| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

     

PRVOJAMSKI PROGLAS PARTIJE KOMUNISTI SRBIJE

 

Svim radnim ljudima i građanima Srbije, najsrdačnije čestitamo Prvi maj – Dan međunarodne solidarnosti trudbenika sveta.

 

Ove godine, radnička klasa i velika većina građana Srbije, Dan međunarodne solidarnosti radničke klase - Prvi maj, dočekuju sa velikom zebnjom za svoj, ne samo radni, već i fizički opstanak.

 

Retrogradne snage koje se u 5-to oktobarskom prevratu dočepaše vlasti, kaumflirane u „demokrate“ raznih vrsta i boja, danas nam govore da smo u dubokoj krizi zbog sveopšte krize u svetu. Time pokušavaju da svoju nesposobnost, pohlepu i nebrigu, koja je osnovni generator krize u Srbiji, sakriju i sebi kupe još neko vreme za opstanak na vlasti.

 

Danas živimo daleko od onoga što smo u vreme socijalizma i socijalističkog samoupravljanja realno imali – život dostojnog čoveka!

Sve društvene vrednosti su urušene i gotovo do temelja uništene! Korupcija i kriminal, gotovo nepoznati u socijalizmu, danas su opšta pretnja našem opstanku!

 

Kako vreme prolazi, svaki dan smo, sve dalje i dalje, od života dostojnog čoveka. Moramo da zaustavimo ovo propadanje, moramo da dignemo svoj glas!

 

Vreme je da krenemo u borbu za takvu državu i društvo u kojem će većina građana ove zemlje živeti životom dostojnim čoveka! Sa partijama koje predvode i omogućavaju sveukupnu pljačku i pretvaranje radnika u sluge, bezličnu masu, armiju nezaposlenih,... to nije moguće. Već godinama nam, jedno pričaju, a sasvim drugo rade, na štetu najvećeg broja radnika i građana ove zemlje!

 

Pozivamo radnike, seljake, intelegenciju, studente, učenike, penzionere, žene, da se okupe oko  Komunista Srbije - koji za svoj interes, upravo imaju interes svih, danas potlačenih i prevarenih građana ove zemlje.

 

Da se, na jedan pravi i demokratski način, u što je moguće kraćem vremenu, snagom argumenata i prava kojim raspolažemo, izborimo za državu i društveni sistem koji će biti u interesu najvećeg mogućeg broja građana ove zemlje!

 

Prvi, od niza naših protesta, kreće 25. maja tekuće godine, ispred Muzeja 25. maj.

Pridružite nam se, da zajedno, za dobro najvećeg broja građana Srbije, povratimo dostojanstvo, naše fabrike, škole, fakultete,... da opet budemo svoji na svome, da sebi, svojoj deci i deci naše dece obezbedimo ŽIVOT DOSTOJAN ČOVEKA!

 

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE!

 

ŽIVEO 1. MAJ, PRAZNIK TRUDBENIKA SVETA!

 

     

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.