| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

PISMO UNIJE MLADIH KOMUNISTA KUBE - POZIV NA AKTIVNOSTI SOLIDARNOSTI MLADIH SA PETORICOM HEROJA

Znajući da smo zajedno mnogo jači i da pobeda znači ne predati se pred svakom preprekom, kubanske omladinske i studentske organizacije predvođene Savezom Mladih Komunista pozivaju na Omladinske aktivnosti solidarnosti sa petoro naše braće u zatvorima u SAD. Od danas do 30. aprila 2007, u okviru aktivnosti povodom 45. godišnjice naše organizacije, kubanska omladina i studenti će u našim salama, brigadama, radnim kolektivima i odborima raditi na širenju aktuelne situacije ovog nepravednog suđenja. Udružiće snage kako bi naš glas dobio internacionalne razmere. Pozvaće ceo narod da na svakom mestu brani ovu stvar, koja je opšte dobro svih pravednih i dostojanstvenih ljudi sveta.

Aktivnosti opširnog razmišljanja o našoj zemlji predstavljaće temelj celog procesa, započetog kako bi se ohrabrila ideološka debata o savremenoj paradigmi, koju za nove generacije danas čine petorica heroja i njihovi života. Altruizam, hrabrost, nesebičnost, heroizam, duboko obećanje i poverenje u sopstveni narod su samo sinteza vrednosti, koji ih održavaju čestitim i neiskvarenim pred velikim nevoljama. To su vrednosti koje je sanjao Hose Marti za sinove svog naroda, vrednosti kojima teže naši pioniri u svojoj svakodnevnoj zakletvi i one kojima nas podučava Fidel svojim primerom. Petorica naše braće personalizuju borbu za jedan bolji svet. Naša borba za njihovo oslobađanje što pre i njihov povratak, označavaju odanost celog naroda prema najpravednijim i najplemenitijim dobrima.

Ova borba, koja već zadobija univerzalne dimenzije, biće predstavljena mladima iz celog sveta, koji nam se budu pridružili na internacionalnom susretu 28., 29. i 30. aprila u Havani.

Kubanska omladina će marširati u prvim redovima ove gigantske manifestacije. Zajedno sa našim narodom napravićemo od ovog događaja dubokog razmišljanja, materiajlizaciju našeg stalnog obećanja da ćemo braniti Revoluciju i boriti se protiv imperijalizma. Ova omladina će se osećati ponosnom da zajedno sa Fidelom ispuni obećanje da ĆE IH VRATITI. Još jednom će mlada generacija, koju predstavljamo, biti protagonista ove borbe za jedno dobro univerzalnih dimenzija: za pravdu.

Savez Mladih Komunista

Studentski Univerzitetski Savez

Savez Učenika Srednjoškolskog Obrazovanja

 
     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.