| home | o nama | istorija KPJ-SKJ | Josip Broz Tito | literatura | arhiva | prilozi | linkovi |

 

 

PROSLAVA 62 GODISNJICE PROBOJA SREMSKOG FRONTA

Dana 12.aprila 2007 godine, u organizaciji Republičkog odbora SUBNOR Srbije, vlade i vojske Srbije održana je proslava 62 godišnjice proboja Sremskog fronta na Spomen obeležju kod Adaševaca u Sremu. Proslavi je prisustvovalo oko 5.000 preživelih boraca i građana iz Srbije i svih ostalih republika nekadašnje Jugoslavije. Tradicionalno, na proslavi su učestvovali i članovi Centra Tito i SKJ u Srbiji. Vence na Spomen obeležje položile su i delegacije Rusije, Ukrajine i Belorusije.

Umetnički program izveli su hor i orkestar vojske Srbije.

TRIBINA O KOSOVU U LAJKOVCU

Opštinski komitet SKJ u Srbiji organizovao je u Lajkovcu dana 15. aprila 2007. godine javnu tribinu o Kosovu. Na tribini je govorio predsednik CENTRA TITO general u penziji S. Mirković. On je istovremeno predstavio i svoju knjigu brošuru o Kosovu pod nazivom „Vreme odluke“.

Prethodno, a povodom praznika Dana železničara Jugoslavije 15. aprila, učesnici tribine položili su vence na spomenik železničarima palim u NOB.

TRIBINA O KOSOVU NA UBU

U dogovoru sa opštinskim odborom SUBNOR Ub i okružnim odborom SUBNOR Valjevo na Ubu će se održati tribina o Kosovu dana 27.aprila u 12.00 časova ( sedište SUBNOR) po istom sadrzaju kao u Lajkovcu.

Inače, Centar Tito je postigao dogovor sa RO SUBNOR po sledećem : CENTAR TITO će bez naknade uručiti RO 150 primeraka pomenute knjige – brošure, koju će RO distribuirati svim opštinskim odborima SUBNOR u republici sa uputstvom da po pitanju Kosova održe posebne skupove i, prema nahođenju, pozovu autora knjige, koji je izrazio želju da tim skupovima prisustvuje.

SATANAK PREDSTAVNIKA UDRUŽENJA TITO IZ SRBIJE, MAKEDONIJE, HRVATSKE I SRBIJE

Dana 15. aprila 2007. godine u motelu MOROVIĆ u Sremu održan je sastanak predstavnika Udruženja građana JOSIP BROZ TITO iz Skoplja, Beograda, Rijeke i Tivta na kome je zaključeno :

1. da se 4. maja u Beogradu zajednički poseti Kuća cveća i položi cvece na Maršalov grob. Istog dana u 14.00 održaće se u sedisštu Društva J.B.Tito Beograd ( predsednik Društva je Titov unuk Josip Broz, tel.011- 2436637) dogovor o organizaciji proslave Dana mladosti 25.maj 2007.godine.

2. da se zajednički proslavi Dan mladosti na platou ispred Kuće cveća, koji je i namenski uređen za to. Ove godine iz svake republike štafete se na platou predaju Titovim naslednicima a detalji proslave i kulturni program preciziraće se na sastanku 4.5.

3. da se počne sa izdavanjem internet novina „Titove novine„ u svim republikama. Svaka republika izdavaće svoje novine a međusobno će se razmenjivati informacije.

4. na sastanku su osuđeni napadi na lik i delo J. B. Tita, o čemu će se izdati i zajedničko saopštenje.

Centar Tito

 

Web magazin KOMUNISTI    Optimizovano za rezoluciju 800x600. CP 1250.