| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

 

SAOPŠTENJA ZA JAVNOST

 

PETA OPŠTINSKA KONFERENCIJA

 

U godina kada obeležavamo punu deceniju rada i 69 godina od borbenog pokliča KPJ i Ustanka naroda Jugoslavije protiv fašizma Opštinski komitet NKPJ-SKOJ zakazao je Petu opštinsku konferenciju NAS PUT, PUT KA SOCIJALIZMU" u Sali Opštinskog komiteta NKPJ-SKOJ "Narodnih heroja" u Velikom Gradištu 16. , 17. i 18.jula 2010. godine.

U okviru priprema Opštinski komitet objavio je teze Pete opštinske konferencije sa kojom su upoznati delegati i šira javnost. Opštinska konferencija će usvojiti konkretne planove novih akcija i rada za naredni period.

Delegacija Pštisnke konferencije će odati poštu svim palim borcima i žrtvama fašizma polaganjem veneca na spomenik Borcima i žrtvama fašizma.

Konferenciji ce prisustvavati delegati organizacija koje cine opštinsku organizaciju, predstavnici CK SKOJ-a i strani gosti.

 

Veliko Gradište

28. jun 2010. God.

 

NOVA LOKALNA VLAST-NOVA BREME GRAĐANA

Opštinski komitet NKPJ-SKOJ izražava zabrinutost novim političkim igrama i uspostavljanju nove lokalne vlasti.  Opštinski komitet NKPJ-SKOJ će se i prema novoj lokalnoj vlasti odnositi kritički i zalagati se za uspostavljanje potpuno nove lokalne vlasti.

 

Lokalna samouprava i administracija moraju biti krajnje pojednostavljene, pristupačne svakom građaninu, funkcionalne, racionalne i efikasne. Stoga treba iskorenjivati sve oblike birokratizma i odlučno se boriti za iskorenjivanje svakog vida korupcije i zloupotrebe službenog položaja. One moraju delovati u duhu visoke odgovornosti pred narodom, proširivati i produbljivati veze sa masama i biti preokupirane njihovim potrebama i brigama. Lokalna samouprava i administracija treba da se zasniva na principu vlast naroda, iz naroda i za narod. Zato je neophodno podsticati stvarno učešće građana kroz njihovu mogućnost da biraju i budu birani, predlažu, kontrolišu i opozivaju svoje predstavnike.

 

Vlast postoji za narod i smisao svoje delatnosti mora nalaziti u služenju naroda. Ona mora delovati u duhu visoke odgovornosti pred narodom, proširivati i produbljivati veze sa masama i biti preokupirana njihovim potrebama i brigama.

 

Opštinski komitet kroz svoje delovanje zalagaće se i boriti za lokalnu vlast koja će biti krajnje pojednostavljena, pristupačna svakom građaninu, funkcionalna, racionalna i efikasna.

 

29. jun 2010. god.

Veliko Gradište

 
     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.