| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

SAMO SRBI  PLAĆAJU LAŽI

Narod Srbije plaća mesečno prozapadnoj, evropskoj televiziji harač u iznosu od 350.dinara. Kuda ide taj novac i da li narod plaća medijski javni servis, RTS da ga lažu i obmanjuju!

Večerašnjom TV emisijom „TITO crveno i crno, koja će izlaziti u nastavcima, RTS, po nalogu naših vlastodržaca, a i onih iz vani je plasirao najveće neistine i laži o našoj narodnooslobodilačkoj borbi, o našem predsedniku Titu i periodu posleratne Jugoslavije.

RTS je u večerašnjoj emisiji direktno stao na stranu domaćih izdajnika (nedićevaca, četnika, jotićevaca, ustaša) tj. na stranu njihovih današnjih sledbenika.

U Srbiji se ovih meseci pojavila i grupa fašista iz Novog Sada, a državni organi, tj. naši vlastodršci krenuše u otvorenu kampanju, ali ne protiv fašizma i njihovih saradnika, već protiv AVNOJ-a, Tita, partizana. Kao reakciju na pojavu fašizma u Srbiji preimenovaše mnoge ulice i trgove po Srbiji, varvarski srušiše mnoge spomenike, promeniše nam istoriju i od izdajnika stvoriše patriote, na novčanicama od 1000 i 5000 dinara staviše izdajnike Vajferta i Slobodana Jovanovića. Sramota živa! Šta će svet reći o nama! Pa gde je ona antifašistička zemlje, da li je nestala?

Nije i neće nikada nestati svest o slobodi i borbi za bolje sutra, za narodnu vlas, za radničku Srbiju, Jugoslaviju. Mogu oni menjeti nazive ulica, menjati stranice istorije, ali nemogu promeniti ono što je u srce naroda, to se teško briše. Tito, partizani, socijalizam i Jugoslavija se nemogu tako lako izbrisati iz svesti ljudi. Oni su duboko u svakom našem čoveku i prenosiće se sa generacije na generaciju. I već se prenose. Tu mediji ništa ne mogu. Mogu da lažu koliko hoće i izmišljaju neke nebuloze, ali narod zna suprotno. Nama takvi mediji koji kažu da su nezavisni, a ovamo njima komanduju neke nenarodne plaćeničke strukture nisu potrebni. Kada će bre već jednom da shvete da Srbi nisu narod koji će baš tako lako de se odrekne svoje istorije, svoje kulture i vremena kada se uopšte lepo živelo, zarad njihove šake dolara. Daju nam šaku da nam zamažu oči, dok iza naših leđe odnose đakove! Toliko od njihove demokratije i Evrope!

A već sve proglasiše evropskim od televizije do kancelarija u ministarstvima. Dok mi televizije proglašavamo evropskim i puštamo Solanu da nam kroji sudbinu, ta ista Evropa naše Kosovo proglašava nezavisnim, a nama nude priključenje i takozvanu stabilizaciju.  

Ma koliko oni vodili medijski rat protiv AVNOJ-a, TITA i partizana, u narodu je sve više onih koji idu Titovim putem, sve je više onih koji su spremni da kažu NE, DOSTA JE BILO, NEDAMO KOSOVO! I sa puškom u ruci da brane čast, dostojsnstvo, ugled, ali i sve ono što su nam predhodne generacije ostavile u nasleđe, a zašta ćemo se mi kad tad izboriti, puškom ili izborima.

Ponovo će se na Trgu Republike igrati Kozaračko kolo i pevati od Vardara pa do Triglava. Mladi su garant toga, i generacije koje dolaze će ponovo živeti u socijalizmu, i to nemože sprečiti niko, a po najmanje moderni Gebels, LAŽOV, IZDAJNIK.

Dušan Milenković,

KOMUNISTA

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.