| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

 

DEKLARACIJA KOMITETA PORODICA ŽRTAVA EKSPLOZIJE KUBANSKOG AVIONA NA BARBADOSU

 

Danas 11. aprila 2007 g. navršava se tačno dve godine od kada je naš Vrhovni komandant razotkrio prisustvo u SAD Luisa Klementea Faustina Posade Karilesa. Posle dve godine, vlada SAD i dalje štiti istaknutog međunarodnog teroristu ne izvršavajući svoje dužnosti u pravoj borbi protiv te mračne nevolje koja pogađa čovečanstvo.

 

Kao rezultat dvostrukog morala vlade SAD u suočavanju sa terorizmom, Luis Posada Kariles se pojavljuje pred američkom pravdom samo zbog laganja imigracionih vlasti u procesu naturalizacije u toj zemlji.

 

Mirovanje američke vlade, koja ne pruža dokaze koje poseduje, koji otkrivaju terorističku prirodu ove opasne osobe i omogućavaju da se kao takva tipizira, otvorila je put jednoj neuobičajenoj i neprihvatljivoj pravnoj odluci koju je, prošlog petka, 6. aprila donela sudija Ketlin Kardone: pustiti na uslovnu slobodu Luisa Posadu Karilesa.

 

    Pred tim grubim i nemoralni postupkom:

 

    * Zahtevamo od vlade SAD da prestane da štiti teroristu Luisa Posadu Karilesa.

    * Zahtevamo od vlade SAD da poštuje sporazume čiji je potpisnik i koji je obavezuju da na svojoj teritoriji sudi Luisu Posadi Karilesu.

    * Zahtevamo od vlade SAD da, ako ne želi da sudi Posadi Karilesu kao teroristi, pristupi izvršenju zahteva za ekstradiciju koji je podnela Bolivarska vlada Venecuele u skladu sa važećim sporazumom između dve zemlje.

 

Nije etički optuživati Posadu Krailesa kao lažova i varati ceo svet o njegovoj terorističkoj delatnosti.

 

Nije etički optuživati nekoga kao lažova, a kriti istinu da bi se oslobodio jedan opasan terorista.

 

Nije etički voditi ratove protiv terorizma, izazivati smrt hiljade građana na različitim mestima ovog sveta, a pružati utočište na svojoj teritoriji priznatim i aktivnim teroristima.

 

Uporno smo ponavljali da nas ne drži osećanje osvete, samo zahtevamo da se okonča nekažnjavanje koje je pratilo zločin na Barbadosu više od 30 godina. Nedopustivo je da se daje poverenje čoveku koji se ne kaje ni za šta od onoga što je počinio i koji izaziva čitav svet govoreći da kada bi se ponovo rodio opet bi zavio u crno nedužne porodice.

 

Sutra, 12. aprila, navršava se 10 godina od eksplozije u diskoteci «Ache» hotela «Melia Cohiba», prve bombe iz serije terorističkih akcija na turističke objekte. Sa potpunim nepoštovanjem života, Luis Posada Kariles je priznao da je bio intelektualni autor tih događaja. Jedna od tih terorističkih akcija je izazvala smrt mladog Italijana Fabija Di Selme, 4. septembra 1997 g.

 

Odbacujemo postupke nekih novinskih medija koji se napinju da opasnog teroristu Luisa Posadu Kariles predstave kao nemoćnog starca, koji pati od mnogobrojnih bolesti. Posada Kariles više od 40 godina ima bolesnu dušu. Vlada SAD ima veliku odgovornost da da pravu dijagnozu o toj osobi: «Posada je bolestan od terorizma» i što pre se postavi ta dijagnoza, daće se značajan doprinos životu i zdravlju čitavog čovečanstva.

 

Nećemo prestati sa našim naporima da prevlada pravda i dok se ona ne nametne, ovaj energičan i hrabar narod, učiniće da nepravda drhti.

 

ZAHTEVAMO PRAVDU!

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.