| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

Piše: general-pukovnik Stevan Mirković

Feljton: Pravac Priština

 

 

Umemo li da pucamo?

NEPRIJATELJ

Razgoropadio  se novi komandant KFOR i obećava Tačiju brzu vojnu intervenciju protiv nevaljalih Srba na čitavom Kosovu.  Čekaj malo, makarondžijo. Prvo, nije ti Tači šef a drugo, Srbi znaju  kakve ste “junačine” vi Italijani. Tito i partizani su se , za vreme rata 41. - 45.,”snabdevali”  kod vas oružjem, opremom i hranom .

Više>>>

 

 

PUT U NIGDE

 

Neprijatelj

Avganistanski i irački borci biju američke i evropske bandite “ k’o volove u kupusu”. Nama su zamalo izmakli 1999. – nisu nas napali kopnenim već vazdušnim putem.

Više>>>

 

 

ŽULJ

 

NEPRIJATELJ

Naš državni vrh doneo je iz Brisela jasnu poruku : za sada vam je od EU dovoljan Euleks a za dalje – videćemo! Očito da nam je vrh tup – sa njim ne možeš ništa probiti!

Više>>>

 

 

SVETIONIK

 

NEPRIJATELJ

“Na Zapadu ništa novo” : najveće svetske lopuže viču o Rusiji “ Drž’te lopova” jer  im je razbucala “prednji odred”  upućen na nju – Sakašvilijevu Gruziju. Sa “ruskim medvedom” nema šale!

Više>>>

 

 

Na liniji fronta

NEPRIJATELJ: Dok autobus “ Kosovo transa” grabi dolinom Ibra ka Raškoj i K.Mitrovici pitam se – imamo li mi vojsku? Vodič i domaćin na ovom putu mi je M.V., predsednik opštine K.Mitrovica u vreme dok je Maršal bio živ. Usput ni traga od naše vojske – ni kamion da prođe.

 Više>>>

 

 

Tupe sablje

 

Neprijatelj: Ubrzanim sprovođenjem Ahtisarijevog plana naglo se pogoršava vojno strateški položaj Srbije. Isti efekat daje i prodaja vitalnih privrednih resursa zemlje strancima, na čemu Zapad posebno insistira.

Više>>>

 

 

Gruvaj, Dimitrij!

 

NEPRIJATELJ : Opet nas šamaraju mangupi sa Zapada: K.Rajs, H.Klinton (?),Šumer, haški sud itd.  Ti pokvarenjaci odavno su zaslužili da im se zabrani ulaz u Srbju. I od SAD se može nešto naučiti.

Više>>>

 

 

Kosovska vododelnica

NEPRIJATELJ nas je jos jednom nadigrao:  uz puno napora i još vise”love” tandem Manter – Vordsvort formirao je  prozapadnu vladu u Srbiji. Radili su na tome “punom parom”  i vojna kancelarija SAD u Beogradu i kancelarija NATO u ministarstvu odbrane Srbije.

Više>>>

 

 

 Čamac na Tisi

 

Neprijatelj:, NATO  uveliko formira i obučava  “lako naoružane bezbednosne snage republike Kosova” koje će, pod komandom KFOR, vrlo brzo posesti i zatvoriti granicu prema Srbiji i tako staviti tačku na konstituisanje nove države u Evropi.

Više>>>

 

 

Vojna burleska

           

 Neprijatelj:  Armija SAD, naš neprijatelj broj l, i dalje danonoćno bombarduje   i ubija ljude po celoj  planeti  i održava borbenu trenažu . U  Iraku su im meta najčesće deca!

 Tači osniva Obaveštajnu agenciju. Mi smo našu odavno razbucali.

Više>>>

 

 

Konzerve i kašikare

Neprijatelj: Naši “prijatelji” Britanci šalju novi pešadijski bataljon (600) na KiM da “štiti” Srbe jer NATO očekuje” jačanje medjuetničkih tenzija” .Malo sutra! Uprpili se da će Srbi  novi kosovski ustav obeležiti “vatrometom”.

Više>>>  

 

 

Sahrana Srbije

 

Neprijatelj: Jedan od potparola NATO u Rusiji Tatjana Parhalina, direktor Centra NATO-a u Moskvi, saopštava nam “svoje” misli o Kosovu :” to je  pitanje definitivno rešeno a Srbi nemaju potencijal da se tome suprostave”. 

Više>>>  

 

 

 Doleću ruski avioni

Neprijatelj: Potparol KFOR Žan Luk Kotar se žali da su vojnici KFOR 17.marta u K.Mitrovici bili suočeni ,ne sa demonstrantima, već  s ubicama i preti da “neće deliti cveće kada budu napadnuti “. Hvalisavac! Mi to već radimo -  nećemo da budemo mete na NATO strelištu.

Više>>>  

 
 
 

Rukovanje s krvnikom

Neprijatelj:  Iako, na prvi pogled, ne izgleda da smo u ratu – mi ratujemo.Srbija je uvučena u rat koji nije želela jer joj je ratovanja “preko glave”. To je rat koji SAD  vode širom sveta kao  “ odlučujuću ideološku bitku XXI veka protiv terorizma i komunizma” (Dž.Buš u obraćanju naciji 2006.)

Više>>>  

 
 
 

"Pravda", 22.3.2008.

Vojska spava a Mitrovica gori!

Neprijatelj: Buš skinuo embargo Kosovu za uvoz oružja iz SAD – ubrzava se formiranje Albanije II.Koštunica sada ima priliku da  naoruža vojsku Srbije ruskom tehnikom .Najbolja je  na svetu. B.Tadic, kao VK, to sigurno nece jer kada čuje imena kao Putin, Medvedev - on dobije ospice! Ajde, Vojo, kreni u vojnike.

Više>>>  

 

 

Pravac Priština!

 

Neprijatelj: Pre skoro godinu dana napisao sam u “Pravdi” i  brošuri “ Vreme odluke” da će SAD proglasiti nezavisno Kosovo i da je najvažnije “ organizovati  i pripremiti  za otpor i odbranu od te agresije Srbe na Kosovu i vojsku Srbije. I još: da je vojni vrh nesposoban i da nam treba novi.

Više>>>  

 


     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.