| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

 Srbija nesme da spava, ona se mora boriti za Kosovo!

 

 

Danas je Srbija na raskrsnici istorije, isto kao 1941.godine. Ponovo se pokazalo ko je za pakt i saradnju sasvetskim tiranima, a ko zeli da sačuva neše Kosovo i Metohiju od Nato zlikovaca. Događaji u Kosovskoj Mitrovici, pokazali su pravo lice KFOR-a koji je po nalogu Solane i Tačija hteo da izazove veliku krizu isprovocira Srbe do maksimuma, a zatim sprovedu zastrašivenje stanoništva, i ponovne kolone izbeglice. Nešto ipak u toj priči RTS nije objavio do kraja. Tog dana u Mitrovici je vođen pravi gerilski rat između Okupatorskih snaga KFOR-a i stanoništva.

 

 

 

 

Dušan Milenković

Pucalo se na sve strane, čuli se rafali. Nisi Srbi hteli goloruki da čekaju okupatora da strelja demonstrante. Oni su bili spremni, isto kao 41, ali oni su sami, bez podrške zvaničnog Beograda, koji osim što upućuje protesne note zemljama koje priznaju nezavisno Kosovo, drugo ništa ne radi da zaštiti suverenitet zemlje i bezbednost naroda.

 

Srbiju čekaju još jedni izbori, izbori između nesposobnih i nenarodnih elemenata. Snage EU u Srbiji, predvođeni najvećim izdajnikom Srbije, Borisom Tadićem spremaju teren i grupišu izdajničke snage, nebi li pobedili nacionaliste, koji brane Kosovo samo na rečima više od Tadića, ali na delu opet ništa. Kao i Milošević, tako i Koštunice koristi Kosovo da bi ostao još neku godinu u svojoj toploj kancelariji u Nemanjinoj. A kako je narodu Kosova, to njih ne interesuje. Dok narod nema osnovne uslove za život, bez struje, grejanje, novca...

 

Šta Srbija više čeka! Zar naši narodi nisu u stanju još jednom dokazati da nećemo dopustiti da nam uzmu naše, srce, deo našeg tela, KOSOVO.

Srbija još uvek spava. Čeka da drugi misle umesto nje i da joj određuju svoju sudbinu. Ni Tadić, ni Koštunica, ni Nikolić, ni Dačić, nisu pravi predstavnici naroda i narodnosti Srbije. Oni su predstavnici krupne kapitalističke elite, i njih narod ne interesuje, samo novac naroda, jer kao i svi paraziti žive na račun drugoga.

Srbije ne sme da čeka, nesme da stoji da miruje, dok Buš šalje oružije Balistima. Pa zar smo ćoravi i ne vidimo šta to znači. Kosovo je samo početak. Oni žele da razbiju celu Srbiju, a ako mi priđutimo to će i uraditi.

 

Naša mlada generacija, većina patriotski nastrojena spremna je da brani interese našeg naroda i države. Problem je jedini u tome što državu vode strani plaćenici koji je već deceniju ipo uništavaju.

Kažu da Srbija neće ratnim sredstvima braniti Kosovo. Pa čime ćemo ga onda braniti! Olovkama! Ta njihova diplomatija otišla je na đubrište istorije, zajedno sa njima. Posle 11.maja Srbiju će predvoditi nacionalisti. To nije dobro.

 

Vojska koja tada bude išla na Kosovo, ako uopšte bude išla, biće predvođena od strane četnika i ostalih paravojnih zlikovačkih organizacija, koje su se pokazale 1999.godine pljačkajuči Albanska sela, ubijajući nedužno Albansko stanoništvo, sejući strah u koske mnogim Albancima, koji su morali upravo iz tih razloga da se priključe Balistima. Nemožemo i nesmemo nikad da kažemo da  su sve jedinice tadašnjeg MUP-a i VJ bile takve, ali bilo je dosta takvih slučaja.  

 

Danas je Srbiji preko potrebna prava promena vlasti. Danas je Srbiji prekopotrebna prava narodna vlast, kao i 1945.

 

Tu se samo mogu smatrati Komuniti, jer svi drugi su dokazali svoje parvo lice, i dosta smo ih gledali. Ta narodna vlast, mora da hitno osnuje novu Narodnu Armiju, čiji neprijatelj neće biti ceo Albanski narod na Kosovu, već Okupatorske snage NATO i Balisti. Kao i 1944. kada su Kosovo oslobodili Partizani, tako i danas. Kosovo mora biti slobodno, na Kosovu se ponovo moraju uspostaviti porušeni mostovi Bratstva i Jedinstva između naroda Kosova, jer je samo to realna budućnost Kosova. To jeste teško, ali je i moguće, iako nacionalisti kažu da je ta politika davno otišla. Nije, razuverićemo ih. Takva politika tek dolazi, sa generacijama koje dolaze. Ponovo će Srbiju voditi Komunisti, ponovo će narodi Srbije, narodi Jugoslavije živeti u Bratstvu i Jedinstvu, ponovo će se oriti na svakom koraku «Od Vardara, pa do Triglava».

 

Put je trnovit, ali naš narod se oduvek služio upravo onom rečenicom koju je i naš drug Tito često izgovarao «Tuđe nećemo, a svoje nedamo».

 

Srbije će za Kosovo ratovati, ne jednom, nego stotinu puta.

GLAVU DAJEM, KOSOVO NE DAJEM!

 

Dušan Milenković, Komunista

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.