15 godina oni će je dovesti do “prosjačkog štapa” i vojno – politički tako oslabiti da je dovedena u pitanje i celovitost zemlje. Opet će komunisti, radnici i seljaci morati da “vade kestenje iz vatre” zbog nesposobnosti i kukavičluka nove kapitalističke klase u Srbiji. 

Stevan Mirković, general u penziji, Beograd 11040 , Palackova 4r a, tel. 2 662 900

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.