| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Komunističkim i radničkim partijama na prostoru SFRJ

 

Dragi drugovi,

 

Savez komunista Jugoslavije u Srbiji kao partija koja ne priznaje razbijanje SFRJ niti nasilno otcepljenje ili okupaciju nijednog njenog dela, obraća Vam se povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti i otcepljenja Pokrajine Kosova i Metohije od Republike Srbije.

 

Ovom događaju prethodila je dugogodišnja, anacionalna, prokapitalistička i prozapadna politika građanskih partija u Srbiji kao marioneti SAD i nekih zemalja EU. Istovremeno je sistematski vršen proces višegodišnjeg narušavanja odbrambene moći zemlje, dirigovan iz Pentagona. Isto tako tokom 90-tih, velikosrpski i velikoalbanski nacionalizmi naneli su veliku štetu razvoju autonomije Kosova i Metohije i razvoju međunacionalnih odnosa naročito na tom prostoru. Ovakva politika dovela je državu Srbiju na ivicu katastrofe i narušila nacionalno i socijalno jedinstvo, što su albanski separatisti na Kosovu i Metohiji umeli vrlo dobro da iskoriste. Ovo jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i Metohije prvo su priznali njegovi mentori  SAD i neke države EU.

 

Uzalud se Republika Srbija poziva na norme međunarodnog prava, odluke Organizacije UN (Rezolucija 1244) i obraća Savetu bezbednosti OUN. Orkestrirana politika SAD potisnula je međunarodno pravo u drugi plan.

 

Savez komunista Jugoslavije u Srbiji je svestan da će borba za Pokrajinu KiM biti dugotrajna, raznovrsna i teška. U svim vidovima ove borbe, SKJ u Srbiji učestvovaće zajedno sa svim naprednim i patriotskim snagama uključujući i građane albanske narodnosti lojalne Republici Srbiji, koji su svesni da se ne radi niokakvoj nezavisnoj pokrajini već o veštačkoj tvorevini SAD i NATO-a, koja će omogućiti njihovo vojno prisustvo u ovom regionu ali i eksploataciju svih resursa Pokrajine uključujući i građane koji već žive na rubu egzistencije.

 

U našoj borbi svaka pomoć i podrška prijatelja i saveznika biće nam dragocena.

 

Pozivamo Vas da dignete svoj glas protiv jednostranog otcepljenja KiM i da utičete na najviše organe vlasti u vašim republikama da ne priznaju jednostrano proglašenje  nezavisnosti Pokrajine Kosova i Metohije.

 

Učvršćivanje novog svetskog poretka zasnovanog na kapitalu i sili obavezuje sve komunističke i radničke partije da ubrzano rade na jačanju i organizovanju radničke klase, jedino sposobne da se odupre i sruši ovakav poredak.

 

Uz najveći zahvalnost šaljemo Vam srdačne drugarske pozdrave

 

 

Beograd, 15.03.2008. god.

                                                                                                 RK SKJ u Srbiji

                                                                                                     predsednik

                                                                                               Olajoš Nađ Mikloš s.r.

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.